Şimdi Ara

peltier

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bır 155w lık termoelektrik peltier sogutucu ve ona aıt guc kaynagı war!adananın yaz sartlarında ısına her hangı bıseyı sogutmak ıcın kullandıgımda ısınan malzeme terlıor malum adana asırı nemlı bı sehır!Bu peltıerı ıslemcımde kullanmak ıstıorm ama ıslemcımde terlermı terlerse yanarmı?yada peltıerı ıslemcıye fanla monte etsem yıne terlermı?bı fıkrı olan warmı?

buarada peltıerın ıkı bolge arası sıcaklık farkı 69-70 derece cıvarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 15 Mart 2007; 11:32:48 >

• iyice izole edersen kullanabilirsin, yalnız işlemci fanı onu soğutmaya yetmez muhtemelen, ısınan tarafı su soğutma gibi yüksek watt emme becerisine sahip bir yöntemle soğutman lazım..

ama bence hiç kasma direkt sıvı soğutma kullan, petlierin çok negatif tarafı var, forumda aratırsan bulabilirsin, daha önce de bir sürü konu açıldı
  • daha önce çok kişi denedi ama pek memnun kalan olmadı. Direk sıvı soğutmaya geçmeni öneririm. o işlemciyi soğutacak sonra sen onu soğutacan birde bunu izole edecen derken iyice kaba saba bir görünüt ortaya çıkar. Çok uğraşırsın. Güzel bir cpu su soğutucu aynı işi görecektir. İstiyorsan su soğutma sistemi üzerinde peltieri kullanabilrsin. Değişik bir sistem yapıp suyu her zaman oda sıcaklığında tutabilrsin mesela
  • aslında bı Fıkrım daha war!
    :D
    aslında maksat kasanın ıcını sogutmak peltıerı kasanın ıcıne kasayı sogutcak sekılde yerlestrsem kasanın kapagına mesela kapagı peltıer boyunda delsem peltıerin ısına kısmı kasa dısına bakms olur ıcerı bakan soguyan yuzey ıcerıyı sogutabılırmı kasamın ıcı 5derecede olsa soguyabılırmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

aslında bı Fıkrım daha war!
    aslında maksat kasanın ıcını sogutmak peltıerı kasanın ıcıne kasayı sogutcak sekılde yerlestrsem kasanın kapagına mesela kapagı peltıer boyunda delsem peltıerin ısına kısmı kasa dısına bakms olur ıcerı bakan soguyan yuzey ıcerıyı sogutabılırmı kasamın ıcı 5derecede olsa soguyabılırmı?

yaz sıcaııında nem oranı artacaksa terleme kasa içinde olur her parçadan su damlacıkları görmek çok deişik bi his olabilir...

bana kalsa peltierle gelecek asıl başarı su soutma sistemine en başarılı şekilde entegre etmekle olur..
  • o 155watt peltieri soğutucak birşeyin varsa neden direk cpu ya kullanmayasın ki? o peltier aşırı ısınıcaktır ve onu anca waterbox tarzı şeyler keser bence ki waterboxla peltier yerine direk cpu yu soğutsan daha mantıklı olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Confusion

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

aslında bı Fıkrım daha war!

yaz sıcaııında nem oranı artacaksa terleme kasa içinde olur her parçadan su damlacıkları görmek çok deişik bi his olabilir...

bana kalsa peltierle gelecek asıl başarı su soutma sistemine en başarılı şekilde entegre etmekle olur..

Peltierlerle türlü denemelerim işlemci yakmalarım sonucunda bende sonunda bu kararı almıştım yıllar önce.
    İşlemciye direk uyguladığınızda eğer peltieri yeterince soğutamazsanız diğer tarafta 1-2 saniyede çok yüksek derecelere çıkıyor ve düğmeye basamadan işlemci yanabiliyor. (özellikle amd athlon serisi)
    Peltier olayında en çok düşünülecek olay budur peltieriniz işlemciyi soğutmaya yetecekmi? Soğutucunuz peltieri soğutmaya yetecekmi?
    Bu ikisinin dışındaki terleme olayını pek düşünmeyin derim.

Buda benim yaptığım peltier sistemi

peltier

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    termalmacun iletkenmidir
    17 yıl önce açıldı
    Mosfet soğutucusu
    10 yıl önce açıldı
    FSP Scudo1200va Regülatör
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben hem su soğutma hem de peltier almayı düşünüyorum.Su ve peltier işlemcimi -'lere getirmeye yeter mi?
  • Ben Titan Amanda TEC Cooler kullanıyorum. Biliyosunuzdur bu soğutucu da peltierli. tabi 155 watt diil 50 watt.
    e6400@3ghz boşta 20 derece full loadda 39 derece oluyor. Fiyatı biraz pahalı ama sonuç oldukça başarılı.
    Herkese tavsiye ederim.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTC-NP04TZ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.