Şimdi Ara

PDA ler en fazla kac GB sd card destekliyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
7.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında konu SD kartlar için açılmış fakat,

hepsiburada .com da 8 GB ye kadar CF kartlar bulunmakta, 4GB CF kart(bigboy, en ucuzu) 106YTL, tabi çoğu cihazda CF soketi yok ayrıca olsa bile destekleyip desteklemediğini bilmiyorum.

yine, hızı önemli değil derseniz, 36YTL ye 2GB SD kart var.

Kişisel not: Masaüstü bilgisayarımda 40GB(aslında 37.7 GB) hdd varken cep bilgisayarına 8GB hafıza alırsam, masaüstü'm bana darılır.
  • RİDATA 4GB 150X SD KART aldım kart reader de bilgisayarıma taktım ama formatlı değil formatlamak ister misiniz dedi formatladım ve kart 1 gb görünüyor sorun ne olabilir kullanan arkadaşlar biliyor mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gubidikkk -- 23 Şubat 2007; 16:16:26 >
  • Acaba ufak bir ihtimal de olsa 1gb ın üzerine yanlıslıkla 4gb etiket mi basılmış?..
  • Yarın kargoyla geri yolluyorum kimse de bir yorumda bulunamadığına göre bozuk büyük ihtimal garanti dahilinde değişsin kart
  • Son bıraktığım yerden gözlemlerimize bir-iki ilave ve hatırlatmayla devam edelim:

1- 4GB kart düşünenler için Ridata ve Transcend OK, diğer tüm markalar risk. Sandisk, SOHO vb = Parayı sokağa saçmak !

2- Güncel tüm PDA'lar 4GB normal SD kartları okur ve yazar. SDHC kart alırsanız okumaz ve yazmaz. SDHC uyumlu PDA'lar çıkana kadar bu acı gerçek geçerli !!!

3- 4GB kart alıp hemen formatlamayın. İlk olarak kutudan çıktığı gibi PDA'nıza takın ve boş kapasiteyi kontrol edin. SAKIN OLA PC ve NOTEBOOK üzerinde gömülü olan kart okuyucuların mutlaka bunlarla uyumlu olacağını beklemeyin. Bu okuyucuların önemli bölümü 2GB kartları bile okuyamıyor (FAT32 okuyamadıkları için de değil. Adresleme mantığındani küçük bir eksikten). Size kartın formatlanmamış olduğunu iletip, formatlamak ister misiniz diye sorarlarsa seçmeniz gereken şık şu: HAYIR. Formatlamayın. Güncel bir USB kart okuyucuedinin ve kartınızı onunla kullanın. Gubidikk kardeşim de muhtemelen bu nedenle kartın bozuk olduğuna hükmetti ve iade ediyor.

Bol bellekli günler...

• sandisk twinmos karşılaştırmasında şunu söyleyim

1ğb twinmos 133x ve 1ğb standart sandisk var , şunu söyleyim kağıt üstünde twinmos daha hızlı olduğunu idda ediyor ama yakından uzaktan alakası yok , sandisk 2 katına yakın performans veriyor.
  • Kartın yenisi geldiwww.smart-bs.com dan aldim sağolsunlar Esra Hanım çok ilgilendiler ve anında benim diğer kartta sorun olup olmadığına bakmadan benim karta acil ihtiyacım olduğunu belirtmem sebebiyle kartın yenisini yolladılar işte müşteri memnuniyeti budur!Başka yerlerden de net yoluyla alışveriş yaptığımdan sorun çıktığında halledilmesine kadar gecen sürenin ne kadar sancılı olduğunu bir ben bilirim bu yüzden kart alacaklara söylemek istedim neyse kart pda da 4 gb görüyor yine pc ye taktığımda kartı biçimlendirmek ister misiniz diye soruyor kart readerle usb den görmek istiyorum yani notbook un slotundan okutmaya calısmıyorum.Daha önce de direk pc den görmeye calıstıgım ve bu uyarı geldigi için formatladım ve açıkçası tekrar aynı problem olacak endişeleniyorum ne yapmamı önerirsiniz her zaman pda ya takıp oradan cradle yoluyla dataları atmam hiç de mantıklı olmayacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gubidikkk -- 28 Şubat 2007; 19:34:30 >

• Sevgili gubidikkk kardesim:

Esra Hanım ve sbs ekibi gerçekten iyi niyetli çalışıyor. Bunu da sana ispat etmişler. İade ettiğin kart bence sağlamdı. Belli bir süreçten geçirilip bir başkasının işine yarayacaktır.

