Şimdi Ara

### Pentax K5 II ve K5 IIs ve Yeni Pentax Lensler ### (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
3
Favori
15.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Dünyanın ilk shit proof makinesi bu

Evet bu tescilli bilgi...
  • tuvalet kağıdı yanında geliyomuş o modelde
  • Aslında bu kamerayı jimi ve onun kedilerine denettirmek lazım.
  • Bildiğiniz gibi orta format gövdeler omuzunuza asıp sokakta hobi amaçlı çekim yapmanız için üretilmiyorlar, dolayısıyla bu tip makinelerin üretim aşamasında tasarımın daha estetik olmasından çok daha önemli kriterler olduğunu hatırlatmak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 17 Eylül 2012; 17:50:21 >
  • konu nerelere gelmiş

birilerinin canı sıkılıyor galiba
  • ;) yav birakin FF makina ciksa sanki alabilicaz;) ikinci el piyasasi cok fena tikandi pentaxin, olu fiyata bile gitmiyor govdeler.. nasil kaynak yaratacagiz ff icin ;) o kadar paramiz olsa zaten nikon canon kollari acik bekliyor;p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

;) yav birakin FF makina ciksa sanki alabilicaz;) ikinci el piyasasi cok fena tikandi pentaxin, olu fiyata bile gitmiyor govdeler.. nasil kaynak yaratacagiz ff icin ;) o kadar paramiz olsa zaten nikon canon kollari acik bekliyor;p

kesinlikle doğru

FF çıkarsada , çokda kaliteli olsa ne yazikki alternatifler o kadar çokki pentaxa . Ama benim gibi pentaxian isen durum değişiyor . Bide Cross ve bende dahil Pentax bırakma başladı . Nikonlara yada ben gibi ufak OMD yada Fuji hatta Sony nex lere gidiş başladı . Hayırlısı diyorum .

Lakin ekliyorum ; " FF pentax olursa en iyi apsc K5 gibi oda kendi sınıfında en iyilerden olacakdır . Sabırsızlıkla bekliyorum ."

• Ben de Pentax FF çıkardığı zaman devrim bi makina olur diye düşünüyorum. Hatta bence aynı devrim k5'te de oldu ama pazarlayamadı ileri zekâlı Pentax.
  • hayirlisi bekleyip gorecegiz artik;)
    bu arada canon severler onumuzdeki gunlerde tatsiz surprizler yasayabilir. Canon bir sureligine Cinde bulunan 4 fabrikasindan 3 tanesinde uretimi durduruyor. Bunun nedeni ise Cin ve Japonya arasindaki adacik krizini protesto etmek,)...ins zaten pahali olan fiyatlara ekstra zam olarak yansimaz bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Nikon'da üretim durduysa ben de durdururum, benim neyim eksik" demiştir
  • Orta format cidden çirkin ama şu makinaya çirkin denilebilirmi yahu ?

### Pentax K5 II ve K5 IIs  ve Yeni Pentax Lensler ###
  • Bak bence bu makine çok kaba.Pentax'ın ve haselblad'ın kameralar çok daha estekik.PhaseOne'da çok garip mesela
  • Aslında aralarında DSLR bir gövde gibi görünen ve ölçüleride benzer olan makina Leica S2 . Hayranım kendilerine , Boğaziçide bir arkadaşımın derslerinde orta format konusu geçdiğinde bu ve Mamiya kullanıyorlardı . Bi kaç kez katılma fırsatım oldu ve çok farklı bir dünyaydı . Photoshop olmadan en mükemmel sonuçlardı . Keza şekli şemalide çok hoşdu elde . Gerçi yapısı kaba ama malzeme kalitesi vb unsurlar cidden çok kaliteli .
  • test edilmesi için göndermemişler mi bir yerlere daha?

sanki çok fazla yenilik varmış gibi bu neyin nazı arkadaş

sadece 2s modelinin sonuçlarını merak ediyorum.
  • Ne yenilik olacaktı ki zaten lider bir makine aa filtre kaldırılarak daha da devleştirildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Ne yenilik olacaktı ki zaten lider bir makine aa filtre kaldırılarak daha da devleştirildi
    Bu AA filtresi ne ise yariyo?

Kar suyu kacmasin diye mi eklenmis makinaya.
    Ama kaldirdilarsa 3 metre karin altina nasil gömücez?

• Sanırım oyunlardaki AA filtresiyle benzer bir şey.

Grafik ayarlarında AA olur ya anti aliasing mi ne 2x 4x 8x gibi.

Köşe yumuşatma diye geçer oyunlarda çok keskin çizgili objelerin kenar köşelerini yumuşatarak gerçeklik katar.

Makinede de kalkınca o keskinlik geri geliyor galiba
  • moire etkisini nasıl yok edecekler aa olmazsa ?

moire etkisi iyi bir şey değil ki:

iyi birşey olsa kimse takmazdı?

moire etkisini başka şekilde yok etmenin bir yolunu mu buldular acaba?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.