Şimdi Ara

pentium D ısınma problemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    -gigabyte 8I945GZM-RH
    -twinmos 1024MB DDR2

Arkadaşlar yukardaki sistemi yeni topladım.CPU ısısı 68-70 dereceler arasından seyrediyor. Bana aşırı fazla gibi geldi.Acaba bu değerler normal midir yoksa bi problem mi var.Lütfen yardımcı olur musunuz?

• biraz fazla kaçmış ısı.sen iyi bir termal macun sür ve sağlam bi fan al en iyisi.veya fanın devri düşük olabilir onada bak.ama kesin çözüm fan ve macun olur bence
  • kardeşim bu sıcaklıgı nerdee ölctün bios'da mı.Birkaç farklı kriterde ölcüm yap bios'da ölç birde Everest'de ölç bazen fazla gösterebiliyor. Birde fanın iyice oturup oturmadıgını kontrol et,ayrıca arkadaşın belirttigi gibi fan ayarlarını kontrol et pc'yi yeni topladıgın için zaten fanın altında termal macuın var.
  • Fan ve heatsink düzgünce takıldıysa dert etme. O seri biraz fazla ısınır zaten.
  • galiba işlemcilerin fanları iyi üretilmiyor.benim 3 hafta boyunca kullanmış olduğum D820 loadda 59C yi geçmiyordu. (rarlama+word+net+winamp) çoklu işlem yapmama rağmen.sistem idle ye döndüğünde max ısı 43C de idi.bence ya fanda sorun var yada fan yerine tam olarak oturmadı.yada kasanın soğutması yeterince iyi değil.(bende sadece bir tane kasa fanı vardı)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

galiba işlemcilerin fanları iyi üretilmiyor.benim 3 hafta boyunca kullanmış olduğum D820 loadda 59C yi geçmiyordu. (rarlama+word+net+winamp) çoklu işlem yapmama rağmen.sistem idle ye döndüğünde max ısı 43C de idi.bence ya fanda sorun var yada fan yerine tam olarak oturmadı.yada kasanın soğutması yeterince iyi değil.(bende sadece bir tane kasa fanı vardı)

Senin bahsettiğin olay anakarta bağlı. Bazı anakartlarda işlemci daha fazla ısınabiliyor. İşlemci ısısı kasadan kasaya, anakarttan anakarta değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 18 Ocak 2007; 4:42:49 >
  • Bence fanlar yeterince iyidir. Çünkü hiç bir firma işlemcisini tehlikeye atmak istemez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • montajda sorun var kontrol et kesınlıkle duzgun oturmamıs bende stok fan varken en fazla 53derece felandı su an big typoon var bosta 32derece yuklenınce 41 derece oda ıslemcı 3.41ghz de calısıyor.kesınlıkle montajda sorun var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

galiba işlemcilerin fanları iyi üretilmiyor.benim 3 hafta boyunca kullanmış olduğum D820 loadda 59C yi geçmiyordu. (rarlama+word+net+winamp) çoklu işlem yapmama rağmen.sistem idle ye döndüğünde max ısı 43C de idi.bence ya fanda sorun var yada fan yerine tam olarak oturmadı.yada kasanın soğutması yeterince iyi değil.(bende sadece bir tane kasa fanı vardı)

+1

''Hirotaro'' üstad sana aynen katılıyorum benim eski işlemci P5PL2 ve P5LD2 DLX'te feel kasa içinde kendi fanı ile bosta 40-45 yukye 55 derece oluyordu,aynı sistemi 3500Mhz de kullandıgımda da aynı sıcaklık degerlerini elde ediyordum...

Konuyu acan arkadasın sorununa gelince bence kesinlikle bir yerde sorun var bosta 60 drece olması sogutmada soruna işarettir.Bu yuzden işlemci macununa veya fan olmazsa kasa sogutmasına önem vermeli...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.