Aynı hataları yeni kartta tekrarlamayacağına eminim. Bu nedenle: FORMATLAMA! PDA'da 4GB görünüyor ise yine de formatlamak istemen için bizler gibi FAT ve performans delisi haline gelmen gerekli. Hiç de iyi bir durum değil bu

Tavsiyem gene geçerli. Gittigidiyor'daki 8-10 YTL'lik USB okuyuculardan al hemen. Kart takıldıktan sonra arka tarafından kapakla kapatılabilen ve bu haliyle USB-bellek şekline gelenleri kasdediyorum. Bunlar 4GB ile gayet güzel çalışıyor ve taşıması da kolay. Dosyalarını bununla aktar.

Yok eğer kart okuyucum var zaten diyorsan, kartı takıp PC'de ne göründüğüne bakmanda sakınca yok. İçin rahat etmiyorsa yazma koruma kilidini kapatıp bağla. 4GB görüyorsan OK. Formatlamak isterse HAYIR. Yanlış istek. FORMATLAMA ve başka okuyucu al.

FIRSATTAN İSTİFADE 4GB KARTI 2x2 KULLANMA KONUSUNDA BİR HATIRLATMA DAHA YAPMAK İSTERİM:
    Önceki mesajlarımda da bahsettiğim gibi bunu yapmak mümkün ve PDA'nızda 2 Storage Card görürsünüz ama PC uyumunu kaybediyoruz. En azından benim denediğim metotla (WM5torage programı) sonuç bu oldu. Bu durumda bir anlamı yok. Yaygın beklentinin tersine hız artışı da olmadı. Bunu son mesajımdan sonra 2 ayrı kartta denedim. Değmez.

2x2GB bölümlemek isteyen arkadaşlar 4GB göremeyen bir okuyucunun teknik uyumsuzuğunu by-pass etmek istiyorlar doğal olarak. Maalesef böyle bir trik iş görmüyor. 2x2 bölümlenmiş bir karttaki bölümleri aktif edebilmek için okuyucunun önce 4GB'lık ana kapasiteyi algılaması ve bölümleme tablosuna ulaşması şart. Yani perde arkasında işleyen teknik süreç, akla geldiği şekilde 2 tane 2GB kartı aynı anda görmek gibi yürümüyor. Yürüse dükkan sizin.

Özetleyelim SDHC olmayan 4GB kartlar tüm güncel PDA'larda sorunsuz çalışmalı. Belki HP6340 ve öncesinde sorun olabilir. Fakat dizüstülerde hazır gelen okuyucu yuvaların çoğu bugün dahi uyumsuz. 4-in-1 falan hikaye. 0-in-1 desek daha doğru bunlara

• PalmOS cihazlarda;

Treo 680, Tungsten TX ve LifeDrive da 4 GB SD kartları kullanabilirsiniz. Hatta 8 GB çalıştıranlar da var.
    Cihaz 4 gb gibi görüyo ama 8 GBlık daha taşıyabiliyorsunuz.
  • gittigidiyordan 4 gb kingston elite pro diye bir sd kart aldım bunu bilgisayarımın kart readerına koyunca okumuyor ama pda de iken 4 gb storage gözüküyor fakat içine hiç bir şey attırmıyor ne yapmam lazım başka başlıkta yazmıştım arkadaş sağ olsun bu başlığa yöneltti pda eten m600+ 4 gb destekliyor .
  • Arkadaşlar hp 6340 en fazla kaç gb destekliyor bilen var mı ? Aldığımdan beri 1 Gb kullanıyorum yetmemeye başladı
  • XdaIIi 4 gb destekliyormu bilgisi olan varsa yardım yeni kart alıcam ama kararsızım:(
  • Sevgili dave bowman
    Sandisk'in standart 2GB kartı da çok çok iyidir pda da demişsiniz
    ama ben -sizinde sözünüze güvenerek- 2 tane aldım
    ama 2gb kopyalama 25 dakika sürüyor ve Benim için işkence oluyor
    - çünkügenelde film dizi falan izlemek için kullanıyorum pda yı-

Birinci sorum bu durum normal mi
    ikinci sorum pcden hızlı kopyalama için ne önerirsiniz-ben bu kartları internet cafede flash disk olarakta kullandıgımdan hız önemli-
    mesela 2gb veriyi 4-5 dakikada kopyalayan 2gb kartlar varmı ve fiyatı uçuk olmamak kaydıyla ne önerirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: cryptooth

PalmOS cihazlarda;

Treo 680, Tungsten TX ve LifeDrive da 4 GB SD kartları kullanabilirsiniz. Hatta 8 GB çalıştıranlar da var.
    Cihaz 4 gb gibi görüyo ama 8 GBlık daha taşıyabiliyorsunuz.

