Şimdi Ara

Pentium D945 işlemci sıcaklıgı 70 derece !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işlemcimin sıcaklıgı 70 dereceye kadar çıkıyor acaba normalmi bu işlemci için?

• Aynı işlemciden bende de var, stok fanla yükte o derecelere çıkıyordu, big typoon soğutucu taktım şimdi boşta 36-38 yükte 50 dereceyi geçmiyor.
  •  Pentium D945 işlemci sıcaklıgı 70 derece !

kaliteli macun olmadığı için şimdilik stok fan takılı.Yükte 3-5 derece artıyor

Sen işlemcinin kritik sıcaklığında geziyorsun,tabi algılayıcı doğru ölçüyorsa.Fanın tozlu ise çıkarıp tozunu sil,yeni macun sürüp oturttur,fan devrini de biraz artır derim

• stokla 68 dereceye kadar çıkıyordu benim işlemci big typoon aldım şimdi boşta 32 derece (tabi kış mevsimi dopingide var) yükte en fazla 48 derce gördüm kasa h600b28 12 cmlik egzos ve yan kapakta intake fan var
  • arkadaşım hiiç normal değil.. aynısından bende kullanıyorum.. birlikte gelen soğutucusuyla boşta iken 27 30 arası dolaşıyor. (over clock suz) soğutucuyu işlemcinin üzerine tam oturttuğundan emin olmalısın. ha birde thermal macunun eskisini silip yenisini sürmeyi unutma. oda fark ediyor
  • glacialtech igloo kullanıyorum boşta 29 yükte 45 i geçmiyo
  • arkadaşlar daha işlemcimi alalı 2 ay bile olmadı acaba fan devrini nerden artırabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya bide nedense everst gibi progamlar sıcaklıgı göstermiyor sadece biosta bakabiliyorum acaba neden yapıyo bu sorunu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackF!Re

arkadaşlar daha işlemcimi alalı 2 ay bile olmadı acaba fan devrini nerden artırabilirim

fan stok fan anlaşılan,bios'a gir,hardware management kısmında(yada sende nerdeyse artık) fan hızlarını ayarlatan yer olacak,orda pwm aç ,altında da sıcaklık ayarlayan(dolaylı olarak voltaj ayarlayan kısım) yerden
    sıcaklık skalasında 33den 67'ye kadar aralık var,mümkün olan en düşük sıcaklığı seçip kaydedersen bios kendi fana giden voltajını artırmış olur,fan da daha hızlı döner.

ama yine de sıcaklık(tabi eğer doğru ölçülüyorsa) fazla , 70 civarı zaten kritik sıcaklığı,kendini korumak için sürekli throttling'e giriyor da olabilir.Sen alırken fanı kendin mi oturttun,yoksa bilgisayarcı mı taktıysa artık,tam oturtturamamış olabilir veya macunda sorun olabilir.

Becerebiliyosan söküp macunu temizleyip yeniden güzelce sür ve düzgün oturttur ilk iş,ondan sonra bios kısmıyla ilgilenirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

Orjinalden alıntı: BlackF!Re

arkadaşlar daha işlemcimi alalı 2 ay bile olmadı acaba fan devrini nerden artırabilirim

fan stok fan anlaşılan,bios'a gir,hardware management kısmında(yada sende nerdeyse artık) fan hızlarını ayarlatan yer olacak,orda pwm aç ,altında da sıcaklık ayarlayan(dolaylı olarak voltaj ayarlayan kısım) yerden
    sıcaklık skalasında 33den 67'ye kadar aralık var,mümkün olan en düşük sıcaklığı seçip kaydedersen bios kendi fana giden voltajını artırmış olur,fan da daha hızlı döner.

ama yine de sıcaklık(tabi eğer doğru ölçülüyorsa) fazla , 70 civarı zaten kritik sıcaklığı,kendini korumak için sürekli throttling'e giriyor da olabilir.Sen alırken fanı kendin mi oturttun,yoksa bilgisayarcı mı taktıysa artık,tam oturtturamamış olabilir veya macunda sorun olabilir.

Becerebiliyosan söküp macunu temizleyip yeniden güzelce sür ve düzgün oturttur ilk iş,ondan sonra bios kısmıyla ilgilenirsin

hocam o dedigin menuyu bulamadım bide ilginç olan bi şe daha war biosta sıcaklıgı baktıgım yere bakarken ilk 54 den başlıyor 54-55-56 diye artıyor en son 68 de yavaşlıyor sıcaklıgın artması bide işlemci fanını bende sökmek istiyorum ama korkuyorum şimdi bi yeri kırılır diye onun için hiç ellemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 11 Ocak 2007; 20:56:05 >

• arkadaşlar şimdi pc açıkken işlemci fanının demirini elledim hiç sıcak degildi hatta aksine soguktu heralde bu anakart yanlış gösteriyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: isok

arkadaşım hiiç normal değil.. aynısından bende kullanıyorum.. birlikte gelen soğutucusuyla boşta iken 27 30 arası dolaşıyor. (over clock suz)

Eğer oda sıcaklığın 4-5 derece ise olabilir ama 25 derecelik bir odada bu ısı normal değil. 45 olsa belki...
  • up..
  • bence fan devriyle felan hiç uğraşma pro 7 veya tt big typoon al rahat et bu mevsimde stok fan işini görür ama bu işin bide yaz mevsimi var

not: bu mevsimde 70 dereceye kadar oc suz çıkıyorsan mhtemelen soğutucu yerine iyi oturmamıştır
  • benim d 830 bile stock fan ile o/c li halde 32 dereceyi geçmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyvet

bence fan devriyle felan hiç uğraşma pro 7 veya tt big typoon al rahat et bu mevsimde stok fan işini görür ama bu işin bide yaz mevsimi var

not: bu mevsimde 70 dereceye kadar oc suz çıkıyorsan mhtemelen soğutucu yerine iyi oturmamıştır

ya yok fan yerine oturmuş yani herhangi bi oynama felan yok bide fan demirini elliyorum soguk acaba anakart sizce yanlış mı ölçüyo?
  • o derece olmasi muhtemeldir cunku bende stok fanla 60 lari goruyodum big typhoon aldim 30 derecenin keyfini cikariyorum
  • bende 930 kulanıyorum stok fan var yazın yükte enfaz la 28 i gördüm
  • ewet arkadaşlar sogutucu olarak ninjanın sogutucusu alacam saten 1 aydır kafamda

sogtucu burda

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0236

ama bi sorunum war bakalım bunu nasıl monte edecem bide o var, inşallah kırmam bide bu anakartta her hangi bi sorun yaratırmı mesela sıgarmı üstüne tam

Pentium D945 işlemci sıcaklıgı 70 derece !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 13 Ocak 2007; 17:47:18 >

• çok güzel soğutucu harbiden,zamanında karşıma çıksaydı ben de düşünürdüm.Montajına dikkat et ama,görünen o ki tecrübesizsin...

sıcaklığı fazla bulursan fanını da takarsın artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.