Şimdi Ara

PERSEİD GÖKTAŞI YAОMURU 2016 10-15 AОUSTOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
7
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu gün astronomi açısından çok büyük beyler. Nedense geçen yıl ilgi gösterildi ama bu sefer unutuldu sanırım.
    Şuan saat 02:47 12 Ağustos Çok fazla yıldız kayıyıor, adeta multi atıyor bir anda 10 15 tane yıldız kaydı, balkondan yazıyorum.
    Wiki:https://tr.wikipedia.org/wiki/Perseid_meteor_ya%C4%9Fmurlar%C4%B1

Azcık balkona, dışarıya bir yere çıkıp bi bakın, bu saatlerde multi atıyor.

3-4 gün böyle devam eder, sevgilisi olanlara duyurulur , benimde olsa keşke . Şaka şaka, bekarlık sultanlıktır.
    Ayın 13 ü daha fazla diyorlar yani yarın.

Havaya bakıyım görürüm demekle olmuyor. Öncelikle Miyop olmamanız gerek. (Ben miyop um 0.75 kadar, gözlük işe yarıyor)
    Görebilmek için kuzey-kuzeydoğu-doğu hattını izlemeniz gerek. Tam kesin olarak görmek için Stellarium aslı program çok işe yarar. Stellarium:http://www.stellarium.org/
    Programda hemen görceksiniz perseids diye. Göremezseniz sol köşeden aratın. Alt köşeden takımyıldızlarını açın, daha rahat bulursunuz. Mesela bende zürafa ile kahraman takım yıldızı arasında gözüküyor zürafayı bulmak zaten çok kolay. O şekilde bulursunuz işte.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    12/13 AĞUSTOS 2016

Geçen gün 60 ın üzerinde bir rakam olarak meteor gördüm. İstanbul'da, balkondan anca bu kadar.
    Şimdi en çok olması gereken gündeyiz. 12/13 . Ama istanbul bulutlu, belki ilerleyen saatlerde hava açabilir.
    Bu adreste de gözüküyor zaten :http://meteorshowersonline.com/calendar.html
    Aşağıdaki yorumun aynısını kopyalıyorum;

Son durum Kuzeydoğu'da Perseid yağmuru var tahmini saatte 150 tane.
    Güneydoğu'da ise 5 adet meteorun mıraktığı parçalar var, bunların her biri saatte 7-15 arasında görülma şansı var.
    Tam tepemizde ise k-cygnids bulunmakta, bunun oranı ise 3-5 olarak gözüküyor.

Şuan belli bir saat bilmiyorum, tamamen şans işi sanırım. Siz biliyorsanız bi pm.

Çok soruluyor "Nereye bakacağız?" Cevap şu; Kuzeydoğu, yinede her yerde görülme şansı var.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    13/14 Ağustos 2016

Dün bir şey göremedik. Hava parçalı bulutluydu, bir ara açıldı gibi oldu o sırada 3 tane gördüm.
    Bugün de göktaşı yağmuru var ama dünden daha az. Aslında 24 ağustosa kadar etkisi azalarak bitecek.
    Bugün İstanbullular kaderine küssün. Şu bulutlara bakın ya :http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=anm&rR=34&rU=ppi#sfB http://www.mgm.gov.tr/sondurum/uydu.aspx?uB=tr&uT=i&uG=p#sfB
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    14/15 Ağustos 2016

Bugün büyük bir haberim var, bulut yok!!! (istanbulda)
    Herkesi evinden balkonlara sokaklara davet ediyorum.
    Üstelik kaçırdığmız günlerdeki gibi görebileceğiz. Şuan saatte görebileceğimiz max rakam 150 olarak tahmin edilmiş durumda, bu rakam 3 gündür sabit, yani düşmesi gereken asıl kütleler daha düşmemiş demek. Bugüne denk gelebilir.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    16 Ağustos
    Benim için sezon bitmiştir. Güzel Bir hafta idi, can isterdiki bir leonids yağmuru görelim, ama olmaz, öyle bir şey için 300 yıl beklemek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolSnow -- 16 Ağustos 2016; 5:43:44 >

• Dandik bir konu olsaydi nasil da tutardi. Bilime verdigimiz deger bu. Suclu biz degiliz aslinda okulda milletin aklini iyi koreltiyorlar.

