Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
313.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    16-45 ve 17-70 daha kalitelidirler tabii ki, ancak 18-55 kit lens olarak sizi idare edicektir, bence almışken 55-300 lü olan seti alın hem fiyatı uygun hemde kaliteli bir zoom lens edinmiş olursunuz.. daha sonra kit lensin yerine alabileceğiniz lens seçimini kendi ihtiyaçlarınıza göre yaparsınız ve bu aralıktaki lensler tr de daha rahat ve uygun fiyata da bulunabiliyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: caver

arkadaşlar,
    16-45 ve 17-70 daha kalitelidirler tabii ki, ancak 18-55 kit lens olarak sizi idare edicektir, bence almışken 55-300 lü olan seti alın hem fiyatı uygun hemde kaliteli bir zoom lens edinmiş olursunuz.. daha sonra kit lensin yerine alabileceğiniz lens seçimini kendi ihtiyaçlarınıza göre yaparsınız ve bu aralıktaki lensler tr de daha rahat ve uygun fiyata da bulunabiliyor....

Sanırım 55-300 ile 17-70 in sınıfları farklı.Biri tele açı biri geniş açı.Bu iki terim ne oluyor hocam?17-70 55-300 ün gorevini gormez mi?Fiyat farkı 70$ eğer 55-300 un gorevini goruyorsa 17-70 alayım??tesekkur ederim cvbınız için
    17-70 in macrosu cezbeti de beni:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf_MV -- 18 Mart 2010; 19:16:20 >
  • @yusuf_MV,
    tabiiki farklılardır , 18-55 günlük manzara ve portre diyebiliriz,
    55-300 ise, uzaktaki nesnlerin çekiminde örn.insan, kuş, hayvan v.s. için...

17-70 güzel bir lenstir, ancak macrosu 1:2 oranında fena değil ama tam büyütme oranında değildir, macroya hevesiniz varsa ilerde; 1:1 oranında birlens alırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.. ayrıca 17-70 yerine pekçok seçenek mevcut,
    16-45, 17-50, 28-75 gibi bu lensler farklı özellikleriyle öne çıkıyor bu seçiminizi ilerleyen zamanda kitin yerine ihtiyacınıza göre yaparsanız daha ii olur ...
  • @yusuf_MV
    Aşağıdaki link lenslerin odak uzunluğu kavramını anlamanıza yardımcı olacaktır inceleyin derim ben.
    http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/focal-length-comparison.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

http://primocameras.com/catalog/product_info.php?products_id=9095

allah allah bu site güvenilir bir site midir acaba?
    çok ucuz gerçekten.
  • bence set olarak bu site daha ucuz

http://www.adorama.com/IPXKXBK3A.html

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @
  • Ben şimdi tele diye kıvranıyorum almışken tele kiti de alın arkadaşlar yoksa sonra benim gibi uğraşırsınız.

Peki 55-300 mü 50-200 mü diye sorsam ben size? Hangisini tavsiye ederdiniz birkaç sebep de belirtebilirseniz sevinirim.
  • burda yada pentax genel bölümünde arkadaşlar bahsetmişti sanırım ikisininde olumlu olumsuz yönlerini. bide yusuf adlı bi ark baska bı konu acmıstı orda da bu lenslerden bahsedılmıstı ıstersenız bi göz atın ;)
  • djinn_inc bu lenslerden 55-300 50-200'e göre daha iyi bir lens bu konuda herkes hemfikirdir.
    Bence bu 2 lensten birini tercih edecek kişi maddi açıdan rahatsa 55-300 tercih etmeli. Lensler arasında fiyat olarak baya fark var. Aradaki fiyat farkı aradaki performans farkıyla eşit mi? Bence değil.

Bende 2 lensten birini alacaktım, baya bir araştırdım, örnekler inceledim aradaki fiyat farkını haketmediğine kanaat getirip 20-200 sipariş ettim. 55-300mm fiyat olarak 600 TL civarı sanırım. O kadar vereceğime 400 daha ekleyip 70-200mm gibi bir lens alırdım.

