arkadaslar pek cokk yerde baktım ama genelde ya sadece resim upload icin var yada baska yok benim kodlarda hem resim hem veri aktarılıyor db ye ama ne ne yaptıysam yuklenen resimlere farklı isim vermeyi beceremedim 1 haftadır cıkamadım isin icinden
makinadaki adı neyse o sekilde gidiyor db ye ,ben ornegin resim adi111222.jpeg gibi olsun istiyorum yukarıdaki kodlar sorunsuz calısıyor tek sorun isimleri değistiremiyorum db ye eklerken yada fso upload da upload edilene tarih saat eklemek gibi de olabilir
benim dediğimi uyguladın mıki ? Alttakini, elindekiyle değiştir, resim 1, adi111222.jpg olarak kaydolduğunu göreceksin
rs.Close set rs = Nothing bag.Close set bag = Nothing response.write "EKLENDI" %>
Hocam önce özür dileyerek baslayayım hata bende ,şöyleki ben amacımı dogru izah edemedim... benim yukarıda verdiğim kod bütünü anladıgınız uzere islem.asp ben bu islem .asp sayesinde yuklenen resimlerin vt na randomize ile yuklenmesini istiyorum yani aynı isimli resim 3 gun sonra yuklenecek olursa bu kodlar onun adını rastgele degistirsin farklı id lerde aynı resim gorunmesin...
sayet bu talebimi benim kod uzerinde koyu renkle tarif ederseniz bende nasıl yapıldıgını ogrenmis olurum ... tesekkur ederim...
Peki, Senin için bir fonksiyon hazırlayayım
quote:
<%db burada %>
<%
function resimName(resim, length, add) harf = array( "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9" ) str = "" Randomize for i = 0 to length str = str & harf(int((Rnd * uBound(harf))+1)) next fileType = right(resim,4) resimName = add&second(now)&str&minute(now)&fileType end function
Peki kıvılcım arkadaşım şöyşe bişey sormak istiyorum. Form alanından gelen verileri upload.save yapmadan alamıyoruz bildiğim kadarıyla , peki benim formundaki önemli alanlar boş ise ben hiç bir şekilde dosya upload kısmına geçmemesini istiyorum ama şuanda upload.save dediğimizde dosyalar upload olmuş oluyor sonra formdaki alanların boş olup olmadığını denetleyebiliyoruz, benim istediğim şeyi yapabilirmiyiz.
Yani
Adı Soyadı Adres Telefon Resim
form alanlarından adısoyadı boş ise form tekrar boş olarak karşısına gelecek eğer doluysa adres telefon veritabanına resim ise upload edilecek?
kolay gelsin
kIvILcImx Arkadaşım senin verdigin kodları benim resim yükleme işlemi yapan kodlara uygulamaya çalıştım ama olmadı bi türlü.Senden rica etsem yardımcı olabilirmisin bana
Benim resim yükleme yapan kodlarım:
<% Set Upload = Server.CreateObject("Persits.Upload") Path = Server.MapPath(strScriptYolu &"upload/resimler/haber/")
Bende yüklenen resimlerin isimlerinin değişmesini (resim001.jpg resim002.jpg gibi) ve eğer aynı isimde resim varsa otomatik olarak değişmesini istiyorum yukarıdaki arkadaş gibi.
Şimdiden teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme