Şimdi Ara

Pdr işsiz kalır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
18.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayk7478 kullanıcısına yanıt
    Atanan kişilerin tuzu kuru hocam.Atanan ben atandım ne olursa olsun moduna girmiş. Umarım iyi olur. Siz mezun oldunuz sanıyorum iş imkanınız ne durumda şuan çalışıyormusunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam ben daha birinci sınıfım ama şöyle söyleyeyim koyun değilim araştırıyorum, aktif olmaya çalışıyorum hakkımı arıyorum öyle atanayım da ne olursa olsun modunu bilirim ben ülke o yüzden bu halde siz de anlıyorsunuzdur beni.
  • Ayk7478 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle hocam. Henüz 1. Sınıftan böyle araştırmanız ve incelemeniz çok güzel birşey vallaha helal olsun hocam:).

    Anlam veremiyorum 3 4 yılda atanmalar nasıl 55 lerden 80 82 lere geldi. Madem ihtiyaç var diye 4 haftalık eğitimle adamları alıyorsunuz o zaman neden 85 lerde atanmalar ? Söylenecek çok şey var ama ne fayda :) Ülkece en çok ihtiyaç duyulan alan ruh sağlığı ama halimiz ortada .
    Edit: Hocam 1. Sınıf olduğunuzu yazmıştınız ben unutmuşum kusura bakmayın onun içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black-Viper -- 10 Ocak 2018; 14:33:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam ne demek bu zihniyet değişsin ülke iyiye gitmeye başlasın herkes hakkını alsın da ben kendi bölümümdekilerle kpss yarışına da varım ama yok önümüzü kestikçe kesiyorlar.
  • Ayk7478 kullanıcısına yanıt
    Şuan yaşadığımız tüm sorunlarin sebebi bu düşünce yapımız degil mi hocam. Çok haklısınız siz merak etmeyin ve inanın ileride çok şey degisecektir. Ben 1. Sınıftayken 85 olacak deseler gülerdim :) size kadar da tekrar 55 lere inmeyeceği ne malum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/rehber-ogretmenler-ve-pdr-okuyan-ogrenciler-ana-konu--80144014-10

    Hocam katılın buraya yeni fark ettim bende :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black-Viper kullanıcısına yanıt
    Duim nasil sizce hocam ? İssiz kalma olasiligi dusuk ve maaslari baya iyi en az 3000 dolar diyolar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.A.R.İ.N.E M kullanıcısına yanıt
    Hocam Deniz Ulaştırma iş konusunda çok çok iyi. İhtiyaç çok fazla hele ki yabancı diliniz de çok iyi olursa en iyi firmalara kadar yolunuz var. ( Yabancı dil şart ama bu dediğim birden fazla dil anlamında).

    Meslekte elde edeceginiz paralar inanılmaz olacaktır ülke şartlarına göre fakat bu paraları harcayacak yeriniz yok :). Aile hayati yok. Ağır koşullarda çalışırsınız ve steresli yaşarsınız. Bu yüzden iş bol ve para çok :)

    Ben okulu bırakıp Pdr ye geçtim fakat meslekte arkadaşlarım ve hepsi iş bulmuş durumdalar. Aile hayatını takmıyorsanız ve yalnızlıgı seviyorsanız güzel meslek.

