Şimdi Ara

Pdalarda Wap Push Mesajı Nasıl Alınır (Cep Şifrematik Yükleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar eski Nokia E50 telefonumda severek kullandığım uygulamalardan biri Garanti Bankası'nın şifrematik uygulamasıydı. Fakat Pda ya geçtikden sonra bu cihaza yükleyemedim çünkü çoğu rom push mesajı kapalı olarak geliyormuş güvenlik nedeniyle.

Burayı kısaca özetleyeyim.

Wap push mesajı (namı diğer servis mesajı) herkes bilir bir şey indirmek yada bir sayfaya gitmek için bize gelen içinde bir web adresi olan mesajdır. Cep telefonlarında genelde sms bölümüne falan gelir ve kalır orda ama pda larda şu şekilde bir açık çıkıyor. Eğer cihazınızın net bağlantısı varsa gelen push mesajında casus bir yazılıma ait link mevcutsa (yada pdanızı çökertebilecek bir program) pda otomatik nete bağlanıp kötü niyetli bu kişi tarafından yollanan casus programı indirip çalıştırabiliyor.

İşte bu yüzden pda larda push mesajı kapalı olarak geliyor.

Ben şifrematik uygulamasını yüklemek için telefonumdaki bu ayarı açtım, işlemimi yaptım yani şifrematiği kurdum daha sonra tekrar ayarı kapadım sizede aynısını öneririm.
    !!!Zira yapacaklarınızdan kesinlikle mesuliyet kabul etmem.... !!!

Pdanızda kurulu olan (değilse bir tane kurun ) registry programı ile aşağıdaki bölüme gidin.

HKLM\Security\Policies\Policies

0x0000100c : 0x800 ........................(Eğer bu iki anahtar için ayarlarınız bu şekildeyse
    0x0000100d : 0xc00 ........................push sms alımınız kapalıdır, normaldde böyle olması gerekiyor)

0x0000100c : 0x840 ........................(Eğer bu iki anahtarı yandaki şekilde ayarlarsanız,
    0x0000100d : 0xc40 ........................ telefonunuzda artık push sms alımı açıktır)

Bu kodları değiştirerek push mesajı alımını kapatıp açabilirsiniz. Registryde değişiklik yaptıkdan sonra muhakkak cihazı yeniden başlatın. Bu arada cihaza şifrematik gibi bir java uygulaması yüklemeyi düşünüyorsanız cihazınızda bir java emulatorü kurulu olmalıdır.

Umarım işinize yarar, yapamayan olursa yardımcı olmaya çalışırım...

Düzeltme : Yazım Hatası...

Ekleme : Arkadaşlar şifrematik uygulaması maalesef Esmertecjbed ile çalışmıyor, yani çalışıyor ilk şifreyi üretip aktivasyon yapıyorsunuz ama sonra şifrematik döngüsel hatalar verip kendini kapatıyor. Biraz önce bu sayfadaki Intent Java MIDlet Manager ile denedim problemsiz çalıştı, bir kaç reset yaptım cihaza açtım çalışıyor gayet güzel bir şekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkmen -- 21 Ocak 2009; 10:58:50 >

• Kimsenin işine yaramadı sanırım, neyse arşivde durun belki birileri kullanır...
  • faideli bi bilgi.

ben sbp ewallet programını kurup tüm şifrelerimi ona kaydettim. biraz eski moda ama işimi görüyor.
  • Yaramaz olurmu. Eten M600+ da kafayı yedim yükleyebilmek için. Araştırmaların ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim.

Not: Benim cihazda Intent Java MIDlet Manager işe yaramadı fakat Esmertec Jbed Java ile sorunsuz kuruldu ve çalışıyor.
  • walla işe yaramasına sevindim, bende esmertec de kuruldu aktivasyon için gerekli şifreyi üretti bir kereye mahsus ama ne oluyorsa ondan sonra oldu döngüsel hatalar vermeye başladı, sende çalışıyorsa muhtemelen kullandığımız farklı romlardan dolayıdır, bende baya araştırmıştım olayın en sonunda başarınca paylaşmak istedim :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: erturkmen

walla işe yaramasına sevindim, bende esmertec de kuruldu aktivasyon için gerekli şifreyi üretti bir kereye mahsus ama ne oluyorsa ondan sonra oldu döngüsel hatalar vermeye başladı, sende çalışıyorsa muhtemelen kullandığımız farklı romlardan dolayıdır, bende baya araştırmıştım olayın en sonunda başarınca paylaşmak istedim :))

Sevgili ertukmen,

PDA'ya reset atmak zorunda kaldım ve yedeklerim de yoktu. Şifrematik kurulu olmadığı için online bankacılık işlemlerine giremiyorum. Dolayısı ile şifrematiği sms ile tekrar telefonuma gönderme şansım yok. Bu şifrematiği indirebileceğim bir adres var mı? Yoksa gönderilen mesaj sadece kişiye mi özel oluyor. Yardım edebilirsen sevinirim.
  • Öncelikle geçmiş olsun dostum, eğer şifrematik aktivasyon yapılmış ise çağrı merkezini arayıp (yanlış hatırlamıyorsam 6-1 tuşlayarak) internet şubesi adımına gideceksin. Durumu söyle telefonunun göçtüğünü yeniden kurmak istediğini, internet şubeni kapatıp yeniden tanımlayacaklar ancak o zaman cep şifrematik iptal oluyor.