Ebayden çok uygun fiyata sıfır Samsung 50-200mm buldum ve aldım 135 lira gibi komik bir rakama. Bütçe açısından rahatsan dediğim gibi 55-300'ü tercih etmelisin. Ama 50-200mm fiyat/performans olarak oranı çok yüksek bir lens olduğundan seni o da tatmin edecektir diye düşünüyorum.
  • Tesekkur ediyorum arkadaşlar tekrardan.su an için 55-300+kit+body alacagım artık.ileride de artık bi 17-50 alırsam iş biter diye düsünoyorum.(umarım oyledir)
    ayrıca ben cok fazla arastırdım 50-200 55-300 den niteliği düşük bir lens miş.200 mm den iş gormez diye duydum 50-200 ü.fotokritikte 70-300 ve 50-200 ile karsılastırma topic i mevcut.google dan bakabilirsiniz
    ama anlamadıgım bi olay var.55-300 un 70-200 den baska nasıl ciddi bi alternatifi olmuyo:S

ayrıca adorama da ki seti daha cazip bulan bi arkadaş var.Aslında tam değil.camerakings de 669$ ye 55-300 +body+18-55.yani 4 pil+çanta+4 gb Sd card ın 100$ edeceğini sanmıyorum.(pillerin markası tanıdık gelmedi.SD kartta oyle sanırım canta hakkında yorum yok.pil+çanta+sd cartd ın en kralı 100$ ye alınır die dusunuyorum.
    saygılar&sevgiler....
  • 50-200'ü çok iyi almışsınız, ben de pentax turkey'de bir ilan gördüm elosa diye bir firma samsung 50-200 satıyormuş ama en son elinde 1 tane kalmıştı ben de aramadım kalmamıştır diye. Sanırım caver de bu firmayla görüşmüştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caver

@yusuf_MV,
    tabiiki farklılardır , 18-55 günlük manzara ve portre diyebiliriz,
    55-300 ise, uzaktaki nesnlerin çekiminde örn.insan, kuş, hayvan v.s. için...

17-70 güzel bir lenstir, ancak macrosu 1:2 oranında fena değil ama tam büyütme oranında değildir, macroya hevesiniz varsa ilerde; 1:1 oranında birlens alırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.. ayrıca 17-70 yerine pekçok seçenek mevcut,
    16-45, 17-50, 28-75 gibi bu lensler farklı özellikleriyle öne çıkıyor bu seçiminizi ilerleyen zamanda kitin yerine ihtiyacınıza göre yaparsanız daha ii olur ...

ayrıca tesekkurler
  • yusuf senin adına sevindim sonunda bir karara vardığın için bi oraya bi buraya yazmaktan artık şaşırmıştık nereye ne yazacağımızı. yaza kısmet olursa bende senin gibi alacağım.. güle güle kullan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

Tesekkur ediyorum arkadaşlar tekrardan.su an için 55-300+kit+body alacagım artık.ileride de artık bi 17-50 alırsam iş biter diye düsünoyorum.(umarım oyledir)
    ayrıca ben cok fazla arastırdım 50-200 55-300 den niteliği düşük bir lens miş.200 mm den iş gormez diye duydum 50-200 ü.fotokritikte 70-300 ve 50-200 ile karsılastırma topic i mevcut.google dan bakabilirsiniz
    ama anlamadıgım bi olay var.55-300 un 70-200 den baska nasıl ciddi bi alternatifi olmuyo:S

ayrıca adorama da ki seti daha cazip bulan bi arkadaş var.Aslında tam değil.camerakings de 669$ ye 55-300 +body+18-55.yani 4 pil+çanta+4 gb Sd card ın 100$ edeceğini sanmıyorum.(pillerin markası tanıdık gelmedi.SD kartta oyle sanırım canta hakkında yorum yok.pil+çanta+sd cartd ın en kralı 100$ ye alınır die dusunuyorum.
    saygılar&sevgiler....

