Şimdi Ara

PCI wifi kart bilgisayarı kilitliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PCİ express slotunda wifi cart takılı iken bios dahi gelmiyor.PC tepki vermiyor.Kartı çıkarınca düzeliyor.Bazen arada sırada takınca çalışıyor fakat windows çalışırken donuyor.
    Kartta ne gibi problem olabilir.Güncellesem düzelir mi.Bios güncelledim.Anakart asus m5a97 r2.0
    Teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.İyi geceler.

• Yazılımsal olduğunu sanmıyorum biosun açılmamasının sebebi donanımı tanımaya çalışıp tanımamasından kaynaklı gibi geliyor. PCI express yada taktığınız kartın tellerinde eğilme varmı bir bakmanızı tavsiye ederim muhtemelen bir temassızlık var yada kartta sorun var..

Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Yazılımsal olduğunu sanmıyorum biosun açılmamasının sebebi donanımı tanımaya çalışıp tanımamasından kaynaklı gibi geliyor. PCI express yada taktığınız kartın tellerinde eğilme varmı bir bakmanızı tavsiye ederim muhtemelen bir temassızlık var yada kartta sorun var..

Kolay Gelsin..

Kartta tel bulunmuyor.Daha onceki bilg. Çalışıyordu ama yeni anakart aldim bunda kurulumdan sonra karşılaştım.
    Ürün tp-link wn951n modeli.2 pci dada denedim sorun ayni malesef.
    İyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YüzüğüKayıpFrodo kullanıcısına yanıt
    Hocam aynısı benim de başıma gelmişti yazıp yazmamakta tereddüt ediyorum şuanda ama kartı sadece bilgisayar açık vaziyetteyken taktığımda çalışmıştı. Bunu yaparsanız bir sorun çıkabilir açık bilgisayara donanım takıp sökmek doğru değil bence ama eğer mecbursanız gözünüz kararırsa benim gibi bir deneyebilirsiniz.
  • YüzüğüKayıpFrodo

Ugur gerekli uyarıyı yapmış ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Soruna gelince, daha biosu bile kitliyorsa yazılımsal olma ihtimali çok düşük..Donanımsal bir sorun var gibi duruyor.
    Size verebileceğim tavsiye, PCI slotlarının içine iyice bakın, yuvada herhangi bir deformasyon var mı diye.
    Fabrikasyon hatalı olabilir anakart bilemezsiniz.
    Bunun yanında pci kartın dişlerini bildiğimiz silgi ile silin bir de öyle takıp deneyin.
    Yine sorunu yaşıyorsanız pci kartı başka bir kasada denemenizi öneririm.
    Tabi bulabiliyorsanız başka bir pci kartı da kendi bilgisayarınızda deneyin.
    Başka türlü arıza nerede tespit etmek maalesef zor.

Tüm bunların dışında pci kartın anakart ile uyumsuzluk sorunu olabilir mi?Çok düşük ihtimal de olsa böyle birşey de sözkonusu olabilir.
    Ama ihtimalin düşük olmasını düşünmem sebebiyle bunun üzerinde tartışmayı üstteki denemeleri yapıp bir sonuç elde etmezseniz sürdürmeyi salık veririm.

İyi forumlar

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgi için teşekküler.Calışan alete donanım takmayı düşünmüyorum.50 liralık alet için anakartı riske atamam.
    Dediğini gibi sorun pci slotlarındada olabilir.Önceki anakartta çalışıyordu.Yada sonradan değişme esnasında hasar vermişte olabilirim.
    Anakartin desteklememe durumu yok çünkü bir kere açıldı wifi baglandim ama bilg. kitlendi.
    En iyisi kartı başka bir pc de deneyip çalışırsa anakartı kontrol etmek
    Çok teşekkür ederim cevabiniz için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.