Şimdi Ara

@PCI-E X16 Sorunu ve BİOS Güncelleme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Catalyst EN SON SÜRÜM Kullanıyorum..
    Windows VİSTA X64 BİT Kullanıyorum ATİ Kartına BİOS Güncelleme Yapmalıyımki Overclock Potansiyeli Açılsın Ve PCI-E X2.0 Açılsın
    Normalde Bunlar VAR AMA Bazı BUGLAR Nedeni İLE İPTAL Oldu Nedense Resimde Görüldüğü GİBİ...

Oyunlarda FPS Düşüklüğü,PCI-X2.0 Desteklediği Halde X16 Gözükmesi
    BİOS Güncellemem LAZIM LÜTFEN YARDIMCI OLUN

• Bir sorun yok pci-exp 2.0 slotuna takılan karttada 16x diye yazar. 2.0 yazmasının bir mantıgı yok zaten 16x veri yoluna sahipdir 2.0larda. Orda veri yolu hızı yazar.

• Acaba Genede BİOS Güncellemek İstiyorum NASIL YAPABİLİRİM ???

Hayır 2.0 16x şeklinde yazar. Anakart ve ekran kartı PCI-E 2.0 16x destekliyse ve o modda çalışıyorlarsa PCI-E 2.0 x16@x16 2.0 yazar(1.0-1.1 sistemlerde bir sürüm değeri yazmıyor yani). O modda çalışmıyorlarsa baştakinde 2.0 yazar ama diğerinde yazmaz. Kart destekliyor ama anakart desteklemiyorsa başta da yazmıyor yanılmıyorsam.
    Anakart neydi? Catalyst Control Center'den de bakar mısın PCI-E sürümü değerine?
    GPU-Z sorunu da olabilir. TechPowerUp forumunda benzer konulara rastladım. X48 - 4890 sisteminde iki tarafta da 2.0 yazmayan birinin konusu var mesela (boşta 1.1'de, yükte 2.0'da çalışma olayından bahsetmiyorum. O farklı konu).

"Overclock potansiyeli açılsın" derken? OC kilidi mi başka bir şey mi? Yani kartı hiç hız aşırtamıyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 25 Kasım 2009; 19:58:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeroBurning

Acaba Genede BİOS Güncellemek İstiyorum NASIL YAPABİLİRİM ???

Bios güncellersen garantisi gider ve bios güncellemede sorun oluşursa ekran kartını bir daha kullanmayabilirsin. Coğu kişide gördüm aynı gpunun farklı markanın biosunu yükledigi halde ekran kartının kullanılmaz hale geldiğini.

Daha programın adını bilmiyorsun yanlis birşey yaparsın sonra bir daha altından kalkamazsın.

Çok yapacam dersen google'da ATİflash diye arat.

Sen bios güncellemesi yapınca performans artacak filan mi sanıyorsun.

• PCI 2.0 Ve Biraz daha OC Potansiyeli Gelmiyormu ???

Anakartın panelde yazdığı gibi 965 kuzey köprülü ise, PCI-E 2.0 desteklemez. PCI-E 1 16x desteklidir. Dolayısıyla GPU-Z'de öyle görünüyor ve bir sorun yok.
    Intel tarafında PCI-E 2.0 destekli yongalar G4x - P4x ve X38 ile X48'dir.
    Ancak önemsenecek bir durum değil, HD 4830 için. Çok önemsiz farklar olur-olmaz bile. Belki grafik belleği dolunca fark oranı artabilir, ama bu da şüpheli veya grafik amaçlı sistem belleği kullanımı sadece belli aralıklarda olduğunda görülebilir(zira kullanım oranı yükseldikçe kart iyice darboğaza giriyor. Sistem belleğinin ve iletişiminin gücüyse belli). Yani getiri tersine düşerse şaşırmam.

Yeni bios, mesela hangi sürüm bios?
    Kartının hız aşırtma başarımıyla ilgili bir sorunun mu var? Daha açık anlatırsan yardımcı olabiliriz. Güç kaynağını da belirtirsen iyi olur. "300W Casper" dediğin mi? Öyleyse üzerinde yazan model nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 26 Kasım 2009; 4:04:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • (NeroBurning öncelikle özür dilerim, bende sanırım benzer sorun var)
    @vespasianus hocam siz bu konuda bilgi sahibisiniz sanırım
    anakart aynı anakart (Msı g31m3-L vs) ve PCI 2.0 destekli
    önceden 8800GT var idi, şimdi ise HD4850 var... 8800GT var iken, PCI 2.0 gözüküyordu, HD4850 ile gözükmüyor
    biliyorum bu perfonmansa etkisi %1-2 olacak ama merak ettim, Sorun nedir? veya sorun var mı?
    Bios Versiyonu aynı değiştirmedim 1.5 ....

MSI G31M3-L Bu anakart PCI-E 2.0 desteklemiyor(zaten G31 yongası PCI-E 1.1 destekli). Ki dikkat edersen, 8800 GT takılıyken sadece başta 2.0 yazmış. Sonda 2.0 yazmamış ve dolayısıyla 2.0'da çalışmamış sistem.
    Anakart desteklemiyor, ama kart destekliyorsa başta da yazabiliyormuş demek ki. Aslında ciddiye almakta acele etmemeli, GPU-Z'de pek çok hatalar-sorunlar olabiliiyor(üstte bir örneğini vermiştim). Pek çok donanım hakkında bilgi vermeye çalışan bir yazılım ne de olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vespasianus

@heh

MSI G31M3-L Bu anakart PCI-E 2.0 desteklemiyor(zaten G31 yongası PCI-E 1.1 destekli). Ki dikkat edersen, 8800 GT takılıyken sadece başta 2.0 yazmış. Sonda 2.0 yazmamış ve dolayısıyla 2.0'da çalışmamış sistem.
    Anakart desteklemiyor, ama kart destekliyorsa başta da yazabiliyormuş demek ki. Aslında ciddiye almakta acele etmemeli, GPU-Z'de pek çok hatalar-sorunlar olabiliiyor(üstte bir örneğini vermiştim). Pek çok donanım hakkında bilgi vermeye çalışan bir yazılım ne de olsa.

tam olarak o şekilde değil, kart boştayken 2.0 kısmı siliniyor, o sırada bi oyun veya furmark açınca 2.0 çıkıyo, üzerine gelince de yazıyo zaten enerji tasarrufu vs dolayısıyla değişebilir diye.
    MSI Z77A-G43 // Intel i7 2600K // Zotac gtx670 4GB // 8GB Gskill RipjawsX 1866 Mhz // Sandisk 120GB Extreme SSD // 1TB WD Caviar Blue HDD // Thermaltake TR2 700W PSU // Corsair Hydro H100i // Corsair Carbide 400r Kasa // 23" LG Cinema 3D Monitor D2342P
  • Üstte dediğim, konudaki ilk mesajımdaki. X48 - 4890 gibi bir sistemde ne boşta ne de yükte iki tarafta da 2.0 yazmaması, sistemin 2.0'da çalışmasına karşın. GPU-Z sorunu.
    Boşta-yükte durumu ise, aynen dediğin gibi.

@heh'inkindeyse öyle bir yüke göre 2.0'a geçiş olamaz, anakart zaten 2.0 desteklemediğinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 26 Kasım 2009; 4:55:21 >
  • @vespasianus gayet güzel açıklamış.

Bende listelemek istedim, hem konunun özeti hem cevabı olur belki.

1- PCI express 2.0 standardı P35 ve altındaki çpsetlerde sözkonusu olmadığından, ekran kartınız bu standardı desteklese dahi, anakartınız desteklemediğinden kullanamazsınız.

2- 2 bileşeninde (ekran kartı + anakart) pcı express 2.0 detseğine sahip olması lazım, sadece ekran kartı ya da sadece anakart 2.0 standardını destekliyorsa bu özelliği kullanamazsınız.

3- GPU-Z de görünen herşey kanun değildir, neticede insanoğlu tarafından yapılmış bir yazılımdır ve hataları eksikleri olması normaldir.

4- Anakartın biosunu güncellemekle veya ekran kartının biosunu güncellemekle hiçbir zaman donanımsal olarak desteklenmeyen bir özellik aktif hale getirilemez (örn. pcı express 2.0 desteği veya farklı platform işlemci desteği) ya da aynı şekilde anakart yada ekran kartına yapılacak bios güncellemsi ile o/c performansı artacağına garanti verilemez.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.