Şimdi Ara

Pentium G840 mı, Core2Duo E8400 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu iki ürün arasıdna kaldım da sizlerinde fikrine ihtiyacım var.
    Pentium G840 mı daha iyi, yoksa Core2Duo E8400 mı?

Özellikle oyunlar için hangisini önerirsiniz?

• Oyunlarda hemen hemen yakın FPSler vermişler.

http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=405

Ama şu var E8400 OC ile 4.0 GHz yapılıp kullanılır. G840 ise OC yatkın bir işlemci değil.

Sıfırdan sistem için 775 tabiki ölü yatırım bu arada.
  • bütceyi zorlayıp i3 2120 veya e8400, e8400 ün overclock ile 4.2 ghz e gideri vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prinergy -- 29 Temmuz 2012; 22:32:16 >
  • E8400 overclock ta çok kilitlenmelere sebep oluyor üzerinde thermaltake soğutucu ile bile..
  • sıfır mı alacaksın?elindekini mi yükselteceksin?
  • @Sayın, aynı testi ben de yapmıştım. OC ile E8400 kullanılabilir haklısınız.

@Prienergy, cevap için teşekkürler.

@usb2.0, ikiside elimde var birini kardeşime toplayacağım, diğerini ben alacağım hangisini alacağıma karar veremedim.

ErenOlca, cevap için teşekkürler.
  • G840 alıp güncelleme şansınız var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • G840 bariz daha hızlı olacaktır, mimari Sandy Bridge çünkü(kabaca i3'ün HT'siz hali). Ama E8400 iyi bir oc ile farkı kapar. G840 ise bclk kurcalanıp 3.0 falan yapılabilir.

Bütçeyi zorlayıp i3 alınırsa daha iyi olur tabi. Saat hızı ve HT dışında, entegre gpu ve komut setlerinde de birkaç avantajı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Temmuz 2012; 12:43:44 >
  • G620 varken 200mhz için 40-50 TL verilipte G840 alınmaz.

http://www.anandtech.com/bench/Product/405?vs=406

Def. halde i3 2100 ve E8400 testi:http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=289

E8400'ü o.c'lu kullandıysan, önerim i5 yönünde olur.

• i3 2120 Çok daha iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

@Sayın, aynı testi ben de yapmıştım. OC ile E8400 kullanılabilir haklısınız.

@Prienergy, cevap için teşekkürler.

@usb2.0, ikiside elimde var birini kardeşime toplayacağım, diğerini ben alacağım hangisini alacağıma karar veremedim.

ErenOlca, cevap için teşekkürler.

o zaman deneyimlerini bekliyoruz
  • adam ikiside bende var birini kullanıcam diyor, bazı arkadaşlar hala i5, i3 öneriyorlar şaka gibi gerçekten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

adam ikiside bende var birini kullanıcam diyor, bazı arkadaşlar hala i5, i3 öneriyorlar şaka gibi gerçekten...

İkisi arasında fark yok gibi bir şey bu yüzden onu alma bunu al diye bilgi verilmiş, boş konuşmaya gerek yok
  • ikisi de elde varsa güncellemeye açık olanı elinizde tutun. yani g840'ı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

quote:

adam ikiside bende var birini kullanıcam diyor, bazı arkadaşlar hala i5, i3 öneriyorlar şaka gibi gerçekten...

İkisi arasında fark yok gibi bir şey bu yüzden onu alma bunu al diye bilgi verilmiş, boş konuşmaya gerek yok

adam ikiside elimde var diyor birini seçip kullanıcam hangisini seçeyim diyor. i3 ve i5 tavsiye etmek ne alaka? illa yorum yazmalıyım diye olaya atlanılacağına biraz dikkatli okunması gerek mesajların, tıpkı senin dikkatli okuman gerektiği gibi...

• quote:

quote:

quote:

adam ikiside elimde var diyor birini seçip kullanıcam hangisini seçeyim diyor. i3 ve i5 tavsiye etmek ne alaka? illa yorum yazmalıyım diye olaya atlanılacağına biraz dikkatli okunması gerek mesajların, tıpkı senin dikkatli okuman gerektiği gibi...

belliki bütçen az.e8400 ile g620 eşit işlemciler.g840 g620den çok az iyi.o kadar para vermeye gerek yok.g620 işini görür.fiyatına göre çok iyi bir işlemci.g620 al.ilerde bütçen elverirse i5 2500k alırsın.uzun süre götürür seni.

• quote:

quote:

quote:

840'ı satıp farkını verip i3 alsın o zaman Elinde 840 var diye onu kullanmak zorunda değil..

• E8400 ün OC yapılarak kullanılması için OC potansiyeli yüksek bir anakarta ve uyumlu ramlere ihtiyaç var. aksi taktirde bolca mavi ekran görmeniz olasıdır.

[edit:imla]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 4 Ağustos 2012; 18:31:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.