Şimdi Ara

pcb baskı devre tek soru? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
7.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aagökhan

quote:

Orijinalden alıntı: FrozenTR64

Yazıcıdan çıkarken kağıdın bir kısmı ısıdan dolayı kullanılmaz hale geliyor bunun için devreyi ortalarsan senin için iyi olur.

valla kardeşim 4 tane çıkarttım olmaz fln diye gözüme en iyi geleni bastım bu arada toneri çıkartmanın daha basit yolu yok mu ince eğeyle çıkardım epeyce uğraştırdı??

biz okulda vim adlı toz deterjandan kullanıdık. kendisi isimleşmiş markalardan bi tanesi. yani illa vim marka olmaz da başka marka da olabilir. her neyse, okul bittikten sonra normal annemin çamaşır deterjanlarını filan kullandım ama her seferinde ıstırap oluyodu onunla uğraşmak.
    sonra vim almak aklıma geldi. bi tane temizlikçi dükkanına girdim aldım bir kutu. (1-2 lira bişeymiş ben pahalı sanırdım)

nasıl kullanacağın:
    asit işlemi bitmiş ve hafif ıslak olan plakete yeterince vim döküyorsun ve ıslak bir bez ile bastırarak siliyorsun plaketi. 1-2 dk içinde tertemiz oluyor yollar. öyle zımpara filan uğraşmaya hiiiç gerek yok yani. yarın bi pcb hazırlıcam fotolarını çekerim vim in filan.

• vim ne olduğunu anlamadım ama dediğin gibiyse hakikatten ızdıraptan kurtarmış olursun yok zımparaydı yok asetondu baya uğraştırıyor bi de kanalların üstü çizik çizik oluyor hazır bu konu güncelleşmişken bi soru daha sorayım ben bir sürü yani 4-5parça devre kurdum bunların bozulmasını fln istemiyorum plakette bakır oldugundan oksitlenme yaparmı bu yeşil bir şey kaplıyorlar ya ondan bulabilirmiyiz kullanmazsak sorun olurmu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FrozenTR64

Yazıcıdan çıkarken kağıdın bir kısmı ısıdan dolayı kullanılmaz hale geliyor bunun için devreyi ortalarsan senin için iyi olur.

valla kardeşim 4 tane çıkarttım olmaz fln diye gözüme en iyi geleni bastım bu arada toneri çıkartmanın daha basit yolu yok mu ince eğeyle çıkardım epeyce uğraştırdı??

biz okulda vim adlı toz deterjandan kullanıdık. kendisi isimleşmiş markalardan bi tanesi. yani illa vim marka olmaz da başka marka da olabilir. her neyse, okul bittikten sonra normal annemin çamaşır deterjanlarını filan kullandım ama her seferinde ıstırap oluyodu onunla uğraşmak.
    sonra vim almak aklıma geldi. bi tane temizlikçi dükkanına girdim aldım bir kutu. (1-2 lira bişeymiş ben pahalı sanırdım)

nasıl kullanacağın:
    asit işlemi bitmiş ve hafif ıslak olan plakete yeterince vim döküyorsun ve ıslak bir bez ile bastırarak siliyorsun plaketi. 1-2 dk içinde tertemiz oluyor yollar. öyle zımpara filan uğraşmaya hiiiç gerek yok yani. yarın bi pcb hazırlıcam fotolarını çekerim vim in filan.

valla bu vim denen deterjan toz taneleri çok sert olduğu için heralde ki plaketin üstünde bildiğin zımpara etkisi yapıyor. ama daha kısa sürede tertemiz bi şekil çıkıyor ortaya. bi tane de resmini buldum. :D

pcb baskı devre tek soru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3r4p1sT -- 17 Aralık 2013; 0:38:13 >

• şimdi çözdüm olayı dostum bu cif gibi böyle pütür pütür bir şey anladım olayı o pütürler tertemiz yapar bi dahakine dediğini deneyecem muakkak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben en iyi baskı devre performansını kalın kuşe kağıt takvim yaprağıyla aldım..
  • abi nasıl kağıt bu kuşe kağıt filan? nerelerde bulunur?

bugün denemediğim kağıt ve toner çeşiti kalmadı nerdeyse :D hiç biriyle de istediğim sonucu alamadım. mükemmele en yakını ise, tabelacıların kullandıkları folyoların yapışkanlı tarafı çıkarıldıktan sonra kalan alt kısmı idi. değişik değişik copy center dükkanlarına girdim ve hepsinden de farklı farklı kağıt ve makinalarla çıktı aldım. eve geldim hepsini denedim.

etiket şeklinde bi kağıt var. o yapışıyo plakete kalkmıyor bir türlü. suyla filan denedim olmadı yine de.

asetat kağıdına kimse çıktı almıyor zaten. elişi kağıdına da öyle.

aydınger kağıdı dediler gittim onla da denedim. hiç alakası olmadı. ütüyü basıyorum basıyorum tık yok. toner aynen kağıtta duruyor. plakete selam bile vermemiş.

