Şimdi Ara

pcmin ısınıp kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarlardan ve teknik şeylerden pek anlamam o yüzden biraz açıklayarak anlatırsanız çok sevinirim.

evde 2 bilgisayar var ve ben masaüstü olandan çok rahat bi şekilde league of legends oynayabiliyorum ama dizüstü olanda 5 dakika oynadıktan sonra laptop alev gibi yanmaya başlayıp kapanıyor.

soğutucu kullanıyorum ama işe yaramıyor. masaüstü bilgisayara da pek girme şansım yok o yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

bazı forum ve sitelerden ve çevremdekilerden aldığım tavsiyelerin hepsini denedim, bataryayı çıkardım, fanını temizlettim, soğutucu taktım ama hiçbir işe yaramadı. nasıl çözebilirim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

• PC'nizin özelliklerinden bahsetseydiniz daha iyi yardımcı olabilirdik.
    Bu anlattıklarına göre PC biraz eski gibi.
    Dolayısıyla işlemci üzerinde macun kalmamış olabilir, bizzat kendiniz bu macunu sürebileceğiniz gibi uzman birisinden de yardım alabilirsiniz.

Isınıp kapanması normal ama bunun belli bir eşiği var yani bios ayarların da bellidir. Şu şekilde söyleyelim örnek olarak PC ısısı 90 dereceye geldiğinde kapansın diye ayarlanmış olabilir. Sizde ise belkide gerçekten çok ısınmadan kapanabilir de yani 50 dereceye ayarlanmış olabilir.

PC nin ısısını ölçmek için "everest ultimate" diye programı kullanın bunun değerlerini de bizimle paylaşabilirseniz yardımcı olabiliriz.
  • bunu indirmemi tavsiye etmişlerdi, bilgisayar boştaykenki hali bu
     pcmin ısınıp kapanma sorunu
  • Geriye macun sürmek kalıyor. Uzman birisinden termal macun sürmesini isteyin belki sorununuz hallolacaktır.
  • nykisthequeen N kullanıcısına yanıt
    160 C vay be et pişirmeyi dene ^^
  • Dizüstünün modelini yada sistem özelliklerini paylaşır mısınız lütfen ?
  • boştayken bile ısı değerleri yüksek temizlik vakti gelmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Laptop donma problemi ...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence garanti varsa götür servise baksınlar. benimki de öyle oluyod geçen sene. götürdüm ekran kartının fanını, işlemcinin bi tane aparatını bi de soğutma sistemini komple değiştirmişker.
  • Fanlar dönmüyo mu, bana mı öyle geliyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.