Şimdi Ara

=== PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY === (233. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.700
Cevap
111
Favori
484.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artanistarsonis


    quote:

    Orijinalden alıntı: XII


    quote:

    Orijinalden alıntı: artanistarsonis

    Hocam teşekkür ederim.
    Hani çok rahatsız etmiyor ama hafif bir titreme hissetmiştim. Acaba bir şey mi var diye düşünüyordum. Rahatlattınız beni sağolun.
    Araç daha yeni olması nedeniyle şu aralar 10 Lt civarında yakıyor. Zamanla düşeceğini umuyorum.
    Kol dayamayı da Peugeot dan taktırdım hocam 350 TL verdim. Bence kol dayama bir araç için şart hocam.
    Panaromik tavanda çok güzelmiş kullandıkça anlıyorum. Aracın için çok aydınlık çocuklar özellikle çok sevdi.









    Hocam selam.Kol dayamanın fotoğrafını gönderebilir misiniz?

    Hocam ilk fırsatta yükleyeceğim.

    Teşekkürler.Yorumunuza göre bende düşünüyorum bu parçayı.




  • ma_juniyor M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Corvin interface cihazını yetkili ithalatçısı ve garanti veren tek firma Tümay Elektronik ten kdv dahil 1800 tl ye aldım.
    Biraz pahalı olabilir ama orijinal ekranına veya sisteme bir müdahale olmadığı için kısaca garantiyi bozmadığı için tek seçenek.
    Şahane bir şey tavsiye derim.Dediğim gibi SMEG ekran bir android tablete dönüşüyor.
    En büyük artısı çok stabil bir cihaz kararsızlık,donma, takılma asla yok bir haftadır kullanıyorum yapmadığım şey kalmadı yine de en ufak bir problem yaşamadım.
  • plastic_angel P kullanıcısına yanıt
    Denediğiniz de eminim fikriniz değişecek.
    Videodaki arkadaş parmağını tak diye vuruyor ama buna gerek yok hafiften parmağınızı bastırdığınızda algılamadığı uyarı yok ekranın.Zaten Peugeot firmasını yeni modellerinde ekranın niteliğini değiştirdiler diye biliyorum ama benim araba 2016 model makyajlı ve SMEG ekran.
    SMEG ekranların dokunmatiği, dokunmaya değil çok hafif bastırdığınızda baskı olan yerdeki hücrelerin veri iletimine dayanıyor.
    Bu nedenle zaten varsa bozulacağı normal araba ekranının kullanımındaki kadar bozulabilir, yoksa bu cihazdan dolayı bozulma söz konusu bile olamaz.
    Zaten bu interface için butonlar büyük yapılmış araba kullanırken bile 1 saniyelik bir değiştirme yapabiliyorum zaten ekrana alışınca ekrana bakmadan bile video veya müzik değiştirebilirsiniz.
    Güvenlik için pek tabi ki arabada yola çıkmadan veya yoğun trafiğe çıkacağınızda ne yapacağınızı kararlaştırmalısınız, örneğin video veya müzik dinleyeceğiniz programı açıp öyle yola çıkacaksınız veya benim önerim kullanacağınız en fazla iki programı açıp arka plana atmanız ve yolda tek dokunmayla istediğiniz sekmeye ulaşmanız.Yoksa yola çıktıktan sonra bunları yapmaya çalışırsanız yola değil elbette ekrana odaklanırsınız.
    Belli bir süre sonra zaten alıştığınız için hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz ve parmaklarınız ne yapacağını biliyor.




  • artanistarsonis kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kol dayamayı ben de bulmaya çalışıyorum nerden aldığınızı öğrenebilir miyim?
  • Arkadaşlar merhaba,

    Fotoğrafı biraz geç yükledim kusura bakmayın lütfen.
    Ben merivada daha uzun bir kol dayamaya alışmışım galiba bu bana biraz kısa gibi geldi :)
    Merivada kızaklı bir sistem vardı istediğiniz gibi gidip geliyordu.
    Bu arada Ankara/Göral Peugeot da taktırdım.
     === PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY === === PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY ===




  • Arkadaşlar merhaba,

    Eğer satmayı düşünen var ise düşük kilometreli yeni kasa 2008 1.2 EAT6 almayı düşünüyorum.