170 numara diye bi kağıt vardı. fotokopicide. ona da bi çıktı aldım. o da yapıştı plakete çıkmadı bir türlü. deli oldum bugün arkadaş. bi pcb yi hazırlayamadım akşama kadar.

yarın devam edicem araştırmalarıma. önerdiğiniz başka bir kağıt çeşidi var mı?

• quote:

abi nasıl kağıt bu kuşe kağıt filan? nerelerde bulunur?

bugün denemediğim kağıt ve toner çeşiti kalmadı nerdeyse :D hiç biriyle de istediğim sonucu alamadım. mükemmele en yakını ise, tabelacıların kullandıkları folyoların yapışkanlı tarafı çıkarıldıktan sonra kalan alt kısmı idi. değişik değişik copy center dükkanlarına girdim ve hepsinden de farklı farklı kağıt ve makinalarla çıktı aldım. eve geldim hepsini denedim.

etiket şeklinde bi kağıt var. o yapışıyo plakete kalkmıyor bir türlü. suyla filan denedim olmadı yine de.

aydınger kağıdı dediler gittim onla da denedim. hiç alakası olmadı. ütüyü basıyorum basıyorum tık yok. toner aynen kağıtta duruyor. plakete selam bile vermemiş.

170 numara diye bi kağıt vardı. fotokopicide. ona da bi çıktı aldım. o da yapıştı plakete çıkmadı bir türlü. deli oldum bugün arkadaş. bi pcb yi hazırlayamadım akşama kadar.

kardeşim ben ilk yaptığımda 120gr kuşe kağıt dedim kırtasiyeye zaten adam dedi devremi çıkartacaksın diye evet dedim o zaman dedi kartuşun tonerini fazla açayım rahat çıksın dedi 4 adet çıktı aldım ilk denemem ya olmaz fln diye neyse eve geldim 10*10 plakete bastım önce plaketi biraz ısıttım sonra kağıdı kesmiştim zaten 0a 0 bastım kağıt hafif renk değiştirene kadar ütüledim ama öyle sanıyorum ki ütü kaliteside önemli ben ütünün en son seviyesinde ütüledim neyse baktım yapıştı zaten kağıtta renk değiştirdi tamam dedim soğumaya bıraktım soğuduktan sonra baktım kağıt ufak ufak kabarmış kabaran yerler mürekkebin olmadığı yerler heh dedim tamam sorunsuz toner geçmiş pcb ye neyse kağıdı çıkarayım dedim çıkmıyo uğraş uğraş çıkmadı ulan dedim suya koyayım kağıdı yumuşatır bi 5 dk bekkettim su da sonra baş parmaklarımla ovuşturdum tüm kağıt çıktı ancak dikkat etmek lazım kanalların birbirine yakın olduğu yerlerde kağıt kalıyo onlarıda iğne ile temizledim 5 ölçek tuz ruhu 1 ölçek perhidrol koydum bi kaba attım içine zaten bekki 20-30sn ye de eritti eğerki eritemiyorsa biraz daha perhidrol koy zaten gözle görüyorsun erittiğini neyse aldım plaketi su da yıkadım sonuçta zehirli madde var üzerinde bu seferde tonerleri çıkarmaya geldi sıra ama asetonluyorum bezle siliyom siliyom çıkmıyo o gün 0 numara zımpara yoktu ince eğe vardı onla tertemiz yaptım ardındanda del lehimle bağla çalışsın ancak bir şey daha söyleyim deleceğin yerlerde ufacık bir boşluk olsun o zaman matkap kendi kapıyo ve daha hatasız deliyorsun inşallah yaparsın öyle pekte el becerisi fln istemiyo doğru toollarla sorunsuz yapabiliyorsun

• quote:

Dostum evinde eski takvim yok mu hiç iste onu yazıcıya sığacak şekilde kes ona çıkar.. Benim her zaman kullandığım yöntem..