Yabanci insanlara soruyorum ne olmak istiyorsun hepsi farkli seyler diyor , konferanslarda yorumcu olmak isteyeni bile duymustum. Bize bakiyorum doktor , muhendis baska meslek yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehiriçinden gözüküyor mu?
  • qrolica kullanıcısına yanıt
    Neredeyse heryerden gözüküyor.
    İstanbul Pendik'te çok rahat.
  • Göremiyorum ulan :( çünkü miyopum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoolSnow kullanıcısına yanıt
    evden gözükmüyor dışarı çıkıyorum bıçaklanmam inşallah
  • Gördüm ulaaan çok güzell

tamam ilk gördüğüm çok güzeldi diğerleri de güzel ama abartmayayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 12 Ağustos 2016; 3:53:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok haklısınız.
    Zaten bizde astronomi denilince burçlar anlaşılıyor, hatta bugün tv de burç yorumu gördüm, kadın sallıyor da sallıyor. Bugünün malum konumuz ile ilişkisine dahi girmiyor. Yıldız kayması bile demiyor.
  • göremiyorum hala çıldıracam..
  • qrolica kullanıcısına yanıt
    Telefona bir yıldız haritası indir. Daha rahat olur
  • Görünmüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be

• 5 dk önce gördüm. Haberim yoktu aslında balkonda öyle düşünüp dışarıya bakarken sağımda kaldı. Güzeldi.

• İşe oyuncak denebilecek teleskopumla giriyorum. (90 Kat yakınlastırıyor)
     PERSEİD GÖKTAŞI YAОMURU 2016  10-15 AОUSTOS
     PERSEİD GÖKTAŞI YAОMURU 2016  10-15 AОUSTOS

• Göremedim Sevdiğim nadir şeylerden biri uzay lanet olsun hayat

• 2 gün önce şans eseri yıldız kayması gördüm, ama en az 10 senedir görmüyodum hayatımda da belki 2-3 kere görmüşümdür acayip mutlu oldum. sonra aaa meteor yağmuru neym diyollaadı bu olmasın dedim oturdum saatlerce bekledim bi daha göremedim bugün de şans eseri uyuyamadım sinek yüzünden konuyu gördüm balkona çıktım bakıyorum ama yok şans yok işte. bi 10 sene daha bekleyeceğim sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Çok haklısınız.
    Zaten bizde astronomi denilince burçlar anlaşılıyor, hatta bugün tv de burç yorumu gördüm, kadın sallıyor da sallıyor. Bugünün malum konumuz ile ilişkisine dahi girmiyor. Yıldız kayması bile demiyor.

Zaten insanin karakterini dogdugu andaki yildizlarin konumuna baglamak garip yani.

Insanin karakteri nasil yetistirildigine , nasil ortamlar gordugune , neler yasadigina bagliyken ulkemizde hala ciddi bir kitle astrolojiyle ugrasiyor. Yazik hakikaten

• quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Çok haklısınız.

2 tane gördüm hocam

medya sağolsun insanların astronomiden anladığı tek şey "bu gün mars hafif sola kaymış jüpiter de onun srkasına geçmiş o yüzden balık burçları bugün çok sinirli"

• Paylaşım için teşekkürler. Bu saatte gördüm konuyu, hava da çok açıktı bu gece olduğum yerde. Maalesef hava aydınlanmaya başladığı için kaçırdım bu gecelik. Artık yarın gece tekrar bakacağım havanın durumuna göre

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.