Şimdi Ara

Pesimist Ne Demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
40.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pesimist Ne Demek?

"Pesimist" terimi, hayatı olumsuz yönleriyle gören ve olaylarda kötü sonuçlara odaklanan bir kişiyi tanımlar. Pesimistler, olumsuz düşüncelere eğilimlidirler ve olumlu sonuç ihtimallerini görmekte zorlanırlar.

Pesimist bir kişi, genellikle "Bardak boştur", "Her şey kötüye gidiyor" veya "Başaramayacağım" gibi ifadeler kullanır. Negatif olayları kişisel olarak alırlar ve olumlu olayları tesadüf veya şans olarak görme eğilimindedirler.

Pesimizm, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bunlar arasında genetik yatkınlık, olumsuz yaşam deneyimleri ve bilişsel çarpıtmalar yer alır. Bilişsel çarpıtmalar, insanların dünyayı yanlış yorumladıkları ve hatalı sonuçlara vardıkları düşünce kalıplarıdır.

Pesimizm, çeşitli olumsuz sonuçlara yol açabilir. Pesimistler, kaygı, depresyon ve düşük öz saygı gibi duygusal sorunlar yaşamaya daha yatkındır. Ayrıca, başarıya ulaşmakta zorlanabilirler ve hedeflerini ertelemeye meyillidirler.

Pesimizmi aşmak mümkündür. Bilişsel davranışçı terapi (BDT), pesimist düşünce kalıplarını tanımlamaya ve değiştirmeye yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Pozitif deneyimlere odaklanmak, şükür duymak ve gerçekçi beklentiler belirlemek de pesimizmin üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.

Pesimizm, bir kişinin hayatını önemli ölçüde etkileyebilen bir düşünce kalıbıdır. Olumsuz sonuçlara odaklanmak yerine, olumlu yönlere dikkat etmeyi ve gerçekçi beklentiler belirlemeyi öğrenmek, pesimizmi aşmanıza ve hayatınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kötümser
  • İçine kapanık olabilirmi?

karamsar vsvs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 16 Ağustos 2008; 12:08:22 >
  • İng. sözcük pessimstic karamsar demek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RedMax

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=pesimist

Kötümserin artistlik olanı.Ben karamsar diye biliyorum.(Karamsar,kötümser aynı şey.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cortland Andrus -- 16 Ağustos 2008; 12:13:50 >
  • karamsar,kötümser demek.bi de optimistik var o da bunun tam tersi.iyimser demek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nakka ne Demek????????????
    20 yıl önce açıldı
    ABAZA NE DEMEK ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ProtezBacak

quote:

Orjinalden alıntı: RedMax

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=pesimist

Kötümserin artistlik olanı.Ben karamsar diye biliyorum.

• Pesimist: Yarısı dolu olan bardağın nasıl yarıya indiğini, neden yarıya indiğini, neden her zaman dolu olmadığını, başkalarının bardaklarının neden ve nasıl daha dolu olduğunu, eninde sonunda bardağın tamamen boşalacağını düşünen kişi.
  • optimistic in zıttı
  • Nickine bakıpta sana bu soruyu yakıştıramadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.