Sonra sana yeniden internet şube şifre alman için gerekli bölüme yönlendirecekler, ondan sonra tekrar inetr şubesine girip yeniden cep şifrematiği kurabilirsin.

Yedekleme konusunda ben şunu kullanıyorum, senin kullandığın cihaz tam nedir bilmiyorum ama eğer model yazarsan onun içinde kontrol ederim. Bendeki model Qtek S200 için işlem şöyle:

İhtiyacımız olanlar...
    > 128 MB yada daha büyük bir hafıza kartı ( bu kart sadece yedekleme için kullanılacak, sonradan kullanılmayacak )
    > USB kablosu ve bir cihazın şarı tam olmalı.
    > TeraTermPro link

Rom'u Yedeklemek....

İlk önce yedekleme yapacağımız kartı formatlayıp cihaza takıyoruz.
    Cihazımızı bootlader modunda pc ye bağlıyoruz. S200 için KAMERA ve RESET tuşuna birlikte basıp USB kablosunu takıyoruz.
    Daha sonra görev yöneticisinden WCESCOMM.EXE görevini sonlandırıyoruz. (avtivesync'in usb bağlantısını sonladırıyoruz.)
    Tera Term Programını başlatıyoruz.
    NEW CONNECTION ekranı gelince SERIAL kısmından port olarak USB'yi seçiyoruz.

Bağlantının başarılı olduğunu anlamak için bir kez entere basın Cmd> görünce bağlantı gerçekleşmiştir.

Yapmamız gereken komut penceresine "r2sd all" yazıp entere basmak ardından yedekleme işlemi başlayacak.
    Yedekleme yaptığımız bu kartı bir kenara koyun ( acil durumlarda can simidimiz çünkü ) yaptığımız işlem bilgisayarımızın ghost ile imajını almak gibi bir şey.

Rom'u Yedekten Geri Yüklemek....

Yedekleme yaptığımız Hafıza kartını cihaza takıp KAMERA tuşuna basılı tutarak cihaza yine RESET atıyoruz.
    Cihaz açılırken ekranda SD karttan aldığınız yedeği geri yüklemek için COMM MANAGER tuşuna basmamızı isteyecek, basınca yedeğimiz aynen geri yüklenecek....

Düzenleme : Yazım hatası ve anlatım bozuklukları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkmen -- 2 Şubat 2009; 10:10:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yaramaz olurmu. Eten M600+ da kafayı yedim yükleyebilmek için. Araştırmaların ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim.

Not: Benim cihazda Intent Java MIDlet Manager işe yaramadı fakat Esmertec Jbed Java ile sorunsuz kuruldu ve çalışıyor.

Dostum şimdi farkettim senin model Eten M600+ imiş, biraz araştırdım ama senin telefonada aynı yedekleme yöntemi uyarmı emin değilim, eğer sana uygun başka bir yedekleme yöntemi bulabilirsem yazıcam, benim anlattığım sadece kendi kullandığım Qtek S200 içindir diğer modellere uyarmı emin değilim...
  • erturkmen ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim.
  • erturkmen,
    cok faydalı bir bilgi. tarife gore değişiklikleri yaptım ve garanti şifrematiği LG GM735 'e sorunsuz kurdum.
    sağol.
  • ben de registry ayarlarını push mesaj gelecek şekilde yaptım , işcep uygulamasının yükleme linki mesajı geldi , ama bağlantıyı açınca telefon modeliniz işcep 'i desteklemiyor yazıyor . yapabileceğim başka birşey varmı acaba ? .
  • Esmertecjbed ile sorunu çözebileceğini düşünüyorum, bende işe yaradı Erturkmen ve Ghaluk'a çok teşekkür ederim, bankanın destek hattı ve turkcell'in çözemediğini onların sayesinde çözdüm...
  • Cep Şifrematik programını bulabileceğimiz bir site yokmuwww.garanti.com.tr dışında?
  • quote:

ben de registry ayarlarını push mesaj gelecek şekilde yaptım , işcep uygulamasının yükleme linki mesajı geldi , ama bağlantıyı açınca telefon modeliniz işcep 'i desteklemiyor yazıyor . yapabileceğim başka birşey varmı acaba ? .

maalesef yapabileceğin bir şey yok, çünkü cep telefonun ile giriş yaptığında sistemleri telefonu kontrol ediyor uyumlu model değilse indirmene izin vermiyor. çağrı merkezini arayıp onlarla görüşebilirsin.

quote:

Cep Şifrematik programını bulabileceğimiz bir site yokmuwww.garanti.com.tr dışında?

bu program kişiye özel bir şifre üretme programıdır, sadece garanti.com.tr den indirebilirsin, zaten sadece de garantide kullanabilirsin.

• Arkadaşım çok teşekkür ederim iş cep yüklenmiyor ama en azından Cep anahtar yüklendi bunada şükür Emeğine sağlık.

• Toshiba G900 e yüklemeyi başaran oldu mu şifrematiği?Bende MIDlet hatası veriyor.
  • registryi nerden bulucaz. ben daha regeditoru bulamadım telefonda
  • ertürkmen kardeşim Allah razı olsun. LG GM 735 telefonuma işcep uygulamasını yükledim. Bunları nasıl buldun hayretler içersindeyim. Hizmetlerinin devamını dilerim.
  • samsung i8000 için hem sms ayarlarında hemde registry de bütün pushsms alımı açık fakat bankadan sms gelmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.