    Edit: Hocam nereden bildiniz okuduğumu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black-Viper -- 10 Ocak 2018; 20:16:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz neden öyle güzel bir bölümü bırakıp pdr ye geçtiniz hocam gerçi 3 sene önce düşününce pdr çok mantıklı ama ben yine de 3000 dolar maaşı iyi düşünürdüm.
  • Ayk7478 kullanıcısına yanıt
    Hocam para her şey değil dedim ve bıraktım. Allah etmesin yakının vefaat ediyor belki 10 gün sonra anca yetişiyorsun. Çocugun oluyor yılda 3 4 ay zor görüyorsun. En iyi araba ve evin oluyor yılda 3 4 ay oturamıyorsun. Evleniyorsun eşini zor görüyorsun vb. daha niceleri var o paranın götürdükleri getirdiklerinin yanında ne ki :) Araştırınca anlarsın hocam göründüğünden çok daha zor bir meslek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En doğrusunu yapmışsın bence de mutluluk her şeyden önemli kafan rahat olsun da.
  • Bu siteyi 10 yıldır takip eden biri olarak üye olmak ve ilk mesajı yazmak şimdi kısmet oldu. İçeriğe ve formata tam hakim olamayabilirim. Sitenin mesaj formatıyla ilgili yapacağım hatalar için moderatör arkadaşlardan şimdiden özür diliyorum. Zamanla öğreneceğimi umuyorum.
    Gelelim aklına takılan sorulara güzel kardeşim. Sorularına biraz geç de olsa cevap vermek ihtiyacı hissettim. PDR bölümünden 2016 yılında mezun olmuş, askerliğini yapmış ve dönemdaşlarına göre biraz daha yaşlı bir meslektaşın olarak bu konuyla ilgili uzun bir yazı yazmak için bu siteye üye olmayı ne zamandan beri planlıyordum; fakat vaktim kısıtlı olduğu için PDR bölümünün dünü, bugünü ve geleceğiyle ilgili kapsamlı yazıyı daha sonra yazmayı planlıyorum. İnternette yaptığım aramalarda alanımızın içinde bulunduğu kötü durumla ilgili doyurucu bilgilere pek rastlayamadım. Sorunu kamu ve özel sektör olmak üzere 2 ayrı başlık altında cevaplandırayım:
    1. Kamuda çalışmayı düşünüyorsan KPSS denen zorlu sınav önündeki en büyük engellerden biri olacak. Biri diyorum çünkü artık alanımızda memur olmak için sözlü mülakatları da başarıyla geçmen gerek. 2016 yılında girdiğim KPSS'nin ilk ayağında iyi sayılabilecek bir puan aldım. Şöyle söyleyeyim: 2016 yılında PDR mezunu, Psikoloji mezunu, eğitim bilimlerinin farklı alanlarından formasyonlu ve sertifikalı kişiler olmak üzere 9500 küsür kişiyle yarıştım. Sıralamam 1600 küsürlerde idi. Daha sonra ÖABT sınavına girdik ve bu sınavdan sonra sıralamam ne yazık ki 2900 küsürlere geriledi ve atamam gerçekleşmedi. MEB 2016 eylül ayında 503 rehber öğretmen, 2017 şubat ayında 707 rehber öğretmen alacağını duyurdu. Yani 2016 yılında 9500 küsür aday içinden toplamda 1210 kişi MEB'e öğretmen olarak atandı. Kafanda bir şeyler canlanması açısından 2015 yılındaki KPSS'den sonra kabaca 4300 küsür başvuru olmuştu. Buna karşılık 2015 eylül ve 2016 şubat atamalarında bu bu kişilerin 3031'i öğretmen olmuştu. Daha önceki yıllarda alanımızdan mezun herkesin tamamı atanıyordu. Demek istediğim PDR açısından 2016 yılında bir kırılma yaşandı. MEB her sene 2500-3500 arasında rehber öğretmen istihdam ederken (Bu dönemlerde sınava giren PDR mezunu sayılarının açılan kontenjanlardan az olduğunu ve atamalarda taban puanının olmadığını, KPSS'de boş kağıt verenin atandığını hatırlatmak isterim.) 2016 yılında bu sayı birden 1210'a düştü. 2017 yılının eylül ayında alımlar yapılmadı. Her sene eylül ve şubat ayında yapılan alımlardan eylül ayı kaldırılıp sadece şubat döneminde alım yapılmaya başlandı. 2017 yılında sınava giren adaylar için sadece 2018 şubat döneminde açıklanan kontenjanlar (Atamalar 2018 mayıs itibarıyla hala yapılmış değil.) içinde rehber öğretmenlere ayrılan kontenjan 922. Üstelik 2016 yılından gelen 8000 küsürlük (9500-1200=8300) bir yığılma da işin diğer boyutu. Bu sayının üstüne 2017'de mezun olan 6000 civarı PDR mezununu da ekleyelim. Bunun üstüne formasyon alan psikoloji ve sertifika alan diğer bölüm mezunlarını da eklemlediğimizde 2017 KPSS'ye giren aday sayısı 14000'i geçiyor. 14000 kişi içinden alınacak kişi sayısı sadece 922. 2018 yılı itibariyle iyimser bir tahminle her 15 mezundan sadece 1'i MEB'e atanabiliyor. Önümüzdeki yıllarda yığılmaların artacağını da hesaba katarsak PDR bölümünün MEB'de hiçbir geleceğinin olmadığını söylemek yanlış olmaz sanıyorum. Bunun yanında PDR öğrencileri genel olarak çalışkan ve idealist oldukları için KPSS'de en başarılı gruplardan birini oluşturuyor. Dolayısıyla yüksek netler yapmak yüksek puanlar getirmiyor, çünkü herkes çok başarılı.
    İnternette alanımızın istihdam alanının sadece MEB olmadığına dair bir sürü içerik var. Bunlar doğru, ama yanıltıcı. Örneğin emniyette, orduda, diyanette, adalet bakanlığında, gençlik ve spor bakanlığında vs yerlerde istihdamı olduğu söylentileri mevcut. Değerli kardeşim yukarıda adını saydığım ve sayamadığım kamu kurumlarının bir yılda aldığı PDR mezunu sayısı emin ol bir elin parmaklarını geçmez. Ayrıca bu kurumlara ben de birçok kez başvuru yapacak oldum ve hepsinde "psikoloji mezunu olmak" şartı vardı. Yani PDR'ci olarak bu kurumlara başvuru bile yapamıyoruz. Sadece Adalet Bakanlığına pedagog olarak başvuru yapabiliyoruz. O da senede 2 veya 3 kişilik kadro açarsa. Yukarıda PDR bölümünün MEB için bittiğini söylemiştim. Aynı ifadeyi tüm kamu kurumları olarak genişletiyorum. PDR mezunlarının alanlarıyla ilgili olarak kamuda istihdamı artık bitti. Bunu artık anlamamız lazım.
    2. Gelelim özel sektöre. Orada da hiç iç açıcı bir tablo yok. Üniversiteyi ilk 3 içerisinde donanımlı biri olarak ve 13 tane sertifika alarak bitirdim. Öğrenci kongrelerine, sempozyumlara vs katıldım. Yani yatarak bitirmedim okulu, kendimi sürekli geliştirmeye çalıştım. Askerliğimi de yaptıktan sonra 40'ın üstünde özel okula başvuru yaptım. Bunlardan sadece bir tanesi yaklaşık 7 ay sonra dönüş yaptı. Çalışma koşulları olarak yıllık iznimin olmayacağını, haftasonu cumartesi ve gerektiği takdirde pazar günleri de çalışacağımı, sabah 8-akşam 6 ve gerektiği takdirde mesaiye kalacağımı, artta kalan vakitlerimde öğrencilerin evlerine veli ziyaretlerine gideceğimi söylediler. Ücret konusuna gelince asgari ücret vereceklerini söylediler. Okul evime 2 otobüs uzaklıktaydı ve servisleri de yoktu. Kabul etmedim tabi ki. Alanımızın özel sektördeki içler acısı halini anlaman için bu örnek yeterlidir sanıyorum.
    Bana gelince, çok isteyerek geldiğim ve çok severek okuduğum bu bölümden artık uzaklaşmam gerektiğine ve başka alanlarda iş bakmam gerektiğine kanaat getirdim. Artık asker ya da polis olmayı düşünüyorum ve bunların sınavlarına hazırlanıyorum. Yazdıklarım belki fazla karamsar bir tablo çiziyor ama gerçekler böyle ne yazık ki. Dilerim istediğin yerlere gelirsin ve mutlu bir mesleki yaşam sürdürürsün.