Bendeki Life Drive, 4 Gb kartı görmüyor. Bilinmeyen format diye hata mesajı veriyor. PDA ya takınca kart çalışıyor. Yani sorun kartta değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nörofizyolog -- 26 Mart 2007; 17:34:57 >
  • Bir defada birka cevap veriyorum:

1) multimatom'a:

Mesajlarımda özellikle vurguladığım gibi hız faktörü hangi PDA'da kullanıldığına göre de değişkenlik gösteriyor. Bu yüzden yanlış yorum yapmamak için 'standart Sandisk 2GB kart Qtek S200'de kullandıklarımın en hızlısı' demiştim. Okumada değil ama yazmada gerçekten fark atıyor.

Ancak bu hız kart okuyucular kullanarak PC'de elde ettiğimiz hızın yanında gerçekten düşük. Ortalama 500 KB/s için dahi iyi denilebilir. Büyük dosyalarda da 1MB/san'yi yakalıyorsanız sorununuz yok. Tekrarlıyorum: Qtek S200 ile...

Ben de kart okuyucuyla komple kart kopyalarken 20-90 dak arasında süreler hatırlıyorum. Yapacak bir şey yok. Üzülecek birşey de yok. Sebep küçük boyutlu dosyalardır. Ortalamayı bunlar düşürüyor. 3 tane 600MB civarında video dosyasıyla aynı denemeyi yaparsanız toplam sürenin ne kadar kısaldığını göreceksiniz.

Daha yavaş dediğim kartlarda ise benzer işlemin saat mertebesine uzaması dahi sözkonusu olabilir. Bir sürü küçük jpg, zil sesi vb. dosyası ile dolu bir kart için kopyalama işlemi her zaman azap.

Kart okuyucunuz USB2.0 tipinde ise PC'den film kopyalamada 3-5MB/san arasında yazma hızlarına çıkabiliyor olmanız gerekir. Aksi halde sorun var. Ya kart okuyucuda, ya da kartta.

2) fleichman'a:
    HP 6340'da 4GB çalışmayacağı görüşündeyim ama ispatlamak için yarın bir arkadaşımdaki cihazda deneyeceğim. Ben bu cihazı geçen yıl kullandım ama hangi kartımla kullandığımı unuttuğum için 2GB için de aynı şekilde deneyip bilgi vereceğim.

3) modakartalı'na:
    Kingston karttaki durum PC'deki okuyucuda normal. Okuyucusu uyumsuz. Ama PDA'da dosya attırmaması garip. Kartı POCKET MECHANIC vb programla formatlayıp 2GB'dan daha fazla doldururarak test etmeli. Tafsilat için önceki mesajlara bakın.

4) onuer'e:
    xda IIi / Qtek 2020 / imate PDA2 (HTC Alpine platformu): Sorunsuz 2GB kullandığını beyan eden kullanıcılar varsa da beni dinleyin ve denemeden kart almayın. FAT32'yi hiç de sevmediği görülen bu modelde 4GB ise hiç olmuyor gibi. Yine de tersinin ispatı varsa memnuniyetle dinleriz.

• Ben de de Hp 6340 var. Hafiza karti sitelerinde 2 Gb. kullanabilecegi gorunuyor. 4 Gb testinin sonucunu merakla bekliyorum ben de. Gorurse harika olacak. S1k1s1nca notebooklar arasinda veri tasimada kullaniyorum. USB harddiski tasimak bayiyor bir sure sonra. Tamam 100 Gb guzel birsey tabii ama insan aman bozulacak filan diye rahat rahat cantasini masaya birakamiyor oyle pat diye. 4 gb olursa fazladan usb hafiza, harddisk tasima derdim bitecek bir sure.
  • zaten 2 tane 1gb civarında video dosya ile denedim sandisk ile 25dk sürüyor 60x pqı ile 10dk sürüyor
    benim için pda daki hızı önemli değil pcden aktarma hızı önemli, onun için 2x1gblık video dosyasını sorunsuz olarak en hızlı hangi marka kartla kopyalayabilirim önerebileceğiniz bir kart varmı? (mesela 5-6dk mümkünmü)
  • Dedikleriniz doğrudur. Sandisk PC'de en iyi sonucu vermiyordur gerçekten de. Ama bu konuda bir kıyaslama yapmamış olduğum için kesin bir marka-model önermem uygun olmaz. Sadece 133X veya 150X kartların teorik olarak daha iyi zamanlara inmelerinin mümkün olabileceğini TAHMİN EDİYORUM.