4 pil 20-25 arası, hafıza kartı da 8 gb işe yarar class 6 bir kart 50 civarı, çanta ise 50 liradan başlıyor istediğiniz kadar yukarı çıkabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: biolog_hakan

yusuf senin adına sevindim sonunda bir karara vardığın için bi oraya bi buraya yazmaktan artık şaşırmıştık nereye ne yazacağımızı. yaza kısmet olursa bende senin gibi alacağım.. güle güle kullan...

çok tesekkur ediyorum.hele sukur ki harbiden zor da olsa sizlerinde yardımıyla bi karara vardım...Kolay deil ama herşeyi fuji s200exr gibi bi like uzerine kurmustum ki bi baktım DSLR alemindeyim:Dgelsin gorelim bakalım artık.sizinde en yakın zamanda kavusabilmeniz dileğiylee...
    tekrar ve tekrardan tesekkurlerr...

• @SorrowfulBlackGarlic,

Sen çok iyi düşürmüşsün ama 50-200 ler TR'de ikinci el olarak 250-300TL aralığında bulunuyor. Ebay'de de çok şanslı değilsen kargo ile beraber bu fiyattan aşağı bulamıyorsun.
    55-300 ler ise 2 kat pahalı en az. Hem TR'de hem ebayde. Bu iki lens 150mm'ye kadar çok farklı değil birbirlerinden, sağdan soldan okuduğum kadarıyla. 150-200mm arasında 55-300 daha iyi.

@djinn_inc, yani karar verirken 200mm üzerini ne kadar kullanacağın önemli. Çünkü bu kullanım sana minimum +300TL'ye malolacak. Bence de 50-200 şu anda gayet yeterli. Gel görki haftalardır arıyorum, istediğim fiyata bulamadım. İkinci el olarka bile 300TL üzerinde istiyor bazıları. Aslında ikinci el olarka piyasada fazla bulunmaması bile lens'in kalitesini ortaya çıkarıyor

• Aynen ben de bakınıyorum 3-4 gündür hint kumaşı gibi bulunmuyor uygun fiyata.
  • Arkadaşlar bu seferki sorum lensle filan ilgili değil...:D sorum aleti sıfır olarak alanlara...
    K-x in bazı modelleri sanırım sorunlu cıkıyormuş.(pilin cabuk bitmesi forumda bi arkadas geri gondermiş makineyi sanırsam)Bende aleti yurtdısından abime aldıracağım için kontrol etme sansım yok.sorunun olup olmadığını nasıl anlayacağız?abim makine ulasınca ne yapsın?Yanında gelen piller ortalama kac foto cekmelidir?Bide tum siteler aynı marka pil yollar sanırsam.
    Bide alet için firmware çıkmış ne işe yararki o?
    İyi aksamlaar diliyorum herkese....
  • Energizer Ultimate Lithium pil çıkıyor kutunun içinden ben bu pillerle 1600 civarı foto çektim ama çok azı flaşlıydı. Firmware(bellenim) güncellemesi ile birkaç ufak özellik eklendi ve pil göstergesi daha tutarlı oldu diye biliyorum. Tabii her zaman en güncel firmware(bellenim)'ı yüklemek en doğrusudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

Energizer Ultimate Lithium pil çıkıyor kutunun içinden ben bu pillerle 1600 civarı foto çektim ama çok azı flaşlıydı. Firmware(bellenim) güncellemesi ile birkaç ufak özellik eklendi ve pil göstergesi daha tutarlı oldu diye biliyorum. Tabii her zaman en güncel firmware(bellenim)'ı yüklemek en doğrusudur.

guncelleme kolay ıs burda yaparız peki pil sorunu hakkında fikriniz var mı?oyle bı sorun olabilme ıhtimali varmıdır ?
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.