    İyi günler.
  • artanistarsonis kullanıcısına yanıt
    iyi gunlerde kullanin ,bir ara elfirenini elektrikli yapip daha fonksiyonel bir tasarimla kolcak yapilirmi acaba dedim sonra vazgeçtim.Orjinal koldayama icime sinmiyor bir türlü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün ve bugün iki kez lastik basınç uyarısı verdi araç, hava basmam gerek sanırım.

    En uygunu hangisidir, kaç hava basmalıyım?
  • sturkyilmaz S kullanıcısına yanıt
    Bütün lastikler 34 psi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halomid H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • Peugeot keske 1.6 GTI modeli getirse.

    200 beygir civari muthis olur
  • -2016 model dizel otomatik-

    Bu hafta sonu İstanbul TEM üzerinden Edirne'ye gittim. DÖnüşte de Edirne'den Tekirdağ dağ yolu yani Şarköy üzerinden İstanbul'a geldim. Trafik hem gidişte hem de gelişte Yaklaşık 100 KM kadar şehir içi yolculuğu ve trafikte dur-kalk yapmışımdır.

    Toplamda 650 KM yol yaptım ve ortalama yakıt tüketimi 4.2 olarak görünüyor.

    Uzun yolda bardak koyabileceğiniz yer çok sıkıntı. En kısa sürede portatif bir bardak tutacağı almalıyım. :)
  • sturkyilmaz S kullanıcısına yanıt
    Eğer değerler normal olduğu halde hala uyarı veriyorsa ekran panelinden lastik basıncı ile ilgili menüye girerek sistemin basıncı tekrar kontrol etmesini sağlayabilirsin. Ardından uyarı kalkıyor.

    Benim başıma geldi, servise götürdüm. Adamlar panelden düzeltti tamam sorun yok dediler.
  • Merhaba arkadaşlar,

