Şimdi Ara

Pcnin power tuşuna basınca 1-2 saniye çalışıyor ve açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde Minecraft oynuyordum ve birden yağmur yağmaya başladı... (Bilgisayar 6-7 saattir açıktı)... ardından pc donmaya başladı ve kapandı.

Bilgisayarı yeniden açtığımda Windows kutrarma gibisinden bişeyler çıktı... Dayanamadım kurtarma esnasında bilgisayarın restart tuşuna bastım.

Bilgisayar bidaha açılmadı. Pirizden falan söktüm tekrar taktım ve power e bastım... ve busefer hafıza kartı olan ksımın ışıkları yandı. içerdeki fan çalıştı ama

bunların hepsi 1-2 saniye sürdü ve araştırmaya başladım. Ram,ekran kartı bunları çıkarayım dedim ve ekran kartını çıkarınca gayet güzel çalıştığını gördüm.

Bilgisayarcılara götürdüm ekran kartını. ve onlara durumu anlattım fakat çözüm bulamadım. Ekran kartınız yanmıştır dedi ve beni yolladı. Ve şimdi sizlerin

konuyu çözebileceğinizi ddüşündüğüm için paylaşayım dedim.

--Acaba ekran kartım yanmış olabilirmi ? veya bu sorun psu dan mı kaynaklanıyor ? Sorun ekran kartında ise ekran kartı tamir ettirilebilinirmi ?

Lütfen yardımcı olun aylardır kendimi hırpalıyorum

*-*-*-*-*-*-*-*-*

Güç kaynağı: sanırım 300W ( maximum 300W yazıyo)

işlemci: İntel Core 2 Duo E4500

anakart: Micro-Star MS-7255

Ram: 2GB

Ekran kartı: Atı HD3650 1GB DDR2 ( VTX VX3650 )

• ilk olarak geçmiş olsun diyelim. Kardeşim ekran kartını bir arkadaşının bilgisayarına tak eğer ondada sıkıntı yaşarsan selası vacip olmuş öğle namazına müteabıken cenazeyi kaldır.yerine yenisini al bukadar basit
  • Aynı sorun bendede oldu bizim yakınlarda biryerlere yıldırım düşmüştü ve ekran kartım şehit düştü. Gidip yeni bir ekran kartı aldım. (Çekmeköyde bir bilgisayarcıda gördüm hertürlü ekran kartı tamir edilir yazıyodu camıda orayada götürebilirsin)
  • Arkadasim suan bendede ayni sorun var bilgisayarim hala tamirde.ekran kartim yanmis dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. :( haftaici arkadasın pc de deneyecegim çalışmazsa artık yenisini alicaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın başka makineye ekran kartını takma diğer makineyede sıkıntı yaratır ekran kartında ufak çaplı kısa devre meydana gelmis ekran kartının entegreleri ölcturmeni degerleri ve modelini söylemeni rica edyorum daha detaylı yardım saglaya bılırım. onboard girişi mevcutsa ekran kartsız kullan bi müddet
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursat.samli

Sakın başka makineye ekran kartını takma diğer makineyede sıkıntı yaratır ekran kartında ufak çaplı kısa devre meydana gelmis ekran kartının entegreleri ölcturmeni degerleri ve modelini söylemeni rica edyorum daha detaylı yardım saglaya bılırım. onboard girişi mevcutsa ekran kartsız kullan bi müddet

Pekala. Zaten yedek bir ekran kartım var ama çok eski.

Entegreleri nasıl ölçtüreceğimi bilmiyorum. Ekran kartı modelim Ati HD3650
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okadar kaliteli bir ekran kartı degıl at çöpe ugraşmaya degmez yenisini al daha iyi
  • quote:

okadar kaliteli bir ekran kartı degıl at çöpe ugraşmaya degmez yenisini al daha iyi

çok soru sordum fakat yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. bir işlemci gördüm ve içinde sanırım ekran kartıda var sizlerede bir göstereyim dedim sizce iyimi ? oyun oynanabilinirmi veya kasarmı. ( yanında 4gb 1600mhz ram alıcam).

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-a10-6800k-a10-6800k-soket-fm2-41ghz-4mb-cache-32nm-islemci-+-hd8670d-gpu/productdetails.aspx?I_ID=68111

intel almayı düşünmüyorum çünkü pahalı sizce bu ürün performans açısından iyimi ? son çıkan oyunları oynamak istiyorum

• oyun bakımından amd yi tafsiye ederim ama intelden şaşma derim... cihaz güzel ama sen genede bıraz bekle bi intel al
  • quote:

oyun bakımından amd yi tafsiye ederim ama intelden şaşma derim... cihaz güzel ama sen genede bıraz bekle bi intel al

önerilerin için sağol
  • rica ederim herzaman bilgisayarla ilgili bir sorunun oldugunda pm atabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.