• bugün gittim önce kuşe kağıt istedim. ona baskı yaptırdım. geldim evde bastım kağıdı plakete. baya uzun bi süre öyle ütüledim. sonra kaldırdım ütüyü. biraz soğuyunca suyun içine koydum. bi 10-15 dk sonra plaket hala suyun içindeyken elimle ovuşturarak sökmeye başladım kağıdı.

tamam hatlar çıkıyor toner çıkıyor. ama istediğim kalitede değil. gerekli yerleri kalemle üstünden geçerim tabi ama buçok fazla kesik nokta oluyo. bütün hatların üstünden geçmemiz gerekiyodu. yedek olsun diye ikinci bir çıktı daha almıştım. plaketi silip ikinciyi de denedim. aynı şekilde oldu.

gittim etiket kağıdı aldım yine. üstünden etiketi çıkartıp altta kalan yağlı kısma çıktı aldım. şimdi geldim eve. birazdan deniycem. daha önce bu şekilde çok rahat çıkıyodu. bu sefer hatları çok ince yaptığım için mi oldu devre diğer seferlerinden daha büyük olduğu için mi oldu çözemedim ama şimdi elimde bu kağıda alınmış 2 farklı makine ve tonerden alınmış 4 adet çıktı var. hepsini tek tek deniycem olur inş.

plaketi temizleme işini yukarıda anlattığım vim ile yapın çok rahat ve kesin çözüm. eyeydi zımparaydı uğraştığınıza değmez.

çözelti hazırlama delik delme filan problem değil. hatta delik delerken kolaylık olsun diye çok ince bir cam çivisi ve çekiç ile delik yerlerine nokta vuruşu yaparsanız rahat delersiniz. o ayrıntıyı da vereyim.

• yollar kaç mm ki ben 1mm sorunsuz çıkardım acaba kağıdın kalitesimi fark ediyor
  • Asetatı önerebilirim.Ama asetat ve baskının kaliteli olması lazım.Geçenlerde vu-metre devresi yapacaktım normal kağıda çıktı alıp kaliteli bir matbaya gittim asetata baskı aldım, eve geldim ilk önce plaketi ısıttım sonra asetatı kesip birlikte 5-6 dk kadar ütüledim.Soğumaya bırakınca asetat tonerle birlikte çıkıyor onun için sıcakken asetatı çıkardım.Yollar gayet güzel çıktı.Perhidrol ve tuz ruhu ile erittim.Bir öneri benim yaptığım devrenin şekli yuvarlakdı ben kare şeklinde kestim ve erittim.Erittikten sonra köşeleri çakmak ile ısıtıp makasla kestim, gayet kolay oluyor.Yamulma falan olursa ısıtıp elimle düzeltiyorum.

Kolay gelsin...
  • quote:

yollar kaç mm ki ben 1mm sorunsuz çıkardım acaba kağıdın kalitesimi fark ediyor

proteus da T20 ile çizdim yolları. ama yolların inceliğinden olsa çok daha ince olan Th3r4p1sT yazısı filan çıkmazdı. yazılar mükemmel çıktılar :D
    gerçi şu an bitirmek üzereyim. kabul edilebilir kalitede bi baskıyı yapabildim sonunda. kalan boşlukları kalemle nokta şeklinde tamamlamaya çalışıyorum şu an
  • quote:

quote:

yollar kaç mm ki ben 1mm sorunsuz çıkardım acaba kağıdın kalitesimi fark ediyor

proteus da T20 ile çizdim yolları. ama yolların inceliğinden olsa çok daha ince olan Th3r4p1sT yazısı filan çıkmazdı. yazılar mükemmel çıktılar :D
    gerçi şu an bitirmek üzereyim. kabul edilebilir kalitede bi baskıyı yapabildim sonunda. kalan boşlukları kalemle nokta şeklinde tamamlamaya çalışıyorum şu an

sonuçları paylaş muakkak merak ederim bakalım içine sinecekmi

• bitirdim. az önce. asit olayını filan hallettim. yarın delikleri filan delerim işte.
  • quote:

En kolay ve en rahat bu etiket kağıtlarının arka kasımları var yağlı tarafı en güzel onlar ile alınıyor hiç yapışmıyor ve tonerin tamamını aktarıyor kalın kağıttır kırtasiyede satılan etiketlerin arkası gibi ama çok daha kalını bu kağıdı reklamcılık ile uğraşan yerlerde bulabilirsin istanbulda isen topkabıda matbacılar var orada bu kağıtlar kullanılmıyor atılıyor rica edersen sana istediğin kadar verirler bende çok vardı vardı ama şuanda kullanılmayacak hale gelmiş bende el işi kağıdı ile alıyordum ama bu topikte kuşe kağıdın çok güzel sonuç verdiğini okudum az önce denedim ve sonuç mükkemmel tamam buda el işi kağıdı gibi yapışıyor ama çok rahat temizleniyor ve tonerler kopma çok az oldu bende ben çok beğendim belki yollar kalın olduğu için güzel sonuç verdi bilmiyorum emeği geçen bilgi paylaşan herkese sonsuz teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

En kolay ve en rahat bu etiket kağıtlarının arka kasımları var yağlı tarafı en güzel onlar ile alınıyor hiç yapışmıyor ve tonerin tamamını aktarıyor kalın kağıttır kırtasiyede satılan etiketlerin arkası gibi ama çok daha kalını bu kağıdı reklamcılık ile uğraşan yerlerde bulabilirsin istanbulda isen topkabıda matbacılar var orada bu kağıtlar kullanılmıyor atılıyor rica edersen sana istediğin kadar verirler bende çok vardı vardı ama şuanda kullanılmayacak hale gelmiş bende el işi kağıdı ile alıyordum ama bu topikte kuşe kağıdın çok güzel sonuç verdiğini okudum az önce denedim ve sonuç mükkemmel tamam buda el işi kağıdı gibi yapışıyor ama çok rahat temizleniyor ve tonerler kopma çok az oldu bende ben çok beğendim belki yollar kalın olduğu için güzel sonuç verdi bilmiyorum emeği geçen bilgi paylaşan herkese sonsuz teşekkürler

yukarıdaki yazıma bakarsan, bahsettiğin etiket kağıdıyla da defalarca denedim zaten en son yine ona döndüm. en iyi sonucu o verdi çünkü. tek ayrıntı, ütüyü baya bi süre gezdirdim plaketin üstünde. Ve plaketin her tarafına eşit miktarda etki etmeye çalıştım. çok çok iyi sonuç vermese de iyiye yakın bişeyler çıktı ortaya. kalemle düzelttim ve asite attım.

asitte miktarları 10/4 yaptım. plaketi atınca biraz hızmı tepkime oluyodu. sende göz kararı bir miktar su koydum. 3-4 dk sürmedi tamamının (15x15cm plaket) çözülmesi.

şimdi delikler için çivi ile nokta koyuyorum. birazdan delmeye başlıcam :)

burda reklamcılardan istiyorum folyoyu. adamlar attık biz diyolar bi şekilde vermiyolar. kırtasiyeden A4 etiket aldım tanesi 1 TL ye kazıklandım. ama acelem olduğu için pek seçme şansım yoktu. bi şekilde bir top A4 etiket getirmeye çalışacam internet üzerinden.

• etiket kağıdını kullandığınız gözümden kaçmış kusura bakmayın ütüyü sadece bastırmakta yetmiyor pcb nin köşesinden bir elinle tutup diğer elinle ütüyü ileri geri hareket ettirmek şart pcb nin üzerindeki kağıt kirlenmeli yoksa baskı tam çıkmıyor birde ben ütüyü pamuklu bölmesine getiriyorum buda 155 c kadar ısınıyor keten seviyesine getirince bende toner dahılarak yapışıyor ve yollar birbirine geçiyor

• valla ütünün keteni pamuklusuyla filan hiç anlamıyorum. sadece buhar olayını kapatıyorum. ama bazen dediğin gibi dağılıyor toner. bide araya kağıt koymuyorum ben. direkt ütü bezi koyuyorum. kazayla filan o ütünün tabanı çizilirse annem de beni çizer çünkü. o kadar para vermiş Tefalin en baba ütülerinden almış. çok fena çizer hemde :))
  • http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=pcb+transfer+paper&rt=nc&_pppn=r1&LH_FS=1
    burdan kağıdı al free shipping zaten. 10 tane alsan baya götürür seni ama çok yapıyorum dersen 100 lükten al diğer kısmı bildiğimiz gibi.
  • Karbon 20 isminde bir kağıt yok tüm kırtasiyelerden 100 tanesi 12,5 liraya bulunabilir yalnız bir işlem gerekiyor tahmin ettiğim gibiyse bu iş tamam şimdi söylersem denersiniz olmaz hevesiniz kırılır onun için hazır hale getirmek için bir işlem gerekiyor tutarsa paylaşırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.