  • Benim ilk senem 3 sene var önümde her şey daha kötüye de gidebilir ama belki düzelir bilemiyorum kafaya takmayı pek düşünmüyorum açıkcası olmadı ben de başka işlere bakarım herkes mezun olduğu yerden iş bulmuyor veya yüksel lisans falan zorlarım bu eylül ayında erasmusa gidiyorum şu an ona odaklandım dil geliştirirsem belki yurt dışında çalışmayı zorlarım tabii pdr olarak değil daha ülkemizde iş bulamıyoruz :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence ilk seneniz ise bölüm değiştirmek için geç değil. Ben de kpss ye bu sene 2. defa giriyorum ve eğer seneye kalırsam çok daha zor olacağını biliyorum. Ne yazık ki Pdr yüksek lisansı doktorası yapmış bir Milli Eğitim Bakanı olmasına rağmen durum çok karamsar gözüküyor. Yani girdiğim senelerde kendi rehber öğretmenim dahi yazma demişti ki birçok hukuk fakültesi veya psikoloji bölümü de geliyordu. Şuan puan 80 lerde ve 2 sene geçerli gibi bir saçmalık da buna dahil edildi. Yüksek Lisans olarak ne yazık ki Ales ve Dil puanları herhalde Türkiye de en yüksek ortalamaya sahip bölüm olabiliriz. Pamukkale, Anadolu ve diğer üniversiteler açıklıyor listeleri inceleyebilirsiniz. Dilden 80-90 ales den 90+ almanız şart ki bunlar şuan ileriki seneleri bilmiyorum. Yine de Öabt sınavında 70/75 filan yapmak için gireceğim sınava çünkü sınavın %50si malum. Yani sonuç olarak Erasmus sonrası tekrar bir değerlendirme yapmalısınız bence ve kesinlikle dilinizi şimdiden geliştirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaldı bile 1 senedir işsizim ben gibi binlercesi var artık. Üstteki baydeniz nickli hocam durumu rakamlarla çok iyi özetlemiş. Pdr düşünenlere; Atanmak için Kpss'de pdrciler arasında %5-10'luk dilime girer atanırım diyebiliyorsan yazabilirsin. Akademisyenlik için Ales-yds-mülakat 80-90 kasarım diyorsan yazabilirsin. Özel sektör için Test eğitimlerine sertifikalara dökecek param var yeteneğim var çevrem var diyorsan yazabilirsin. Nasibin varsa iyi kazanabilirsin. Ama ilgin yeteneğin yoksa atanma veya iş imkanı için yazacaksan eski günler geride kalmış bu bölümde. İleride belki iyileşir ama şu an iyi değil durumlar. Binlerce mezun ya işsiz ya da etüt merkezinde rehabilitasyonda asgari ücrete çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarih:26 mayis 2020
    Saat:03:05
    Sabah 5 te uyandim araliksiz dersimi calistim akşam 7 de dersi biraktim yemek dogru duzgun yiyemedim yesemde pek zevk alamadim. Kpss kazanamayacagimi biliyorum 20 bin mezun olduk bu duruma sokanlarin ellerine sağlık, cokta onemli degil yarin belediyeye gidecegim seyyar satici belgesi almak icin cunku ailem öyle istiyor karpuz satacağım yanindada kavun satacam hayale bak. Ben bu universiteye 47 bin ile girdim 1 soruyu yapabilmek icin bir gece araliksiz uyumadim sinav gecesi yasadigim stresi tarif edemem neden biliyormusunuz diplomali karpuzc olmak icin. Sevgilim var ama sadece var aileme yuk olmamak icin telefon paketimi iptal ettim biraz daha vakit gecince sanirim sim karti direk kapatirim. Niye uyuyamadim bu gece hic dusundunuz mu? Ben dusundum ve sonuca vardim dusundugum icin dusunuyorum be uyuyamiyorum. Tesekkur ederim kainat liderimjz yuce tayyip erdogan, cok tesekkur ederim insan haricinda basla bir vasif yuklemeyen sülalem. Aman pardon karpuzcuinsan. İmanim olmasa intahar ederim sayin milli eğitim bakanim. İnsallah pdr okumayi dusunen biri görürde bu hataya dusmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pdrokuyacakkadarsalak P kullanıcısına yanıt
    ciddi bir mesaj mı bu ?
  • Tek kelime fazlasi olmadan kendi durumum satmayada basladim karpuzları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MusaRami

