Şimdi Ara

pert kaydı, hasar kaydı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
136.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim de şöyle bir durumum var. 2011 model aracım var aracın geçmişi şu, bu araç nakliye sırasında tırdan düşmüş sağ tarafına doğru hasarlıydı sağ iki cam değişdi ön cam değişti yani aracın sol tarafı ve bagaj hariç elden geçti. Ama araç plaka üzerinde yokken bu duruma geldiği için pert kaydı yok.Kaskosu değeri üzerinden yapıldı. Aracımın kazasız yada bir kaç lokal boya görmüş olanları 42.000- 44.000 tl arası. Bu durum aracımın değerini düşürürmü... Pert kaydı olmaması bir avantajmı ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhopes -- 19 Temmuz 2013; 3:10:34 >
  • arkadaşlar bildiğim kadarı ile pert kaydı olan araçlara kasko olmuyor, yapan firmalarda şase nolarla oynama yaparak örneğin sıfır yerine o harfi koyarak "(0)(O)" yaparak yapıyorlarki ilerde kaza durumunda sorun yaşanır. Dikkat etmekte fayda var ...
  • arkadaşlar bir araba almayı düşünüyorum aracı şase no ile araştırdım 8 adet çarpma çıktı ortalama 2000 2500 tl hasar kaydı var sahibi sadece ön tampon değişti diyor bu kayıtlar bana sıkıntı yaratırmı yada araç ne durumdadır piyasası 18000 26000 tl arası bir araç 2004 model ben 20 000 tl ye anlaştım sizce çokmu ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • myhopes M kullanıcısına yanıt
    Pert kaydı olmaması pek tabi avantaj. Ama öyle tahmin ediyorum ki ileride satarken talipliye arabanın başına ne gelmiş anlatırsanız , ki bunu yapmalısınız, bu avantaj ortadan kalkar, pert muamelesi çekerler.
  • yuksel-b Y kullanıcısına yanıt
    Bir yakınım böyle bir alacak olsa mani olmak için her şeyi yaparım. 24000 TL'ye sembol al ama sicili bozuk arabaya girme derim.
  • 40-50 bin liralık arabada 13000 hasar kaydı ağır hasar kaydı yazıyo nası pert olmuş oluyo bu kadar az parayla tahmini olan varmı
  • aracın hasar kaydı yüksek ama pert kaydı yoksa ne fark eder
  • Merhaba,
    Acil olarak tecrübelii birinin tavsiyesine ihtiyacım var.
    1,5 sene önce 9900 tl hasarlı oldugunu bilerek bir 2005 ford c-max tdci ghia almıştım. Kasko degeri 26000 olarak görünüyor. Yeni bir araba almak için takas amaçlı bayiye gittiğimde bana perte çıkmış olduğunu, smste ağır hasarlı yazmasının pertin kibarcası olduğunu o yüzden arabaya ancak 12000 tl verebileceklerini söylediler.
    Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Arabayı gayet güzel kullanıyorum, bir problem yok. Sadece daha yeni birşey almak istediğim için satmak istedim. Sizce haklılar mı?
    Ne yapmalıyım?
  • Dostum araç al satı yapanlar ki bunların içinde yetkili servis olsa bile öldürmeye programlanmışlar. Onun yerine aracınızı muadillerinden 1-2 bin lira aşağıya ilan verin telefonunuz susmaz :)
  • arkadaşlar sırf sigorta şirketleri tarafından yada siz plakadan sorgulayarak pert kaydı çıkması aracın pert anlamına da gelmez araç başka bir ilden pert olmuş bir aracın plakasına nakil edildiğinde plakadan sorgulama yapıldığında pert kaydı gösterebiliyor yani emin olmak için aracın şase numarasından sorgulamak en doğrusudur aksi taktirde aracınıza yeni aldığınız plaka daha önce pert olan bir araca takılı olduğundan sizi yanıltabilir.
  • Sadece sağ arka çamurluk değişmiş sağ arka kapı ve bağaj kapagında 1 karış boyalıdır. başka hiç bir şeyi yoktur. Araçta 47000 hasar kayıtlıdır


    Bu nasıl oluyor anlayan var mı?


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-hondada-kampanya-141447975/detay
  • Bu arabada söylenmeyen baya bir şey var kesinlikle ilan doğru değil,

    Fazla fazla tamiri şişirseler de yetkili serviste de yapılsa yazdığı hasarın o kadar tutması imkansız.

    arka çamurluk 1000tl olsa
    işçilik sökme,takma boyama 1000tl'de o olsa
    sağ arka kapı ve bagaj kapağındaki 1 karış boya diyor ya hadi ben onada uçuk yazayım 500tl'de o olsaki imkansız(1 karış boya var ya)

    ettimi sana 2500tl fazla fazla yazmama rağmen 47000tl etmedi

    bu ilan kısacası yersen.
  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmış olabilir ya da bazı ilanlarda karşı tarafın hasarı vs diyorlardı ama forumda yanlış olduğu söyleniyordu.
  • Galerici ,ölücü,al-satçı vatandaşa göre:

    Hasar kaydı : Aracın bir kaç yerinde minik çizik vardır, temizlik boyası yapılmıştır

    Pert kaydı : Araç çıtır hasarlıdır ama sigortacı aracı bilerek perte ayırmıştır

    not: Bu vatandaşlar sadece alacakları paraya bakarlar,aracı alan kişinin yaşadığı stres,can sıkıntısı,hakkını arama çabası ve bu hakkı alamamanın verdiği mutsuzluğu,tüm bunların sadece kendisini değil ailesini de etkileyip üzdüğünü umursamazlar. Ama olur da kendileri kandırılsalar dünyanın en namuslu ve mağduru olurlar...



    Türkiyede nadiren rastlanan vatandaşa göre:


    Hasar kaydı : Araç, özellikle önden, yanlardan,arkadan bir kaza geçirmiştir , aracın tamir ücreti nispeten pahalıdır ancak tamir edilemeyecek gibi değildir.

    Pert kaydı : Araç şiddetli bir kaza/felaket(sel vb.) geçirmiş ve tamir/işçilik ücreti aracın sıfır ücretini bile geçmektedir. Ayrıca tamir edilse bile sorunları devam edecektir.


    not: bu insanlara ratlayan ve bunlarla alışveriş yapanlar şanşlıdırlar , o kadar ki aracı aldıktan/sattıktan sonra bile arayıp sorarlar ,insani duyguları tekrar hatırlatırlar bize
    bazen pazarlık bile yapılmaz,kontrol ettirilmez araçlar.Hemen alınır/satılır ve huzur içinde binilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: helpgod

    herkes bilgisi nispetinde cevap vermiş ancak yanlış yorumlarda var.Bir konu da şüphe götürmeyecek kadar net bilgiler varken herkesin sağdan soldan duyduklarıyla yorum yapması başkalarını da yanlış yönlendiriyor,kafa karıştırıyor.Forum sitesi denince nedense herkesin aklına "her konuya mesaj yazarsam mesaj sayım artar hatta binlerce mesaj sayım olursa millet beni de bir .ok sanır" diye geliyor
    Neyse konumuza dönelim;

    eskiden aracın onarımı mevcut piyasa değerine göre ciddi oranda maliyet tutarsa (belki de hasar çok minik ama maliyeti pahalı olabilir örneğin sel hasarı gibi) kasko şirketi bununla uğraşmayıp hasarlı haliyle aracı satıyor,sahibine piyasa rayici kadar ödeme yapıyor (dikkat ediniz kasko bedeli kadar vermez) ve araca PERT TOTAL kaydı işliyordu.Kısaca PERT deniliyor.PERT kaydı olan araçlar TRAMER kayıtlarında PERT olarak gözüküyor.Pert haricindeki hasarlar ise TRAMER ' e sms attığınızda tarih ve onarım tutarı ile birlikte cep telefonunuza sms olarak geliyor.
    Kasko şirketi PERT aracı açık arttırmayla satıyor,alıcı da onarımını yaptırıp muayeneden geçirip satıyor yada kullanıyor.Buraya kadar olan bölümde anormal birşey yok.Ama aracın geçmişini gizlemeye çalışıp hasarsızmış gibi satmaya çalışanları allaha havale ediyorum,zaten başka da şansınız yok noterde imzaladığınız kağıtlarda "aracı bu haliyle görerek beğenrek aldım" yazıyor.Yani aracın pert kaydını sonradan öğrenirseniz satıcı ben söylemiştim bilerek aldı dese birşey iddia edemezsiniz.
    Ama işin diğer boyutu piyasası 50.000 tl olan az hasarlı bir aracı alıp onarımını yapıp toplam olarak 40.000 - 42.000 tl ye mal edip binebilirsiniz de,satarkende hasarsız olanın piyasa fiyatından değil pert kaydı olanlar arasındaki piyasa fiyatından rahatça satarsınız (rahatça sattım)

    şimdiki uygulama ise şöyle;
    aracın hasar tutarı fazlaysa aracı yine açık arttırmayla satıyor, hasar tutarı düşükse müşteriyi anlaşmalı servise yönlendirip onarımını sağlıyor ama her iki durumda da TRAMER kayıtlarında tarih ve onarım tutarı gözüküyor.yani PERT şeklinde bir deyim görünmüyor ama piyasası 35.000 tl olan bir araç için TRAMER de 28.000 tl hasar kaydı varsa bu araç PERT olacak seviyede onarım masrafı çıkarmıştır.Satıcılarda bu durumda PERT KAYDI VAR yazmak yerine hasar kaydı var yazıyor.hasar kaydından ziyade bu kaydın tutarı önemlidir.
    Son olarak şunu eklemek istiyorum.

