Şimdi Ara

PETLAS Dedik Yerli Malı Dedik Ama? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Petlas eğer lastik piyasasında yer sahibi olmak istiyorsa uluslar arası firmalara gönderecek lastiği test edilecek. Yerli malı diye ne halde olduğu belirsiz 4 tekere balıklama güvenmemek de lazım. Ben alır mıyım derseniz alırım çünkü sakin kullanan ve yılda 10-15bin km anca yapan biriyim. Yeni lastik değiştirdim ve tercihim ADAC test birincisi Continental Premium Contact 5 oldu. Kampanyalı fiyatıyla petlastan bile ucuza geldi. Kafam şimdi rahat. Eğer petlas olsaydı içimde hep bir şüphe olurdu.

Geely Emgrandı nası yolladı ncapa 4 yıldız aldı ve iyi kötü kaymağını yedi petlas da lastikleri en kötü ADACa yollamalı. Lafla sözle biz ne dersek diyelim havada kalacak. Bilimsel, bağımsız test şart.

http://www.starmaxx.com.tr/page.php?ID=318 burdan bakabilirsiniz

http://www.bratzuricambi.com/public/docs/Articolo_Starmaxx_Auto_Tecnica.pdf

helal olsun be araştıran adamsın tokat gibi cevabı oturtmuşsun. ama nafile anlamazlar.. artık niteliğe değil niceliğe bakıyoruz. adam sırf marka diye gider goodyear alır ama bilmeden etmeden kendi malını kötüler yazıklar olsun.. bundan sonra özellikle dikkat edeceğim lastik değiştirirken yerli olmazsa kullanmayacağım.

o çok sevdiğiniz yabancı markalar f1 lastiklerinin tamamı bile Türkiye de, Türk işçiler tarafından yapılıyor. hatta pzero gibi spor lastikler ama dışarıdan getir ithal de adam dandik de olsa onu alır..

• Yurdum insanı...

Yerli diye öldü fiyatına almak istiyor

Çıkarı olmayan yerde 5 dakika durmuyor

Zaten 4 lastikte 50 lira daha ucuz, siz kaç olsun istiyorsunuz ?

Aynı fiyat olsada, çok büyük kalite zaafları yoksa yerli malını tercih edin.

Milletçe bu tarz düşünelim ki;

Yarın sen yada senin çocuğun bir şey ürettiğinde büyük küresel firmaların yemi olmasın, destek olalım milletçe.

Benzini pahalı alıyoruz diye ağlıyoruz ama kol gibi ticaret açığı var, vatandaş olarak ne yapıyoruz?

Tabi ki Dragrip alıyoruz

• 2009 DA 55 liraya almıştım o zaman 85 liraydı goodyear..petlas piyasaya ilk girrerken fiyatlar bariz düşüktü ama şimdi öyle değil uyanıklar....
  • HANKOOK
  • Lastık alacagım zaman aklıma bıle gelmez bu marka.
  • Bende michelin , pirelli , bridgestone falan diceksin sandım , goodyear çok mu iyi lastik ? Petlas fiyatına göre ortalama bi lastik. Acımasızca , sırf yerli malı olduğu için eleştirenleri anlamıyorum.
  • petlas aldım, yine alacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Bende michelin , pirelli , bridgestone falan diceksin sandım , goodyear çok mu iyi lastik ? Petlas fiyatına göre ortalama bi lastik. Acımasızca , sırf yerli malı olduğu için eleştirenleri anlamıyorum.

abii sende pirelliyi çıkar bari seçeneklerden,neyse zaten ben kalitesini tartışmıyorum parasını tartışıyorum performans ve kaliteyi başkaları başka yerlerde tartışıyorlar zaten oradan takip ederiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanusta

2009 DA 55 liraya almıştım o zaman 85 liraydı goodyear..petlas piyasaya ilk girrerken fiyatlar bariz düşüktü ama şimdi öyle değil uyanıklar....

Eline sağlık abii,benim düşünceme tam Cevap.
  • Nedense bana da çok itici geliyor Petlas.. Lastik de tadına bakıp atabilecek birşey değil.. yada "bir deniyeyim beğenmezsem geri getiririm" de diyemezsiniz.. o yüzden aldın mı riski en az olana bakmak gerekiyor..

Benim lastikte önceliklerim

Conti Premium Contact II
    Pirelli P Zero Nero
    yada Toyo Proxes 4 (made in Japan)

ölçü 205/45/16
  • Bu kadar büyük potansiyele sahip bir iç pazarı varken neden halen vasat kalite, saçma bir fiyat ve pazarlama politikasına sahip olunur anlamam kaldıki zor bir teknolojide değil günümüzde lastik sektörü... Ve maliyetlide olmayan bir sektörden bahsediyoruz daha doğrusu kar marjı aşırı yüksek bir sektör... Toplam ülke içi kullanıcılarının %20'sini bile çekseler çok hatırı sayılır bir meblağ yurtdışına gitmemiş olur.
    Ama birde şu var Petlas en kaliteli lastiği üretse bile halkımızın yarısından fazlası kullanmaz ithal mal hayranlığımız en üst seviyede maalesef... Önyargıları olanlardan bahsetmiyorum onlar bir şekilde kırılır ama sırf petlas lastik kullanıyor olmamak için taktırmayacaklar çok olacaktır..
  • Petlas gayet iyi üretimler yapıyor,Goodyearin 4 lastik için veremediği yol yardımını da veriyor.Üstelik ortalama 1400 tl vs 800 tl gibi bir fiyat baremi varken.

Şu an Petlas Velox kullanıyorum,bir önceki lastiğim Goodyear Excellence idi.Ses dışında sıkıntı yok,o da v desenin etkisi.Diğer değerleri gayet tatminkar.

Ülkemiz içinde bulabileceğiniz en taze lastikler öuhtemelen Petlas grubu.En taze satılan Michelin,Goodyearlar ortalama 1 senelik lastikler.Satın aldığım Petlas ise yanlış anımsamıyorsam 3 haftalık idi.

Şu da var ki,parayı dert etmeyen için kesinlikle üst lig marka/modelleri öneririm.Bu da ayrı bir mevzudur.Özelikle Yokohama markası çok spesifik modeller üretiyor.
  • petlas kore,güneydoğu asya ,çin ve doğu avrupa markalarına ve ayrıca goodyear pirelli gibi markaların da yan ürünü olan markalarına tercih edilebilir...
  • Yaz lastikleri tırt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafkasdans

quote:

2009 DA 55 liraya almıştım o zaman 85 liraydı goodyear..petlas piyasaya ilk girrerken fiyatlar bariz düşüktü ama şimdi öyle değil uyanıklar....

• Az once lastik fiyati aldim kayin pederin aracina

Oda benim kafadan paran varsa michelin arada cok fark varsa petlas alirim diyor

İnsallah lastikleri bana kosmez

195/55/15 michelin 250.00 tl
    Petlas ayni ebat 130.00 tl yabiki petlas alicaz

Bence lassa good year ayarinda lastik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

adam sırf kendine yandaş toplamak için kendi yorumlarını bile alıntı yapıyor. komedi ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

adam sırf kendine yandaş toplamak için kendi yorumlarını bile alıntı yapıyor. komedi ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.