Şimdi Ara

Peki o zaman ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana zorla topic açtırdınız alacağınız olsun?

Şimdi evrim tartışması yapılıyor diğer yerde. Ancak aradan kaçan çok önemli bir olay var?

Evrim yok diyelim. Tamam pes !

Bu kadar element ve madde çeşidinin temeli binbang ten patlayan enerji kümesinin saçılımı. Bu dindarlara güzel bir sığınak. Ama bu bigbang çorbasının içinde herşey var. Yani madde de evrile evrile bugünkü durumuna geldi ve gidiyor. İlk madde böyle miydi?

Bu kadar çeşitli canlı nasıl oluştu izah istiyorum? Allah yaptıysa nasıl yaptı izah bekliyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 21 Mart 2006; 14:08:32 >

• Allah ol dedi! oldu!

büyük çoğunluk bu cevabı verecek!
  • nakka saf mı değiştirdin ne iş
  • yaptığın işlerle, söylediğin sözlerle boyundan büyük işlere parmak uzatıyorsun.. ben sana soruyorum Allah ın yaptığı işlerde hikmetsiz bişey mi gördün de böyle diyorsun. VEYA GÖRMESİNİ BİLMİYORSUN!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakka

Bana zorla topic açtırdınız alacağınız olsun?

Şimdi evrim tartışması yapılıyor diğer yerde. Ancak aradan kaçan çok önemli bir olay var?

Bu kadar element ve madde çeşidinin temeli binbang ten patlayan enerji kümesinin saçılımı. Bu dindarlara güzel bir sığınak. Ama bu bigbang çorbasının içinde herşey var. Yani madde de evrile evrile bugünkü durumuna geldi ve gidiyor. İlk madde böyle miydi?

Bu kadar çeşitli canlı nasıl oluştu izah istiyorum? Allah yaptıysa nasıl yaptı izah bekliyorum ?

Tamam pes @nakka.

Şimdi tek bir hücre, bakteri, virüs veya adı her ne ise bu "birdenbire" bir karar mekanizması oluşturdu kendince. Gerçi tek idi bu ama zamanla konuşacak, düşünecek ve analiz edecek birileri lazım idi yanına. Derken kendisini bölmek geldi "aklına" Sonra bölündü. İki tane oldu. Derken beş tane, derken sekiz tane...Daha sonra bu oluşumlar sınflarına ayrılmak istediler. Kimileri ben böcekgillerden olacağım dedi. Kimileri ise ben kedigilleri oluşturacağım dedi. Böylece dünya üzerinde ne kadar tür var ise bunların hepsini oluşturacak kadar çoğaldılar. Bu arada bunların hepsi hiç bir büyücü değneği olmadan oluşuyordu. Tamamen rastgele ve olasılıkların çıldırışı ve başkaldırışını ifade ediyordu bu. Sonra bir kedi oluştu ve artık çoğalamadı. Kendisine bir dişi lazımdı. Dişi de oluştu. Dişi oluşmuştu ama ama erkek kediye sperm lazımdı. Sperm entegre edildi. Ama bu sefer dişinin rahmi yoktu. İlle de çoğalacak ya bir de rahim gerekiyordu. O da entegre ediliverdi kendiliğinden. Sonra kediler çoğaldı. Böcekler çoğaldı. Suya ihtiyaç duydular su entegre oldu. Balıklar oluştu. Matematik tüm bu rastgelelikleri çılgınca izliyordu. Kıskanıyordu adeta. Olasılıklar paramparça olmuştu. Balıklar bir müddet süründüler. Sonra seçildiler, sonra mutasyona uğradılar. Artık bazı sürüngenler uçmayı düşündüler. Ancak kanat yoktu.Hemen bir kanat entegre oldu. Uçtular. Dinozorlar oluştu sonra. Daha sonra bir taş evrim geçirip dünyaya düştü. Dinozorlar öldü. İnsan bunu fırsat bilip çoğalmayı düşündü. Erkek birden oluştu. Ancak dişiye ihtiyaç duydu. Dişi geldi. Rahim oluştu. Bebek doğdu ama bebeği doyuracak meme yoktu. Meme oluştu.