Basit hesapla 2GB / 6 dak = 2048MB / 360sn = 5.68MB/sn ediyor.

Benim FDISK benchmark programıyla bulduğum bazı yazma sonuçlarını vermekle yetiniyorum size:

Topram 4GB 150X + ESC reader: 4.66 MB/s (bozuk kart = max 2GB)
    Sandisk 2GB + ESC reader : 4.24 MB/s
    Sandisk 2GB + Delock reader: 3.94 MB/s
    Sandisk 2GB + Hama reader: 3.57 MB/s
    Transcend 1GB 45X + Delock reader: 4.02 MB/s
    Transcend 1GB 45X + ESC reader: 3.58 MB/s
    Transcend 1GB 45X + Hama reader: 3.05 MB/s

Görüldüğü gibi önemli bir nokta da okuyucunun performansı. Anladığım kadarıyla bendeki okuyucular 150X kartlardan azami verimi alacak kapasitede değil. Sizin de daha hızlı bir kart okuyucu ile daha iyi sonuçlar elde etmeniz kuvvetle muhtemel. Birçok kart 8-10MB/s'ye çıkabilecek durumda ama buna uygun okuyucularla. Ama buradaki sorun bunun hangi okuyucu olması gerektiğini bulabilmek. Internet'teki kaynaklar çok güvenilir sayılmaz. İyi örnekler var ama bizlere uyar mı bilemiyoruz.

www.hjreggel.net/cardspeed/ adresinde bazı kombinasyonlardan elde edilmiş test sonuçları var. Bakmanızı öneririm.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dave_Bowman -- 2 Nisan 2007; 14:37:08 >

• dave bowman teşekkürler.Anlaşılan o ki sen pda nın içindeki performansta uzmansın

Peki diğer arkadaşlardan mesela 2gb (2-3 parça film mesela) dosyayı 5-6 dakikada kopyalayabilen varmı
    deneyip sonuçları yazabilirmisiniz -Özellikle daha düşük bulanlar sonuçlarınızı bekliyorum-

ben yazıyorum:)
    Jwin(flash disk tipli okuyucu)+2gb sandisk =26 dakika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 2 Nisan 2007; 16:51:16 >
  • Multimatom kardeşim,

Kart hızlarında PDA cephesine daha hakim olduğumu inkâr edemem ama PC tarafında da iddiamı sürdürmek isterim. Gerçi forumun mobil cihazlar bölümünde olduğumuza göre PC cephesine fazla bulaşmamak gerekir ama sırf merakımdan senin test örneğini ben de kendi okuyucularımla tekrar ettim. Zira bahsettiğin 1900 MB / 26 dak = 1.22 MB/san hayli düşük göründü. (Önceki mesajımda atladığım bir detay 2GB kartlarda 2048 MB değil pratikte 1900-1950 MB arasında kapasite var. Hesabı bu kez buna göre yaptım).

Sandisk 2GB ve ESC okuyucu ile toplam boyutu 1895.35 MB olan 3 dosyayı aktarma sürem 9:00 dakika oldu. Orjinal dosyalar USB sabit diskten geliyordu. Test sırasında internetten dosya indirme işlemini de kesmedim.

Hesabı yaparsak 1895.35 / 540 = 3.51 MB/sn çıkmakta. 6 dakika değil AMA 26 DAKİKA DA DEĞİL.

Önceki dediklerim yine geçerli: öncelikle kart okuyucun kullanabileceğin en hızlı okuyucu değil gibi. Diğer ihtimal de Sandisk kartın bendekinden farklı olması (orjinal değil veya farklı üretim, çünkü bir marka-modelin değişik üretim tarihlerinde değişik kontrol çipleri de kullanılabiliyor).

Diğer bir mesajımda söz verdiğim "PDA'da 4GB SD kart" denemelerini de yaptım. Yarın demiştim ama haftasonu girdiği için yarın dediğim pazartesi oluverdi.

HP6340: 4GB Ridata SD kart sorunsuz çalışıyor. 3.3GB dolu haldeki karta en son yazdığım videoları sorunsuz oynattı. MP3'leri de çaldı. Yazma işlemini korkudan test etmedim. Ama 2GB'dan fazla doldurulmuş FAT32 kartı okuduğuna göre yazmaması için de sebep göremiyorum.

iMate Pda2K: HP6340 için ne diyorsam aynen geçerli. Okuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dave_Bowman -- 2 Nisan 2007; 18:51:59 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.