merhaba arkadaslar öncelikle belirteyim ki bu işlerde çok fazla bilgim yok yanlış gördüğüz bir yerde lütfen uyarırmısınız. evet peltier kullanarak radyatörlü bir sistemde kasanın içini soğutmak istiyorum.aşağıdaki linkte basitçe bir çizim yaptım inceleyip yorumlarınızı alabilirmiyim? teşekkürler.
Beltiyerin arka yüzeyi aşırı derecede ısınır ve sıcak yüzeyi bi şekilde soutamassan soguk kısımda ısınır.
peltierle kasa ıcını sogutamazsın..daha kucuk ebatlı şeyleri mısal cpu yu sogutmayı dusunsen daha mantıklı olur..ama kaldı kı bu ontada da şöyle bir handikap var..peltieri ısıtmak ıcın harcaman gereken güc mıktarı 200 wattlara yakın anca bu kadar enerjı harcarsan diğer yüzey hatırı sayılır sekılde soguyabılır..kaldı kı dorugun dedıgı gıbı bırde bu ısınana yüzeyi sogutman lazım..uğrasılmaz:)
kasa ıcın peltier sogutma pek olacak sey gibi görunmuyor büyük projeler düşünülmez ise..kaldı ki harcanacak enerjı de cabası..işlemci icin bile pek tercih edılen bir yöntem degıl..bunun da en büyük sebebı işe yaraması ıcın gereken enerjı mıktarı..
en mantıklısı adam gibi bir su sogutma sistemi kurman..
kolay gele
Bu konu belki bin kez açılmıştır. Sonucu ben size yazıyım tam bir fiyasko ! Eğer extreme birşeyler yapmak istiyorsanız gaz soğutmaya bakın derim.
Bu şekilde soğutulan bir kasa vardı bulursam paylaşayım.