Bak @nakka yukarıdaki açıklamalarım tamamen bir cahilliğin ürünüdür. Bilim canlıların günümüze evrile evrile nasıl geldiklerine pek eğilmiyor. Buna net bir açıklama getirmiyor. Zaten yukarıdaki şekilde bir açıklamayı bir bilim adamından duymak oldukça komik olurdu doğrusu. Ancak eğer böyle ise evrile evrile şu ana kadar gelmek "Allah ol dedi oldu" ayetine inanmak ve güvenmek daha makul. Ha nasılını mı istiyorsun? Bu bilgi tam olarak verilmemiş ayetlerde. Bu bilgi verilmemiş ise din hiç bir şeyi açıklayamıyor dersin ve dine olan inancını ve güvenini gözden geçirirsin. Bu senin seçimin olacaktır. Bir insansın buna hakkın var. Neye inanıp neye inanmayacağının kararını sen verirsin ve buna kimseler karışmaz ancak herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Bunu da düşünmelisin. Kimse benim gibi de düşünmek zorunda da değil. Her insan kendisidir. Her insan kendi kararlarını kendisi alacak yetidedir. Bilmem anlatabiliyor muyum? Bu arada "inançtan" bir çıkar bekleme. İnanç farklı bir şey.

• aslında nakka hocam güzel bir konuya temas etti ...

müslümanların bu konuda çok eksiği var kabul etmek lazım

evrimin kendi bile inanmadığı sadece kendini şartlandırarak inandırdığı bir teori bile bu kadar taraftar bulabiliyorsa müslümanların veya dünya çapında Allah a cc inanan insanlar daha güzel bir teori ile karşılarına da çıkabilmeli idi ...

mesela benim teori dediğim daha sonra da ancak hipotez olabileceği söylenen görüşüm var ...

bütün canlıların ayrı ayrı var olduğuna dair ...

var oluş şekillerinin ise yorumlanmayacağı çünkü bu yorumlanış bilimin dışında bir olgu olacaktır ...

mesela bilimsel olarak ne uzaydan geldi denebilmeli, ne tesadüfen oldu denebilmeli, ne de rastlantısal

eğer böyle dersek bunların da izahını ve ispatını yapmak durumundayızdır ki tesadüfen veya rastlantısal gelişen bir düzen yoktur ki bir DNA teşkil olabilsin ...

bilim dünyası bu yüzden evrim konusuna eğilmeli, müslüman biyologlar çıkmalı ve sağlam temelli din ile çelişmeyen canlıları rastlantısal , körükörüne ortaya çıktığını varsaymayan bir teori geliştirebilmelidir ...

Allah cc herşeyi sebepleri ile yaratmıştır ...

mesela yağmur Alah ın rahmetidir lakinn oluşması için bir mekanizma işler

İlk canlıların yaratılmasında da böyle bir mekanizma elbetteki vardır ...

bana göre mantıklı gelen de şudur ...

bütün canlıların balçıktan yaratılıdğını düşünürüm ben

tıpkı bir tohum gibi bütün canlıların topraktan ayrı ayrı neşet ettiğidir

tabii ki bunu derken net bir mesnedim yok tıpkı ilk hücreyi evrimcilerin açıklayamadığı gibi

• ayrıca dindar insanlar neden evrim teorisine karşı çıkar da bigbang e çıkmaz veya kütle çekimine ya da hücre teorisine

bunlar arasında çok mühim farklar vardır ...

aslında bigbang de karşı çıkılabilir bir teoridir fakat Yaratılışa inananlar buna genelde karşı çıkmazlar

bigbang teorisinde bilim adamları görüş bildirmemekte sadece nasıl ile ilgilenmektedir

ama evrimde öyle değildir

bilim adamları burada rastlantı ve tesadüf diyerek görüş bildirmekte ve bu görüş din ile çelişmektedir ...

bir tek din ile değil aynı zamanda akıl ile de çelişmektedir zira tesadüfen veya rastlantısal oluşan herhangi bir mekanizma mükemmellik arzetmez ...

100 bin tane baz tesadüfen bir araya gelecek, daha sonra tesadüfen birbirlerine eklenecek, bazıları değişecek, daha sonra bu mekanizma milyarlarca yılda insan olacak ...

buna inanabilmek için bunun en azından simüle edilmesi gerekir ki rastlantısal veya tesadüfi bir gelişimin nasıl olduğunu anlayabilelim ....

bir DNA düşünün ki en basitinde 500 bin tane baz var ...

yani 500 bin tane harf

rastgele 50 şer tane değiştirile değiştirile bir başka tür elde edilebilir mi ?

bunu izah eden bir makale var mı ?

izah eden bir simülasyon ya da program var mı ?

evrime hem akli hem de dini olarak karşı çıkarım ben ....

Allah ın cc yaratılış yöntemini izah edemiyor olmam evrimi kabul etmemi gerektirmez ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ee şimdi ne olacak?
    12 yıl önce açıldı
    ZAMAN ZAMAN
    6 ay önce açıldı
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bana zorla topic açtırdınız alacağınız olsun?

ALLAH yaptı dediğin anda nasıl yaptı diye sorduğun soru komik düşer.
    çünkü allah kudreti sonsuzdur.ol der oluverir..
    ALLAH ın yaşamı yaratırken perde yaptığı sebepler nelerdir.?sebepler planında işleyiş nasıldır ?diye bir soru sorabiliriz....
    ve cevaben:
    Sebebler alemi içinde bir meseleyi ele alırken, onu illet-malul (sebeb-netice) dengesi içinde "tenasüb-ü illiyet prensibi"ne göre ele almalıyız. Mesela diyoruz ki; bir tohumdan bir ağacın meydana gelmesi için, Allah'ın (C.C) izniyle evvela buna zemin, toprak, atmosfer, tohumun ve tohumun da ukde-i hayatiyesinin müsaid olması gibi şartlar lazımdır. İşte bu sebebler, omuz omuza verince bu illet (sebeb), malûlün (netice) vücudunu zaruri kılar. Yani, Allah'ın izniyle bu sebebler toplanınca, bir ruşeym bir başak, bir yumurta da bir civciv olur.

İnsanın ilk yaradılışı ise bir mucizedir. Bu meseleyi sebeb-netice münasebeti içinde şöyle ele alabiliriz. Diyelim ki; bir canlıdan, diğer bir canlı elde etmek için, bir kuşla bir tavuğu veya bir atla merkebi çiftleşdirdiniz; birincisinden hiçbir şey olmaz. İkincisinden de nesli devam etmiyecek olan katır meydana gelir. Burada illet eksiktir; yani "tenasüb-ü illiyet" prensibine göre neticeye gitmede kusur vardır. Ama, erkek ve kadından, bir insanın elde edilmesi için, erkek spermi, kadının rahminde yumurta ile bütünleşirse, sebebler eksiksiz ve herşey mükemmeldir. O zaman Allah'ın emri ve izniyle cenin teşekkül edebilir, büyür.. geçireceği safhaları geçirir ve dünyaya gelir. Burada, sebebler tam içtima ettiğinden, beklediğiniz neticeyi elde etmiş olursunuz. harikulade kabilinden Allah (C.C) onu da değiştirebilir ve ayrı bir kabiliyette, değişik mahiyette de dünyaya getirebilir...
    diyebiliriz.

• Galiba Allahın sıfatları konusuna eğilmek gerekir. Eğer "Allah" diye bir ilahın varlığını kabul ediyorsanız onun sıfatlarını da tabiiki kabul edersiniz. Onun sıfatları arasında Halik ve Alim sıfatları vardır.
    Bir Hristiyan papazı bize tanrının nasıl olduğunu değil de nasıl olmadığını bilebiliriz demişti de çok hoşuma gitmişti. Şimdi aklıma geldi de dünyanın canlıları ve bütün kainatın nasıl varolduğunu belki bilemeyiz ama nasıl varolmadığını bilebiliriz.

10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 ihtimalin herhangi bir sevkediciden müstağni olarak biraya düzgün bir biçimde bir araya gelemsi bana hiç makul gelmiyor.
  • "God creates dinosaurs. God destroys dinosaurs. God creates man. Man destroys God. Man creates dinosaurs.." - Ian Malcolm.

nası fikir ama.
  • Deep hocam ferasetine hayranım beni gerçekten anladığın için teşekkür etmeliyim.

Benim de demek istediğim aynen deepin dediği gibi. Evrim yoksa nasıl oldusu yok. sadece evrim karşıtlığı sorunu çözmez ki? Bir fikir topicimde buna benzer durumu dile getirdim.

Bigbang olunca maddi unsur hemen işimize gelsin, canlıların evrilmesi olunca yanaşmam.

Ayrıca driver güzel demişsin ancak Allah ol dedikten sonra o nesneyi bırakıp ne hali varsa görsün demiyor ki. İşleyişin her safhasında o var. O zamanda bir elmayı çekirdekten nasıl yarattığını da biliyoruz. Çünkü gözlüyoruz. Bizden sakladığı birşey de olmamalı. Hatta Kur'an da açıkça nasıl yaptığına örneklerle sebepleri kullandığınız söylüyor.

'' Bulutları sürerek yağmur yağdırması. Ondan sonra onlardan nebatlar bitirmesi'' (mealen) Yani herşey ortada. O halde bizim nasıl bu hale geldiğimiz veya bu halde pat diye nasıl olduğumuz bellidir?

• ben bilimin gözlemlediği herşeyi Allah'ın bir kanunu olarak görüyorum. diğer arkadaşlarda doğanın devinimleri diyebilirler. herkesin kendi görüşüne sahip olması doğaldır. mesela kraliçe arı larvadan çıkar çıkmaz diğer kraliçe arı larvalarını araştırır bulur ve öldürür çünkü kovanda tek kraliçe arı olmalıdır. şimdi larvadan çıkar çıkmaz yapılan bu icraat, bana göre Allah'ın bir kanunudur. larvadan henüz çıkan bir arı başka neye istinaden diğer larvaları araştırıp diğer kraliçe arı larvalarını öldürsün? bunun gibi örnekler saymakla bitmez. bana göre bunlar Allah'ın kanunlarıdır.

insanın nasıl oluştuğuna gelince, ne kitap, ne de peygamberler bu hususta ayrıntılı bir bilgi vermiyor. ademi yeryüzüne indirdik diyor ama nasıl indirildiği yazmaz. yani gökten mi indirildi, bir tohum atılıp ilk hareket verilerek mi, yada başka bir şekilde mi teferruatı yok. bu konu hakkında uzlaşmaya varılamaz çünkü ne tarafa çeksen o tarafa gider. inananlar için var olmaları ve sorumlu olduklarını bilmeleri esastır. inanmayanlar için zaten bir şey gerekmez, nereden ve ne şekilde oluştukları önemli değildir, nasılsa inançlarına göre yok olup gideceklerdir.

peki inanmayanlar yok olup gidecek olan bir bedenin ne şekilde oluştuğunu neden merak ediyor ve araştırıyorlar? sadece bilim aşkı ile mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 22 Mart 2006; 1:19:34 >

• quote:

Deep hocam ferasetine hayranım beni gerçekten anladığın için teşekkür etmeliyim.

Benim de demek istediğim aynen deepin dediği gibi. Evrim yoksa nasıl oldusu yok. sadece evrim karşıtlığı sorunu çözmez ki? Bir fikir topicimde buna benzer durumu dile getirdim.

Bigbang olunca maddi unsur hemen işimize gelsin, canlıların evrilmesi olunca yanaşmam.

Ayrıca driver güzel demişsin ancak Allah ol dedikten sonra o nesneyi bırakıp ne hali varsa görsün demiyor ki. İşleyişin her safhasında o var. O zamanda bir elmayı çekirdekten nasıl yarattığını da biliyoruz. Çünkü gözlüyoruz. Bizden sakladığı birşey de olmamalı. Hatta Kur'an da açıkça nasıl yaptığına örneklerle sebepleri kullandığınız söylüyor.

'' Bulutları sürerek yağmur yağdırması. Ondan sonra onlardan nebatlar bitirmesi'' (mealen) Yani herşey ortada. O halde bizim nasıl bu hale geldiğimiz veya bu halde pat diye nasıl olduğumuz bellidir?

İnsanın bir Allah inancı olursa otomatikman Allah'ın herşeye gücü yettiğinin bunun için belirli bir sebeb veya neden veya zincirleme bir reaksiyona ihtiyaç duymuyacağını kabul etmesi gerekir.

Kuran'ı Kerim'de her olayın en ince ayrıntısına kadar anlatılması zaten dünya'nın imtihan yeri olması mantığına terstir bana kalırsa.. Bazı noktalar gizli bazı noktalar açık kalacakki biz kendi mantığımızla doğru yolu bulacağız.

Ayrıca insanın belirli süreler içerisinde fizyolojik değişim göstermesi evrim teorisine sıcak bakmamız için yeterli değil. Kendi içinde oluşan o anki dünya şartlarına uygun değişimler bunlar..
    Bir türden bir türe geçiş gibi birden akıl sahibi olmak gibi inanılmaz değişimler değil yani bunlar.

Evrim teorisi insan aklına ve ruhuna tamamen terstir.. Bunun dini bakış açısıyla bir alakası yok.
    Bu kadar ince yaratılan tesadüfi olması imkansız şeylerin tesadüfi olarak bu aşamalara gelmesi bence tamamen saçma..

• Allah insanı özgür iradeli yaratmıştır.Bizim tabikide Allah bizi nasıl yarattı diye sorma özgürlüğümüz vardır fakat bana biri çıkıp ''Sınırlı zeka ve bilgi kapasitesine sahip bir insanın nasıl sınırsız düşünmesini bekleyebilirsiniz?''

Biz şuanda ''agu'' diyemeden dünyadaki bütün dilleri konuşmaya çalışıyoruz..

Ama zaten dünyadan ve o dillerden haberimiz bile yok

Biz burda o dilleri konuşmaya ve o diller hakkında kelimeleri birbirimize öğretmeye çalışıyoruz ama hangi kelime hangi dile ait onu bile bilmiyoruz!

Bunları bilmeden birbirimize öğretmek ne kadar mantıklı abilerim,ablalarım,kardeşlerim???
  • Gerçekten @nakka güzel bir konuya dokunmuş.
    Yaratıcı, sebeplerle davranışlarını gösterdiğine göre, şu canlıları nasıl yaratmış acaba?
    Ben buna forumda yazı yazarak cevap bulunamayacağını iddia ederim.
    Evrimci doğayı nasıl gözlemleyip bilimsel olarak yorumluyorsa,
    Yaradılışçı da aynı materyali inceleyip ilmi olarak yorumlama durumundadır.
    Kutsal kitaplarda bunun teferruatı olmadığına göre,
    İnananlar mazinin moleküler ve makro kalıntılarından sonuca ulaşmaya çalışmalıdır.
    Kimbilir,
    Belki ikisi de bir gün aynı kapıya çıkar, çünkü gerçek tekdir herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

Tamam pes @nakka.

Şimdi tek bir hücre, bakteri, virüs veya adı her ne ise bu "birdenbire" bir karar mekanizması oluşturdu kendince. Gerçi tek idi bu ama zamanla konuşacak, düşünecek ve analiz edecek birileri lazım idi yanına. Derken kendisini bölmek geldi "aklına" Sonra bölündü. İki tane oldu. Derken beş tane, derken sekiz tane...Daha sonra bu oluşumlar sınflarına ayrılmak istediler. Kimileri ben böcekgillerden olacağım dedi. Kimileri ise ben kedigilleri oluşturacağım dedi. Böylece dünya üzerinde ne kadar tür var ise bunların hepsini oluşturacak kadar çoğaldılar. Bu arada bunların hepsi hiç bir büyücü değneği olmadan oluşuyordu. Tamamen rastgele ve olasılıkların çıldırışı ve başkaldırışını ifade ediyordu bu. Sonra bir kedi oluştu ve artık çoğalamadı. Kendisine bir dişi lazımdı. Dişi de oluştu. Dişi oluşmuştu ama ama erkek kediye sperm lazımdı. Sperm entegre edildi. Ama bu sefer dişinin rahmi yoktu. İlle de çoğalacak ya bir de rahim gerekiyordu. O da entegre ediliverdi kendiliğinden. Sonra kediler çoğaldı. Böcekler çoğaldı. Suya ihtiyaç duydular su entegre oldu. Balıklar oluştu. Matematik tüm bu rastgelelikleri çılgınca izliyordu. Kıskanıyordu adeta. Olasılıklar paramparça olmuştu. Balıklar bir müddet süründüler. Sonra seçildiler, sonra mutasyona uğradılar. Artık bazı sürüngenler uçmayı düşündüler. Ancak kanat yoktu.Hemen bir kanat entegre oldu. Uçtular. Dinozorlar oluştu sonra. Daha sonra bir taş evrim geçirip dünyaya düştü. Dinozorlar öldü. İnsan bunu fırsat bilip çoğalmayı düşündü. Erkek birden oluştu. Ancak dişiye ihtiyaç duydu. Dişi geldi. Rahim oluştu. Bebek doğdu ama bebeği doyuracak meme yoktu. Meme oluştu.

.
    .
    yukarıdaki açıklamalarım tamamen bir cahilliğin ürünüdür

Evet bu son cümle çok doğru çünkü hiçbir evrimci biyolog bu şekilde açıklamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 15 Nisan 2006; 16:05:09 >

• kediye-çakala-papağana dönüşmeyi tetikleyen ne peki? evrimci biyologlar nasıl açıklıyor bunu?

ne tetikliyorda kendi aralarında sayısız canlıya dönüşüyorlar? normal şartlarda oluşan canlı kendi gelişimi doğrultusunda gelişmesine devam etmeliydi.

"Bu kadar çeşitli canlı nasıl oluştu izah istiyorum? Allah yaptıysa nasıl yaptı izah bekliyorum ?" denmiş. bunun izahını verecek olan biz değiliz, evrimci biyologlar. iddia eden onlar biz değiliz. biz Allah'ın çeşitliliği tasarladını söylüyoruz. nasıl tasarladı, neye göre hayata geçirdi sanki biz bilmiyoruzda, evrimciler nasıl olduğunu tam olarak biliyor mu?
    sanki bize yüklenir gibi "izah bekliyorum" diyor arkadaş ama kendi arayacak kendi bulacak izahını. bir inanan olduğunu söylüyorsa bir inanan gibi araştırsın, kendisine bir yön çizsin. izahını bulduğunda da bizi de bu izahtan mahrum etmesin. burada bizi sorgulamasın. çünkü burada bir irade var, çeşitliliği planladığını iddia ediyoruz. bu evrimle olur gökten zenbille olur.
    izah istiyorum, açıklama bekliyorum vesaire gibi tarzlarla burada birilerini sorguladığında bir yere varmak şöyle dursun, Allah'ın türleri evrimle oluşturduğuna kesin hüküm vermiş gibi oluyorsun ki, ben de hangi delille bu hükmü verdiğini ve itiraz edenlerden de hangi mantıkla açıklama istediğini, izah beklediğini sorarım. sen zaten hükmünü vermişsin ne açıklaması istiyorsun? bizi mi sorguluyorsun?

laf olsun torba dolsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ocein

yaptığın işlerle, söylediğin sözlerle boyundan büyük işlere parmak uzatıyorsun.. ben sana soruyorum Allah ın yaptığı işlerde hikmetsiz bişey mi gördün de böyle diyorsun. VEYA GÖRMESİNİ BİLMİYORSUN!!

sana katılıyorum dostum. güzel söylemişsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

kediye-çakala-papağana dönüşmeyi tetikleyen ne peki? evrimci biyologlar nasıl açıklıyor bunu?

ne tetikliyorda kendi aralarında sayısız canlıya dönüşüyorlar? normal şartlarda oluşan canlı kendi gelişimi doğrultusunda gelişmesine devam etmeliydi.

"Bu kadar çeşitli canlı nasıl oluştu izah istiyorum? Allah yaptıysa nasıl yaptı izah bekliyorum ?" denmiş. bunun izahını verecek olan biz değiliz, evrimci biyologlar. iddia eden onlar biz değiliz. biz Allah'ın çeşitliliği tasarladını söylüyoruz. nasıl tasarladı, neye göre hayata geçirdi sanki biz bilmiyoruzda, evrimciler nasıl olduğunu tam olarak biliyor mu?
    sanki bize yüklenir gibi "izah bekliyorum" diyor arkadaş ama kendi arayacak kendi bulacak izahını. bir inanan olduğunu söylüyorsa bir inanan gibi araştırsın, kendisine bir yön çizsin. izahını bulduğunda da bizi de bu izahtan mahrum etmesin. burada bizi sorgulamasın. çünkü burada bir irade var, çeşitliliği planladığını iddia ediyoruz. bu evrimle olur gökten zenbille olur.
    izah istiyorum, açıklama bekliyorum vesaire gibi tarzlarla burada birilerini sorguladığında bir yere varmak şöyle dursun, Allah'ın türleri evrimle oluşturduğuna kesin hüküm vermiş gibi oluyorsun ki, ben de hangi delille bu hükmü verdiğini ve itiraz edenlerden de hangi mantıkla açıklama istediğini, izah beklediğini sorarım. sen zaten hükmünü vermişsin ne açıklaması istiyorsun? bizi mi sorguluyorsun?

laf olsun torba dolsun.

aynen katılıyorum.

sağına soluna bak türlü mucizelerle dolu. evrim terosinin neyini savunayımki ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 15 Nisan 2006; 18:58:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.