    1. Almak istediğimiz araçta çizik bile olmasın,kuş bile konmamış olsun derken 2.el piyasasını kendi ellerimizle çok yükselttik.Aslında araba üstüne bindiğimiz yerde giden yükümüzü taşıyan bir eşek,bu kadar değer vermemek lazım bir mala.Bırakın boyanan veya değişen parçası olsun ama değerinde alın,daha fazla para vermeyin kazıklanmayın

    2. Almak istediğiniz aracı sadece TRAMER den gelen sms e güvenerek almayın.Araç alma niyetine girdiğinizde yakınınızdaki bir sigorta ofisine gidip,ben yakında araba alcam ve kaskoyu da size yaptırcam ama araç ararken arada sırada sizi arayıp şasi no versem sistemde hasar kaydı varmı sorgularmısınız deyin.Bence kabul etmeyen sigorta ofisi pek çıkmaz.






  • Şuhttp://www.otosigorta.org/pert-kaydi-ve-agir-hasar/ adresteki son cümle her şeyi çok açık bir şekilde anlatıyor bence.

    quote:

    Sonuç olarak Pert kaydı kalktı mı diye soran arkadaşlara şunu diyebilirim ki; hayır kalkmadı sadece ismi değişerek ağır hasar kaydı oldu.
  • verdiğiniz linkteki yazının bu paragrafında ;
    ''Sigorta şirketlerinin hasarlı vaziyette sattıkları bu araçların tramer sorgusunda pert olduğunun belirtilmesi ile bu işin ticaretini yapan insanlar(hasarlı yani pert araç alıp satan kişiler) zarar görmeye başladılar.sigorta şirketleri araç bedelini ödeyip aldığı araçları satmamaya başlayınca gerekli düzenleme yapıldı ve artık tramer sorgusunda pert olmuştur yada pert kaydı vardır yazısı yerine ağır hasar kaydı vardır yazıp yanına araç kasko bedeli yazılmaktadır.''

    Geçen yıl kayma sonucu tek taraflı kaza yaptım 1 ayda rapor ''pert ön onaylı'' çıktı ama hasar hasar sayılmaz 30km ile viraj içinde çim sulayanların yola akıttığı su üzerinden geçerken spin atıp bariyere kafadan çarpmak. ön tampon sağ far ön cam değişti iki de ufak çamurluk boyası yapıldı. yetkili servisten ilk 12bin tl lik değişen ve işçilik dahil rapor çıkmıştı ben yaptırılmasını istiyorum dedikten sonra teslim aldığım raporda alt rakam 8 bin TL idi. Perte ayırma rakamını rayiçi söyledikleri halde kabul etmeyip yaptırma yoluna gittim.
    Şimdi sormak istediğim tramerden plaka hasar sorgulaması yaptığımda ERP-Ağır hasarlı, 6679TL olark çıkıyor. Ben buradan ne sonuç çıkarmalıyım ve ne yapmalıyım anlayamadım.
    Yukarıda ki kırmızı yazıda ki gibi bir şey yazmıyor.
    Lütfen açıklayıcı bir şeyler yazın.
    Teşekkürler.




  • daha yeni aracımın plakasını 5664 e gönderdim 14bin tl hasar kayıtlı cıktı arabayı 38bine aldık moralimi fena bozdu satılmaz mı şimdi bu araba arkadaşlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stars4ever

    daha yeni aracımın plakasını 5664 e gönderdim 14bin tl hasar kayıtlı cıktı arabayı 38bine aldık moralimi fena bozdu satılmaz mı şimdi bu araba arkadaşlar ?

    Eğer pert durumu varsa aracı aldığınız kişiye iade edebilirsiniz.

    Hasar kaydına alırken bakmanız gerekiyordu yine de sorunsuz olarak belirttiyse dava açabilirsiniz.

    Arkadaşlar hep söylüyorum , araç almadan önce en kötü bana şasi numarasını verin bir bakayım ne durumda diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stars4ever

    daha yeni aracımın plakasını 5664 e gönderdim 14bin tl hasar kayıtlı cıktı arabayı 38bine aldık moralimi fena bozdu satılmaz mı şimdi bu araba arkadaşlar ?

    Üzücü bir durum , ilk defa mı ikinci el aldınız ?
    Size yardım eden , yol gösteren biri yokmuydu ?

    Satıcı size nasıl tanıttı aracı , hasardan vs bahsetti mi ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.