Şimdi Ara

pcx hakkında birkaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben ilkez bir scooter alıcam, aklım pcx te ama araştırmalarıma göre lastikleri çok ince 90-100 dü sanırım. O lastiklerin yerine 100-120 lastik takılabilinirmi?

Arka fren kampana, fren tutuşunu çok etkiliyormu?

Motor su soğutmalı ama 3-4 mola ile 500 km yola sorunsuz dayanırmı?

Orijinalden alıntı: alikaptan

Ben ilkez bir scooter alıcam, aklım pcx te ama araştırmalarıma göre lastikleri çok ince 90-100 dü sanırım. O lastiklerin yerine 100-120 lastik takılabilinirmi?

Arka fren kampana, fren tutuşunu çok etkiliyormu?

Motor su soğutmalı ama 3-4 mola ile 500 km yola sorunsuz dayanırmı?

Lastiklerin ebatını büyülte bilirsiniz.. Hatta bir forumda ön arka 120 mm yapan birisi vardı.. Okumuştum.. Motor gayet iyi yere basıyor demişti.. Hızdan yanada etkileme olmuyor demişti..

Arka fren evet kampana ancak kombine fren sistemi olduğundan sadece arkayı sıksanız bile ön fren %30 oranında kendi otomatik kısılıyor.. Bu sayede frenlemesi düşük hızlarda gayet yeterli.. Ancak 100 ve üzerindeki hızlarda dikkat etmek gerekiyor..

Uzun yol yapılır mı ? Evet gayet rahat bir yolculuk yaparsınız.. Su soğutmalı olduğu için 3-4 mola fazla bile diyebilirim.. Ancak son hızı 115 km olduğunu var sayarsak uzun yolda sıkılabilirsiniz.. Bilginiz olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mitoqondri ne güzel anlatmış :)

Orijinalden alıntı: cnr.kh

mitoqondri ne güzel anlatmış :)

Eyv.. Malum 300 Km'yi devirdim motorda tecrübe tavan yaptı.. Şaka bir yana şu anlık sıkıntım yok motorlar inş. olmazda.. Senin Calibre satıldımı son durum nedir hocam.. ?

lastikleri 100-120 yapmak, yakıtı artırırmı acaba, birde iyi bir çift lastik kaça patlar?

Michelin Grip City lastiklerini çoğu forumda herkez çok övmüş.. Tahminen fiyatları ikisi 300 tl civarı tutması lazım.. Bir ara bakmıştım.. Rodajın bitmesini bekliyorum bende değiştiricem.. Motoru aldığınızda 1000 km rodajı yapana kadar kullanın sonra değiştirin..

Ayrıca yakıt olarak çok fark edeceğini düşünmüyorum.. Hatta fark edermi orası bile şüpheli.. Sonuçta lastik hava basınçlarınız ayarlı olursa ve kontrol ederseniz yakıtta üzmez sizi..

Codec hakkında bir sorum olacak.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mitoqondri

quote:

lastikleri 100-120 yapmak, yakıtı artırırmı acaba, birde iyi bir çift lastik kaça patlar?

Michelin Grip City lastiklerini çoğu forumda herkez çok övmüş.. Tahminen fiyatları ikisi 300 tl civarı tutması lazım.. Bir ara bakmıştım.. Rodajın bitmesini bekliyorum bende değiştiricem.. Motoru aldığınızda 1000 km rodajı yapana kadar kullanın sonra değiştirin..

Ayrıca yakıt olarak çok fark edeceğini düşünmüyorum.. Hatta fark edermi orası bile şüpheli.. Sonuçta lastik hava basınçlarınız ayarlı olursa ve kontrol ederseniz yakıtta üzmez sizi..

valla heralde ya yarın yada cumaya veriyorum hocam.

• Acaba biraz taksite girip pcx yerine aprilla scarabeo 200 mü alsam diyorum. Sizce arasındaki fiyat farkına değermi? Jantlar daha büyük, motor daha güçlü, frenler daha güçlü, son hız daha yüksek, lastikleride iyiymiş sanırım, lastik masrafıda yok.

Scrabeo 200 un hafif ve ince bir tasarimi var. Uzak yolda otobanda filan cok savrulurmu birde uakit olarak uzermi acaba

hafif ve ince mi? pcx 126kg, scrabeo 154kg. e-5 te otobanda diğer motorlara nal toplattığı youtube videoları bile var. yakından bir inceleyin bence. Yakıt konusunda birşey diyemem tabi ki pcx daha ekonomik. scarabeo 180cc 19BG haliyle daha fazla yakar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.