Bildirim
Pegatron Anakart Sürücüleri

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
işletim sistemi nedir?
hp bilgisayardan mı çıktı bu anakart? -
işletim sistemi windows 7 kuracagım. evet hp cıhaz. -
Bir dk hp bilgisayarın içinde mi duruyor anakart yoksa HP bilgisayardan sökülmüş durumda mı?
Eğer sorunun cevabı, evet bilgisayar hp ise, bilgisayarın tam modelini söyleme imkanınız varsa söyleyin. -
hp bılgısayarın ıcınde duruyor. ama pc baska yerde dun anakart ısımlerını falan aldım drıverları ındırırm dıye bı baktım bulamadım anakartı. pc nın tam modelını de bılmıyorum maalesef entereasan bısey yanı. ses ve ethernet drıverlarını ındırıyorum realtek ve intel den. yapacak bısı yok. -
hp bilgisayarınınzın modelini yazarmısınız -
pc yanımda degıl bır şirkette. -
hangi driverları arı yorsunuz chipset . ses ve ethernet mi
size hangi driver lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 15 Aralık 2011; 11:57:40 > -
valla ıkı tane anakart var suan.
bıtanesı pegatron IPXSB-H61 SES ETHERNET
dıgerı pegatron IPIBL-CA BERKELAY SES ETHERNET
windows 7 drıverları
bu marka bılgısıyarlara lanet olsun ya :S -
hocam öncelikle hangi model chipsetini biliyormusunuz ses kartı modeli ve ethernet realtekse realtekin sitesinden indirebilirsiz eger bilmiyorsanız everest ultimate programını o bilgisayara indirip kurup ögrene bilirsiniz benim anakartta epox 5p965 ama bütün driverları mevcut windows 7driverları epox firması kapandı anakartın driver üreticilerin sitesinden indire bilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 15 Aralık 2011; 12:05:44 > -
zaten onları almıstım ıste de garantı olsun dye anakartın kendı sıtesınden ındıreyım dedım. -
Driver Pack Linkteki siteye girip güncel olan programı indirirseniz, bir çok donanımın windows sürücülerini bulmakla uğraşmadan tanıtabilirsiniz. Program kendisi otomatik olarak driver listenizi tarıyor ve tanıyabildiklerini yüklemeniz için size öneriyor. Yüklemeyi oradan yapmasanız bile driver modellerini not edip kendi resmi sitelerinden indirebilirsiniz. -
bide driver genius dıye bır program var onunla da denerım artık. ama ethernet calısmazsa ozaman mokoko :D -
quote:
Orijinalden alıntı: Aqsesuar
zaten onları almıstım ıste de garantı olsun dye anakartın kendı sıtesınden ındıreyım dedım.
hocam ethernet realtekse sizde ethernet marka modelini biliyorsanız uyumlu driver realtekten indirdikten sonra sorun kalmaz birde windows 7 zaten otamatik tanıyor ethernet ve ses donanımını -
Şimdi hocam;
diyelim ki ethernet çalışmadı..O pcde aygıt yöneticisine girip ethernet aygıtının aygıt kopya kimliğini (windows7 de donanım kimlikleri) kopyalayıp, internete çıkan bir bilgisayarda google a yapıştırdığınızda driver bulma konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
ya da aygıt kopya kimliğinihttp://www.devid.info/tr/ adresindeki arama kutusuna girip search e basarsanız size aygıtın ne olduğunu hemen gösterir.
bunu tüm donanımlar için yapabilirsiniz.. -
neyse ben hallettım onları. dun everst ıle hepsının modelını almıstım onları download ettım. benım tek sıkıntım şu oldu hanı tam garantı olsun bu anakart nedır neyın nesıdır. neyse cok tsk ettım bugun baya kalabalık yaptım burda sanırım. mesut valla 10bın msjın hakkını verıyosun. bızım 600 lerde henuz bu şekilde ufak ufak pişicez :D -
quote:
Orijinalden alıntı: Aqsesuar
neyse ben hallettım onları. dun everst ıle hepsının modelını almıstım onları download ettım. benım tek sıkıntım şu oldu hanı tam garantı olsun bu anakart nedır neyın nesıdır. neyse cok tsk ettım bugun baya kalabalık yaptım burda sanırım. mesut valla 10bın msjın hakkını verıyosun. bızım 600 lerde henuz bu şekilde ufak ufak pişicez :D
Estğ..
Valla o anakart hakkında çok bilgim yok ama, hp'nin ASUS gibi anakart üreticilerine, kendi sistemlerine özel tasarlanmış ürettiği anakartlardan birisidir.(asus u örnek vermek için yazdım, gigabyte da olabilir,msi da.)
Ama bu durumda en garantisini elde etmek istiyorsanız eğer, işyerinde duran HP masaüstü bilgisayarın modeline bakacaksınız.
Üzerinde bir etikette modeli yazıyordur.
Yanılmıyorsam, eğer bilgisayarda fabrika çıkışı işletim sistemi duruyorsa, hpnin sitesine girerek, sistemi algılayacak active-x denetimini yükledikten sonra modelini o şekilde algılamasını da sağlayabiliyorsunuz.
-
selamun aleykum beyler benim anakart da pegatron 'un IPX41-D3 şimdi benim anakart ddr3 ü desteklio mu onu öğrenmek istiyorum bide benim ram 2 gb pc3-10700 (667 Mhz) yazıyor vede ddr3 yazıyor mhz si düşük sanki ddr3 mü bu gerçekten yoksa indirdiğim programlarda mı bişey var hepsi ddr3 görüyor önceki windows ta ddr2 görünüyordu_ -
HP/Compaq Cleveland-GL8 Motherboard için sürücüler var, aşağıdaki sitede...
http://www.mxdatarecovery.net/driversdownload/cleveland--gl8--motherboard.html -
Sorun cozulmus ama gene karsılasan olursa bır cozumde benden olsun , ıobıt drıver booster programı kı yaklasık 10 mb , tum drıverlrınızı bulur kurar gunceller tabı ınternt uzerındn . Drıver sorunu olanların eskısı gıbı donanım sıtelerınden surucu aramalarına gerk kalmadı .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X