    1,2 110 Bg EAT6 aracımı alalı 10 gün oldu. Ben de kullanım ile ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum.Aracı almayı düşünenler için belki yayarlı olur. Bende aracımı almadan önce kullananların yorumlarını okumak için çeşitli sitelere bakmıştım. Neyse lafı uzatmadan görüşlerime geçeyim :
    Öncelikle yakıt tüketimim şu anda 8,4 Lt olarak görünüyor yol bilgisayarında.Aracı kullandığım saatler sabah 7:50 - 8:25 arası akşam ise 16:50-17:30 arasıdır. Ankara-Oran oda oturuyorum. Ankarayı bilenler buranın yokuşlu bir bölge olduğunu bilirler. Sabah ise ağırlıklı olarak Konya yolu üzerinden gidiyorum. Aracın daha kilometresinin 170 olduğunu düşünürsek yakıt değerim gayet iyi bence. Yeri geldiğinde aracı da zorluyorum özellikle rampa çıkışlarında. Aracın yakıt tüketiminin ileride daha da düşeceğini düşünüyorum. 7 Lt ler civarı süper olur şehir içi için. Bu arada aracın üstünde gelen lastikler 4 mevsim lastiği olduğu (Goodyear 4 Season) için yakıt tüketimini az da olsa artırdığını düşünüyorum. Normal kuru zemin lastikleri ile daha düşük değerler yakalanırdı bence şu aşamada bile. Ben Merivam ile 8 litreler altını hiç göremedim çünkü. Ortalama 8,7 Litre civarında yakıyordu. 2008 ile daha şimdiden hemde bu lastiklerle daha iyi değeri gördüm.
    Motorun gücü ise bence yeterli. İhtiyaç duyduğunuz anda sizi üzmüyor. Ama inanılmaz bir güçte beklemeyin. (Ben 140 Bg araçtan geçtiğim için ve bu güce alıştığım için bana böyle gelmiş olabilir.) Pişmanmısın 1,2 Motora geçtiğin için derseniz kesinlikle değilim. Tavsiye de ederim. Motor sesi olarakda bence sessiz bir motora sahip. Motor sesini çok içeri vermiyor. Ben gerçi araç altına da ses izolasyonu yaptırdım belki bununda faydası olmuştur. Ama motor sesi anlamında sizi ve ailenizi üzmez.
    Otomatik şanzımana gelirsek ( benim daha önceki aracım manuel vites olduğu için ve babamın DSG Octavia sını çok az sürdüğüm için ) çok da yorum yapamayacağım. Yokuş çıkışlarında vitesi zamanında düşürdüğüne dikkat ettim. Hani ben otomatik vites geç algılar diye düşünürken tam zorlandığı noktalarda vitesi bir düşüğe geçirdiğini gördüm. Manuel mod da sürmek isterseniz de iyi çalıştığını söyleyebilirim.
    Geri Vites sırasında kamera bulunması ise süper bir konformuş bunu anladım. Bazı forumlarda gece görüntünün az geldiğini okumuştum ama ben böyle bir şey yaşamadım. Gece ve gündüz kamera gayet iyi çalışıyor.
    Park asistanını ise hala deneyemedim. Sadece sıkış manevrasını denedim bir sıkıntı yaşamadım.
    Cam tavan ise çocuklarım için süper oldu. Arabanın içini biraz basık hale getirdiğini düşünüyor olsamda (sebebi ise bu cam tavanın mekanizması için 3-4 cm lik yer harcanmış çünkü) aracın içi oldukça aydınlık oluyor. Tek kötü yanı ise tek dokunuşla cam tavanı tümüyle açamıyorsunuz. Açılana kadar eliniz düğmede kalmak zorunda. Bence tek tuşla açılması içi olurdu aynı camlar gibi. Ama çok büyük eksiklik mi kesinlikle hayır.
    İ-Cockipte gelirsek. Led ışıklar süper görünüyor. Ayrıca gene bazı arkadaşlar göstergeler görünmüyor diye yazmışlardı. Almadan önce içimde acaba diye şüphe uyanmıştı ama kullandıktan sonra söyleyebileceğim kesinlikle böyle bir problem yok. Benim boyum 1,70 cm ve göstergeleri görmemde bir sıkıntı yaşamıyorum. Eğer kafanızda böyle bir şüphe varsa test aracında koltuk yüksekliğini ayarlayın ve öyle bir bakın derim. Göstergeler gayet şık , gösterge arasındaki ekranda yeterli. Burdan değişik verileri alabiliyorsunuz. Yakıt tüketim değerlerinizi görebildiğiniz gibi isterseniz cadde yada sokak isimlerini yada dijital hızınızı görebilirsiniz. Ben çoğunlukla dijital hız olarak kullanıyorum. Geceleri led ışık geröekten süper oluyor bunu belirtmeliyim. Tabiki bu kişiden kişiye değişir ama bana göre çok şık olmuş.
    Orta bölümdeki ekrana gelecek olursak buradan çok farklı şeyleri yapabiliyorsunuz. Navigasyonu kullandım ve gayet başarılı buldum.
    Dijital klimaya gelecek olursak : Off butonunun olmaması bence bir eksiklik. Yani klimayı bir değer ayarlayıp çalıştırdıktan sonra kapatmnak istediğinizide fan azaltma tuşuna basarak klimayı kapatabiliyorsunuz. Direk bir kapatma tuşu yok. Yada ben bulamadım bilmiyorum. Olsa iyi olurmuydu (Eğer yoksa ) evet olurdu ama olmayınca klima kullanılamıyormu Hayır tabiki.
    Bagaj ise 350 Litre. Merivada 400 Litreydi. Kıyaslayınca biraz küçük geldi ama bu segmentde yeterli.
    İç diz mesafesi ise yeterli ama süper de değil. Bize biraz küçük geldi içi. Önceki aracımız daha genişmiş onu anladık. Çocuk koltuklarını monte ettikten sonra araya 3. bir kişinin oturması birazcık zor. Araç sanki 4 kişilik. Eşim oturmaya kalktı ama çocuk koltuklarının arasına girmekte zorlandı. Çocuk koltukları olmassa bu sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
    Kol dayama yoktu araçta bence buda eksikliklerden birisidir. Aracı alırken taktırdım çünkü kol dayama bence kesinlikle bişr araçda olmalıdır. Özellikle uzun yolda çok işe yarıyor. Kol dayamanın fotoğraflarını daha önce paylaşmıştım.
    Koltuklar rahat bu sınıfa göre bence çok iyi.
    Süspansiyonları ise çok iyi bence. Darbeleri iyi emiyor.Size iyi bir sürüş konforu sunuyor.
    Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Aracı almayı düşünenlere umarım faydalı olmuştur. Aslında aklımda çok şey vardı yazmayı düşündüğüm ama :(
    Özetleyecek olursam; Dürüst bir şekilde yorumlarımı yazdığımı düşünüyorum ve iyiki Peugeot 2008 almışım diyorum. Tavsiye edermisin dersenizde şu ana kadarki kullanımıma istinaden tavsiye ederim. Araç beklentilerimi karşıladı hatta ötesine geçti.
    Herkese kazasız sürüşler diliyorum.




