Şimdi Ara

Pentium D stockla(bence hiç fena değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende pentium D 930 3.0 Ghz LGA775 işlemci var. Şu anda stock fan var ve sıcaklık max.30 derece. Sizce nereye kadar o/c yaparım.fsb, voltaj değerlerini de verirseniz sevinirim.

Düzenleme:o/c yapıldı aşağıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 22 Mayıs 2007; 16:39:54 >

• abi senin fanda bı gariplik war ben stock fanla 70 80 goruodum 4000 lerde sen değiştirme fanı senin skor ei de bu stock anın takanı
  • İşte banada düşük geldi derece o yüzden belki o/c potansiyeli biraz daha yüksek olabilir diye düşündüm.Hatta bazen ilk bilgisayarı çalıştırmamda 20C falan oluyor işlemci fanı bazen 0RPM sonra gittikçe daha hızlı dönüyor(175Rpm-280Rpm-1000Rpm-1700Rpm-max.2009RPM gördüm)
    Ahada sıcaklık;
     Pentium D stockla(bence hiç fena değil)

Ki bu %75 yükteki hali %100 yüktede çıksa çıksa 35 olur heralde
    Yüksüz hali 20C ye kadar iniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 20 Mayıs 2007; 11:32:05 >

• Bende şu anda Stock fan ile D915 kullanıyorum.3.4 ghz de...Sıcaklık max 55 derece tam yükte...

masa üstü günlük kullanımda 40 C civarlarında geziyor...

Stok fandan bu kadar beklemiyordum açıkçası
  • load da ne kadar kızardığını bulmak için orthos kullan , full load da 55-60 a çıktığın stabil max mhz de kullanabilirsin .

madem soğutma problemin yok 1,45 -1,50 ye kadar vcore verebilirsin rahat rahat

hiç vcore vermeden de 4000 e rahat çıkması lazım ( vcore: 1,275 - 1,300 )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Auril

load da ne kadar kızardığını bulmak için orthos kullan , full load da 55-60 a çıktığın stabil max mhz de kullanabilirsin .

madem soğutma problemin yok 1,45 -1,50 ye kadar vcore verebilirsin rahat rahat

hiç vcore vermeden de 4000 e rahat çıkması lazım ( vcore: 1,275 - 1,300 )

Arkadaşlar overclock yaptım. Voltaja dokunmadım sadece fsb'yi arttırdım ve 3.4Ghz'e çıktım. birkaç test yaptım ve ciddi bir ısınma problemi yok
    Ama 40C gördüm sanırım çok ciddi değil. Daha da yapacağım da orthos hiç kullanmadım. Kullanan arkadaşlardan program hakkında biraz bilgi alabilirmiyim
    Şimdiden Teşekkürler
  • Sanırım 55-60 dediğn şeyi anladım şu anda 3.4 ile deniyorum 130'a geldi bastı gidiyo
    Sanırım daha arttırabilirim.

Ekleme: şu anda sıcaklık 44C devir 2800rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 22 Mayıs 2007; 16:30:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    YA ÇOK KOMİK DEĞİL Mİ :D
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uh - 55-60 dediğim sıcaklıktı

orthos la full yüklenirken bir taraftan da sıcaklığı kontrol altında tutmak gerekiyor , d930 için kritik sıcaklık 63 derece , sen 55 i geçmemeye çalış eğer günlük kullanıcaksan

fsb yi 260 yap
    eğer açmassa vcore 1,3 - 1,35 ( diğer ayarların hepsini auto dan çıkar , bknz üst konu )

rahat açılması lazım , 4000 mhz civarı olur
    bu değerlerde orthos la yüklen , sıcaklık tam yükte 55 i geçmesse gönül rahatlığıyla günlük kullanabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.