Aha :) İntelci Cevapları :) Yanlıs Anlama Bence 3600 :) Biri Dual Core Biri X2 :) Anladın Sen Onu :)
Doğru konuş.. Verdiğim linkten bakabilirsin hangisinin daha iyi olduğunu 3600+ daha iyi olsa bile 945 satılıpda o alınmaz adam akıllı bişi alınır
ne dedik şimdi sana doğru konus dion bir kere soru bence yanlış olmus :) yada biz yanlıs anlamısız Tabiki 945 satıpda 3600 alınmaz. Ha pc topluyacam hangisini alıyım arkadaslar derse Ben yinede 3600 Derim Sonuna Kadar .
bence bu konudan çıkacak en doğru sonuç markası ne olursa olsun hazır pc den uzak durmak.bu konuda sanırım herkes hemfikirdir.kasanın kapağını bile açamıyorsun.en küçük sorunda yetkili servisle uğraşmak zorunda kalıyorsun. pentium d 945 -X2 3600 meselesinde ise testler her ne kadar pentium d 945 i daha iyi gösterse de benim tecihim X2 3600 olurdu.
Valla benim tercihim 945 ler 85$ falan olsa 945 ten yana olurdu. (Yanında C2D destekli bir anakart alırdın ama AMD de AM2 yi bırakın AM2+ bile şimdiden ölü diyebiliriz. Ama soket değişimini ileri bir tarihe alırlar ise bir şansları var. Ya da işlemcilere hem DDR2 hem de DDR3 desteği koyacak. Hadi hepsini geçtik AM3 teki işlemcilerin aynısını AM2+ a koyarsa da sorun olmayabilir.)
ben X2 3600 kullanıyorum. aslında pc yi almadan aklımda 945 vardı ama kime sorduysam X2 3600 önerdi.
quote:
Orjinalden alıntı: drchtygn
bence bu konudan çıkacak en doğru sonuç markası ne olursa olsun hazır pc den uzak durmak.bu konuda sanırım herkes hemfikirdir.kasanın kapağını bile açamıyorsun.en küçük sorunda yetkili servisle uğraşmak zorunda kalıyorsun. pentium d 945 -X2 3600 meselesinde ise testler her ne kadar pentium d 945 i daha iyi gösterse de benim tecihim X2 3600 olurdu.
Arkadaşım sadece testlere aldanma güç tüketimi ve ısınma gibi sorunlarıda göz önünde bulundur derim. Sonuçta orta düzey kullanıcılar için testlerin bi anlam ifade edeceğini sanmıyorum.
Pentium D serileri fazla güç teketen dolayısıyla fazla ısınan bir işlemcidir. işlemci ısındıkça hem perfornansı düşer hemde işlemciyi soğutmak için fan daha hızlı çalışırki fan sesi bağaya kafa ütüler adamı bazende gıcık eder.
Pentium D serileri 95 Wattle 130 watt arasında güç tüketmektedirki az buz bi değer değildir. Amd X2 3600 65nm full yük altında 65 watt ve normal kullanımda 25 - 35 Watt arası güç tüketir dolayısıyla hem daha az güç tüketir hemde daha az ısınır. AMD 690G chipsetli bir anakart alıp X2 3600'le ısınma problemi olmadan kullanmak varket ben şahsen 90 ila 130 Watt arasında güç tüketen Pentium D'lere sırf testlerde bi kaç puan farkediyor diye almazdım.
sisteminde X550 olduğuna göre oyunlara çok ağırlık vermediğin belli o halde az güç tüketen sessiz çalışan bir bilgisayarı tercih etmen bence daha doğru olur.
Bana sorarsanız bunlar giriş ve orta düzeydeki bilgisayar kullanıcılar için çok fazla önemli değil. X2 3600'da DDR2 desteği var. DDR3 ise sıradan bilgisayar kullanıcıları için hiçbir şey ifade etmiyor. film oytanırken yada photoğraf düzenlerken bile bırakın 667 Mhz DDR2 yi 266 MHZ DDR bellekler bile takılmadan tüm görevleri yerine getiriyor. bence hep en son olsun düşüncesi sadece cebe zarar.
quote:
Orjinalden alıntı: DigitalWorld
Valla benim tercihim 945 ler 85$ falan olsa 945 ten yana olurdu. (Yanında C2D destekli bir anakart alırdın ama AMD de AM2 yi bırakın AM2+ bile şimdiden ölü diyebiliriz. Ama soket değişimini ileri bir tarihe alırlar ise bir şansları var. Ya da işlemcilere hem DDR2 hem de DDR3 desteği koyacak. Hadi hepsini geçtik AM3 teki işlemcilerin aynısını AM2+ a koyarsa da sorun olmayabilir.)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme