Şike, Fransızca kökenli bu sözcük "bir spor karşılaşmasının sonucunu değiştirmek için maddi veya manevi bir çıkar karşılığı varılan anlaşma" demektir. Mecazi anlamda "bir çıkar karşılığı, uzlaşarak bir iş yapma, aldatma" anlamında kullanılır (TDK Sözlüğü)
quote:
Orijinalden alıntı: judith
Ya birşey sormak istiyorum
Herkes haklı
Bütün Fenerbahçe camiası haklı
UEFA haksız ?
Ne zoru var UEFA'nın sizinle ?
Helikopter ihalesi mi ? Cemaat'in Fenerbahçeyi ele geçirme politikası mı ?
Hala İbrahim Akın, Bülent Uygun, Galatasaray - Burak Yılmaz raporsuz oynama falan.
Tövbe hasbünallahü ve ni'melvekîl.
bir karar veriliyorsa gerekçesini söyleyecekler biz kimseye haklıyız maklıyız demiyoruz inanmıyoruz aga varmı zorlamı inanmıyoruz kendinizi bir fblinin yerine koyun nerde lyon nerde porto nerde steau nerde haklı uefa
quote:
Orijinalden alıntı: acon18
quote:
Herkes haklı
UEFA haksız ?
Hala İbrahim Akın, Bülent Uygun, Galatasaray - Burak Yılmaz raporsuz oynama falan.
bir karar veriliyorsa gerekçesini söyleyecekler biz kimseye haklıyız maklıyız demiyoruz inanmıyoruz aga varmı zorlamı inanmıyoruz kendinizi bir fblinin yerine koyun nerde lyon nerde porto nerde steau nerde haklı uefa
Sevgili acon18,
Bitirmek üzere olduğum hukuk fakültesi öğrencisi olarak konuşuyorum,
1) Hukuki ihtilaflarda, önce kısa karar açıklanır daha sonra gerekçeli karar açıklanır.
2) UEFA'ya, ya Lyon'a böyle yaptınız, Kavala'ya böyle yaptınız şimdi bana niye böyle yapıyorsunuz diye birşey olmaz. O kararlar ile Fenerbahçe'ye verilen karar arasında olayın oluş-gelişim bakımından alakası yok.
Fenerbahçe'ye verilen söz konusu ceza da aslında dünya tarihinde bir ilk. Çok daha önce TFF tarafından verilmesi gereken kararın UEFA tarafından yaptırılması.
Şike falan yok o şampiyonluk tertemizdir bişeye bakılacaksa trabzon maçlarına bakılsın, ts-buca ts-gençlerbirliği bu maçlara bakılsın
quote:
Herkes haklı
UEFA haksız ?
Cemaat ve Fransa işte hep Cemaat ve Fransa. Fenerbahçe çok güçlendi yıkmak için oyunlar bunlar hep.
Galatasaray neden hep şikenin dışında ?
Çünkü GS Başkanları ve kurucuları Fransız Mason'uymuş diye konu açıldı bugün ya.
quote:
Orijinalden alıntı: nemesisfb07
Şike falan yok o şampiyonluk tertemizdir bişeye bakılacaksa trabzon maçlarına bakılsın, ts-buca ts-gençlerbirliği bu maçlara bakılsın
Bu mesajını Platini'ye SMS olarak yolladım cevap bekliyorum.
3 temmuzdan sonra aylarca konuşuldu burda binlerce sayfa tape var aç oku. Adama bak ya şaka senin yaşın o zamanlar yetmiyomuydu anlamaya? Yeni yenimi aklına geldi?
quote:
Herkes haklı
UEFA haksız ?
Tövbe edeceğine bir de şu taktığın gözlüğü çıkar da yanıt ver. 3 Temmuz sürecinde tonlarca adam içeri alındı yargılandı ama kaç tanesi suçlu çıktı? Emenike bu yüzden elimizden gitti.
Hadi onu geçtim UEFA'ya tanrı muamelesi yapıyorsun ya, Lazio maçlarında geçen sene neler oldu önce onlara bir bak sonra şu meşale yakma yüzünden bize verilen 2 maç cezaya bak ve Spartak Moskova maçında yapılanlara bak.
Sen bunları araştırıp hala UEFA yansızdır dersen bir şey diyemem daha da sana.
quote:
quote:
quote:
Herkes haklı
UEFA haksız ?
Sevgili acon18,
1) Hukuki ihtilaflarda, önce kısa karar açıklanır daha sonra gerekçeli karar açıklanır.
2) UEFA'ya, ya Lyon'a böyle yaptınız, Kavala'ya böyle yaptınız şimdi bana niye böyle yapıyorsunuz diye birşey olmaz. O kararlar ile Fenerbahçe'ye verilen karar arasında olayın oluş-gelişim bakımından alakası yok.
Fenerbahçe'ye verilen söz konusu ceza da aslında dünya tarihinde bir ilk. Çok daha önce TFF tarafından verilmesi gereken kararın UEFA tarafından yaptırılması.
gerekçeli kararın sonra çıkacağımı bende biliyorum ama süreçte ortada neden şimdi 1 sene önce değil şike yaptıklarımız nerde nede bizle cas pazarlığı yaptılar steaunun şike yaptığının görüntülerle ortaya çıktığı söyleniyor madem teşebbüs Trabzon yöneticisi nevzat şakar da kurulda var niye trabzonda ceza almıyor..süreç savcısının açıklaması ,haksız ve adil olmayan yargılama,malum özel yetkili mahkemeler ve aynı zamanda spor hukukuna uygun olmayan insan haklarına aykırı yargılamalar,portonun durumundada 3 yıl men yemiş tahkimle yırtarmıstı paçayı lyonu şike yaptığı fenerbahçenin delillerine göre barizdi bence bir hukukçu adayı olarak gs formanızı çıkartıp biraz empati yapan fenerbahceyi de düşünün ve masumiyet karinesi cart curt bunlarada uymuş olmanız ve uymanız dileğiyle..
quote:
Orijinalden alıntı: CcCriSsS
İlk olarak aklıma eskişehir deplasmanı geliyo. Şu bülent uygunun formsuz olduğu maç. Karabük deplasmanı var forvetsiz maça çıktıkları. Sivas deplasmanında korcanın orta sahadan yediği gol var.
Karabük deplasmanında,Lugano'nun karambole attığı golle yendik.Ayrıca Karabük kalecisi 90. dakikada kornerde gol atmak için geldi.
Eskişehir maçı fiyasko.Batuhan'ın kafası girseydi,adamlar öne geçecekti,maç zor bir hal alacaktı.
Sivas maçına gelirsek,her futbolcunun kötü dönemi olur değil mi?Bir kalecinin hatalı gol yemesi,o kadar büyütülecek bir şey değil.Volkan'ın yediği çoğu goller hatalı.Geçen sezon en yakın örnek,bu sene ki Kadıköy de oynanan İBB maçı.Aç izle,yediği gollere bir bak.
quote:
Orijinalden alıntı: Akisame
quote:
Herkes haklı
UEFA haksız ?
Tövbe edeceğine bir de şu taktığın gözlüğü çıkar da yanıt ver. 3 Temmuz sürecinde tonlarca adam içeri alındı yargılandı ama kaç tanesi suçlu çıktı? Emenike bu yüzden elimizden gitti.
Hadi onu geçtim UEFA'ya tanrı muamelesi yapıyorsun ya, Lazio maçlarında geçen sene neler oldu önce onlara bir bak sonra şu meşale yakma yüzünden bize verilen 2 maç cezaya bak ve Spartak Moskova maçında yapılanlara bak.
Sen bunları araştırıp hala UEFA yansızdır dersen bir şey diyemem daha da sana.
at gözlüğü at herşeyi kendi istediklerine göre yorumlayanlar..
Önemli olan şike ile maç kazanman değil bunu bir şekilde denemiş olman , bu UEFA bir hakemine para teklif edildiğini ve hakemin bu parayı almadığını bilmesine rağmen kendisine bildirmediği için adamın hakemliğini bitirdi , zamanında mehmet ali aydınlar uefa ile anlaşıp bu problemi puan silme ile halletmişti adamı fenerbahçe düşmanı ilan edip afaroz ettiniz , buyrun şimdi cenaze namazına ...
quote:
quote:
quote:
Herkes haklı
UEFA haksız ?
Sevgili acon18,
Hukukçu olduğunuza göre bi kaç sorum var;
Fenerbahçe için açıklarar gerekçeli kararı okudunuzmu?
iddinameyi okudunuzmu?
eğerki ikisinide baştan sona okuduysanız taraftar kimliğinizi bırakarak bunda bir gariplik var dediniz mi?
quote:
Orijinalden alıntı: serty23
Önemli olan şike ile maç kazanman değil bunu bir şekilde denemiş olman , bu UEFA bir hakemine para teklif edildiğini ve hakemin bu parayı almadığını bilmesine rağmen kendisine bildirmediği için adamın hakemliğini bitirdi , zamanında mehmet ali aydınlar uefa ile anlaşıp bu problemi puan silme ile halletmişti adamı fenerbahçe düşmanı ilan edip afaroz ettiniz , buyrun şimdi cenaze namazına ...
çok genel bakmşsın bu kadar basit değil..Fenerbahçe camiasına mensup olmayı ve üstünden böyle bir süreç geçmeden konuşmak çok basit..
öncelikle ben bir maçta şike olup olmadığı nasıl anlaşılır onun çok iyi bilinmediğini düşünüyorum.yani bir maçta şike olduğuna kanaat getirebilmek için alenen maçta şike var denilecek durumların olması gerektiğini düşünmüyorum.böyle açık bir şekilde belli olacak şikeye kimse girişmez böyle şike yapmaz herkes işini garantiye almak ister.bir maç için takımlar klüpler anlaşmışsa o maç normal geçen bi maç gibi oynanıp sonunda yine anlaşıldığı şekilde sonuçlanabilir sonuçta yine şike yapılmış olur ama kimse aaa bu maçta şiker var diyemez.zaten şikeyi yapanlar da böyle olmasını ister maç biraz zor geçsin zorlanıyo gibi olalım fazla belli etmeyelim yani derler.böyle düşündüğümüzde fb'nin o sezon 2.yarıdan itibaren derbi maçları dışındaki düğer tüm maçlarında şike yapılmış olabilir.işin özü bu maçta şu şu maçta bu demekle şike tesbit edilmez.atıyorum rakip futbolcu koşması gereken bi topa koşmaz kapabileceği bi topa müdahele etmez kimse anlamadan da olaylar gerçekleşebilir.
başkanından tercümanına kadar hepsi hapse tıkılmış, uefa kupalarından men etmiş halen nasıl şike var diyorsunuz.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: serty23
çok genel bakmşsın bu kadar basit değil..Fenerbahçe camiasına mensup olmayı ve üstünden böyle bir süreç geçmeden konuşmak çok basit..
Fenerbahçe puan silmeyi kabul etmedi çünkü bunu kabul edersem şike yide kabul etmiş olurum psikolojisine girdi , demirören ile birlik olup meseleyi halı altına süpürdüler , sonuç olarak zarar gören gene fenerbahçe ve türk futbolu oldu ...fener ve beşiktaşın avrupaya gidemeyeceğini bile bile oynadıkları ligden kime hayır gelirki..
quote:
Orijinalden alıntı: DeadPoets
başkanından tercümanına kadar hepsi hapse tıkılmış, uefa kupalarından men etmiş halen nasıl şike var diyorsunuz.
Evet diyoruz
Niye dediğimizi bul söz şirinleri göreceksin
quote:
Orijinalden alıntı: CcCriSsS
İlk olarak aklıma eskişehir deplasmanı geliyo. Şu bülent uygunun formsuz olduğu maç. Karabük deplasmanı var forvetsiz maça çıktıkları. Sivas deplasmanında korcanın orta sahadan yediği gol var.
Kendisi bu aralar bölümün öncü trollerinden dir aldırmayın