Şimdi Ara

Perpetual Motion (Ebedi Hareket) olayını açıklayacak fiziği iyi arkadaşlar gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Şöyle bir videoya rastladım. Perpetual motion kavramını biraz araştırınca
    "ufak bir enerji ile döngüsünü teoride sonsuza kadar devam ettirebilen bir sistem" olarak geçiyor fakat bunu termodinamiğin 2. kanunu çöp ediyor deniyor.

Ama videolardaki aletlerde sanki böyle bir durum söz konusu değil gibi.
    En basidinden ilk alette bi su çarkı bağlasak ne olur

Hani belki çok saçma bir şey soruyor olabilirim çünkü hayatım boyunca fiziği sevemedim ve fizik bilgim çok kıttır

• Bunlar gerçek değil. Hepsi hileli.

Atmosfer içinde sürekli hareket sağlayan bir güç kaynağı olmadıkça hiçbir şey sürekli hareket etmez. Gerçek deneylerin Youtube'da videoları mevcut.
  • Giren olmazsa çıkan da olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir cisim düşün duruyor mesela.bu cismi hareket ettirmek için el veya ayak kuvvetinden ötesini düşün bir mekanizma düşün öyle bir mekanizma olsun ki bu cisme kuvvet uygulandığında ısık hızına ulasabilmesi için kütlesiz olması gerekiyor ama kütleli bir cismede kuvvet uygulandığında ısık hızına ulasabilir örneğin bir ışık düşün fotonlar halinde kütlesi olduğu halde kütlesiz diyorlar
  • Termodinamiğin 2. Yasası hareket halindeki cisimlerde geçersizdir. Kuantum kuramlariyla anca açıklık getirebilirsin, burda ki sistem de aslında sonsuz döngü gibi gözüküyor fakat surtunme illaki var ve çok uzun surse de bu sistemler duracak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim hikaye çalışmıyor.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.