  • plastic_angel P kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel. Ben de dün 4.6 lt değer aldım. Üstelik lastiğe vida girmiş, havası da epeyi inmişti. Uyarı vermesi de o yüzdenmiş.
    Hemen uğradım lastikçiye, yaptırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyilmaz -- 1 Mayıs 2017; 15:39:59 >
  • Mirrorlink bağlantısını bir türlü başaramadım. Pek bilgim de yok açıkçası, telefon ekranının aynen aktarıldığını biliyordum ama bağlantıyı yapamıyorum. Bluetooth, wifi bağlantısı kuruyorum ama ekran yansıtmayı başaramadım. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    ben de varım. :) 2008 ALLURE 1.6 e-HDi 92hp ETG6 Otomatik S&S (1) -2016
  • www.mirrorlink.com adresinde uyumlu telefonları görebilirsiniz.Çünkü her telefon olmaz.Ekranı yansıtma diye bir şey yok mirrorlinkte.Sadece bazı uygulamalar, CCC diye kısaltması olan konsorsiyumun izin verdiği kadar ekrana yansıtılır. Çünkü arabanın yazılımında da aynı konsorsiyumun sertifikası var rootlu tekefon veya setifikası olmayan uygulamayı telefonda çalıştırsan bile arabanın ekranına yansıtmazsın bu sertifika nedeniyle.

    Çözüm ya bir yazılımcı SMEG ekranının yazılımına müdahale edip açık kaynak kodları yükkeyecek ya da benim çözümüm android interface taktırmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halomid H kullanıcısına yanıt
    Hocam "android interface" nedir, nasıl yapılır? İlk kez duydum merak ettim.
  • sturkyilmaz S kullanıcısına yanıt
    Arabanın ekranını kullanan android cihaz diyebiliriz.

    Yukarıda da paylaştığım gibi arabanın yazılımına müdahale edilip bir arayüz yazılımı yapılıp ekrana video navigasyon veya program yüklenebilir ki hiç bir yerde böyle bir girişim paylaşım veya başarılı olunduğuna dair bir bilgi yok.

    Bu nedenle arabanın ekranını bir android tablete dönüştürmek için ekstra bir cihaza ihtiyacımız var.

    Bu noktada android interface ana araba ekranına müdahale etmeden ana ekrana ek olarak çalışan sonradan takılan boyutu kredi kartı büyüklüğünde bir cihazdır.

    SRC düğnesine basılı tutarak veya SMEG ekranın solt üst köşesini hafiften basılı tutarak android ekrana geçiyorsunuz ve bu ekran artık androidin tüm özelliklerini dize sunmaya başlıyor.Android telefonunuzla yapabildiğniz her şeyi bu cihazla yapabiliyorsunuz.Kesme biçme veya değiştirme olmadıgı icın arabanın garantisine hiç bir sıkıntı yaşatmıyor.

    Benim görüşüme göre bu cihazın en güzel tarafı özelliklerinın yanısıra araba ile uyumlu çalışması 2 haftadır kullanıyorum en ufak donma kapanma takılma vs... görmedim.
    Türkiyede bu işi yapan bazı firmalar var ama garantili olsun üç kuruş fazla olsun diyorsanız tümay elektronik yetkili ithalatçı firma.youtube dan peugeot android interface diye yazarsanız ilgili videolara ulaşabilirsiniz.
    Küçük kredi kartı büyüklüğünde bir cihaz ama maalesef biraz pahalı.Ben 1800 tl ye 9 taksit almıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halomid -- 2 Mayıs 2017; 15:7:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.