    Kaldı bile 1 senedir işsizim ben gibi binlercesi var artık. Üstteki baydeniz nickli hocam durumu rakamlarla çok iyi özetlemiş. Pdr düşünenlere; Atanmak için Kpss'de pdrciler arasında %5-10'luk dilime girer atanırım diyebiliyorsan yazabilirsin. Akademisyenlik için Ales-yds-mülakat 80-90 kasarım diyorsan yazabilirsin. Özel sektör için Test eğitimlerine sertifikalara dökecek param var yeteneğim var çevrem var diyorsan yazabilirsin. Nasibin varsa iyi kazanabilirsin. Ama ilgin yeteneğin yoksa atanma veya iş imkanı için yazacaksan eski günler geride kalmış bu bölümde. İleride belki iyileşir ama şu an iyi değil durumlar. Binlerce mezun ya işsiz ya da etüt merkezinde rehabilitasyonda asgari ücrete çalışıyor.

    Ben de PDR 1. sınıfım.


    Üniverite sınavına yani YKS'ye ne yalan söyleyeyim çalışmadım. İçimden gelmedi ve birkaç şey ters gitti. Sizlere yemin ediyorum dostlarım 1 sene boyunca girdiğim denemeleri saymazsak sadece dandik bir tarih soru bankası bitirdim, matematik ve edebiyat kitaplarım bomboştu. PDR'ye bu şekilde 50 bin civarı bir sıralama ile girdim, çalışmadan girdim.


    Şu an evde durup, bir yıl daha YKS'ye hazırlanmaktansa PDR'ye girmenin verdiği rahatlık güzel, KYK'den aylık ödemeyi de alıyorum eğer girdiğiniz bölümde sıralamanız ilk 5 ise KYK kredisi burs olarak veriliyor. Mesleğinizin, bölümünüzün adının koyulması güzel.


    PDR'ye girince ilk olarak Hukuk mezunu da olsanız, işsiz kalanlar var, Eczacılık, Diş hekimliği okuyup işsiz kalanlar var. Diş hekimlerinden atanamayanları görmüşsünüzdür... Bu durumda PDR değil çok daha yüksek puanlarla başka bölümlere de girseniz akıbetiniz belirsiz olacak. Birkaç yıl sonra yani 2023 civarında kamudaki Tıp doktoru eksiği de bitecek. Kısaca artık atanamamak her bölümün sorunu. Psikoloji yazanlar vs. ne yapsın? Onları hiç konuşmuyorum.


    KPSS zor bir sınav olacak, üniversite sınavında benim gibi istediğini yapmayanların tüm enerjisini vereceği bir sınav olacak. Hayatımda ilk defa isteyerek KPSS gibi bir sınav için de daha ilk sınıftan ders çalıştığımı söyleyeyim, mesleğinizin adının koyulması çok güzel bir şey. Benim içinde gayet önemli ve isteyerek çalışıyorum.


    Toplam 275 soru çözüyoruz, Genel Yetenek Genel Kültür olarak 60+60 YGS-TYT ayarında bir sınav var.


    Sonra AYT gibi 80 soru ÖABT var. 75 soru da eğitim testi çözüyoruz. Sınav kolay olmayacak ama bu devirde kolay yoldan meslek sahibi olan zaten yok. Benim gördüğüm kadarıyla ÖABT zor arkadaşlar, Freud'un kokain çekmesinde köpek döven çocuklara kadar epey fantastik sorular var.


    Mevcut PDR-Rehber öğretmenlerde sonuçta, emekli olacak, hayatını kaybedecek, nüfus artıyor yani yeni okullar açılacak vs. illa ki ataması olur.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayk7478

    Benim ilk senem 3 sene var önümde her şey daha kötüye de gidebilir ama belki düzelir bilemiyorum kafaya takmayı pek düşünmüyorum açıkcası olmadı ben de başka işlere bakarım herkes mezun olduğu yerden iş bulmuyor veya yüksel lisans falan zorlarım bu eylül ayında erasmusa gidiyorum şu an ona odaklandım dil geliştirirsem belki yurt dışında çalışmayı zorlarım tabii pdr olarak değil daha ülkemizde iş bulamıyoruz :D

    Diğer bölümleri okuyanların da bizden farkı yok.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.