Ya hala buzdolabı diyorsunuz ama arkadaşlar..tamam topiğin çıkış noktası orası ama azcık zahmet edip okuyun o buzdolabı ne evrimler geçirmiş değil mi ama???
ilkerinanç...pc den daha sessiz hatta duyulamayan sessizlikte çalışan kompresörleri bizzat bayramdan önce gittim gördüm...biraz pahalılar gerçi...ama inan "sessiz" ler...Bu sistemde sesi üreticek tek şey kompresör ve yanındaki radyatörü soğutcak olan fanlar ki...onları da paraya biraz kıyıp 120mm vantec stealth almayı düşünüorum ..kasanın da her tarafını yalıtcağımız için ve de..fanların devirlerini düşürüp hatta ve hatta fan verine kocaman heatsinkler takarak(sistem ısısı nerdeyse 0C olcağından).Tamamen sessiz pcye kavuşmuş olcam...Azıcık okuyun şu topiği....çok faydalı şeyler bulcağınıza gönülden inanıyorum.
gabriel o zaman o kadar pahalı buzdolabı alacagına gider mach2 falan alırsın,hemde riske girmene gerek kalmaz. dime gusel kardesim?:)))
mach2 ne kadar???Sanırım 1milyarın üzerinde bi fiyatı var değil mi?Peki bu sistem ne kadara gelicek yaptığım maliyet hesabına göre...160-170 dolara...Peki şimdi hangisi daha mantıklı:))Bu olay tutarsa...seri üretime geçebilirim:)4te1 fiyatına al sana mach2 :)))Tabii arbiter varken bana düşmez aslında bu:)Ama olsun serbest piyasa rekabeti.. :)))))))
Arbiter bişey daha sorucam...Gaz soğutma yapmak için su bloğunda ne gibi modifikasyonlar yapıcaz?Veya sıfırdan blockmu tasarlamak lazım?Veya bu sisteme uyucak piyasa da bildiğin hazır blok varmı?Zalman ınki falan?Bloklara gidicek gaz ikinci bi kompresörden mi gelicek?yoksa tek kompresörden seri halinde mi bağlicaz?Bloklarda kullancağımız borular kompresörle kasanın içindeki radyatör arasında kullandığımız klima borusuyla aynı olcak herhalde?doğru muyum?
Arbiter yine yeni yeniden bi soru daha:)Bugün boş boş durcağıma...kasayı yalıtmaya başlayarak işe koyulayım dedim..her bi deliği güzelcene silikonla kapadım diğerlerini koli bandıyla kapadım(şimdilik kaynak vesaire olayına girmiorum önce sonuçları görmek için ilk denememde)...yalnız bi noktada öle bi takıldım ki sorma...Bu PSU nun hava çıkışınıda yalıtcakmıyız??yoksa PSU'nun fanları çalışmaya dewam edecek mi?Yani içerden dışarıya hava atıcak mı bu PSU?Atmaması gerekiosa nasıl yalıtayım onu?Hava döngüsünü sağlicak...PSU unun dışa atan fanından çıkıcak havayı yine içeri yeren bi kutu sistemi mi yapayım?Tavsiyelerini bekliorum...Bu arada PSU nun detaylarını vereyim iki tane fanı var...biri altında..hava alıyo diğeri arkadan klasik verio zaten..fanların hız ayarı yapılabilio...3 kademeli switch sayesinde..sıcaklığa göre auto...yavaş...ve normal.
psu çıkışına su tesistaçılarından da alabileceğin çok kolay kıvrılıp bükülebile hortumlar var bunu modlayarak geri dönüşüm yaptır psu dan ekzos'a tekrar giriş yaparsın.
Kompresör araştırmam da...freon yerine abuk subuk bi ismi olan akışkan ve daha verimli gaz kullanan klima kompresörleri var...sence abartı mı olur?Kasa içersini eksi derecelere indirmek istersek..içerdeki donan su buharı anakart üzerinde buzlanma yapar mı?
Arkadaşlar kasayı koymak yerine direk içinde montaj yapsanız yoğunlaşma olduğu zaman alttan bitane hortum çıkartırsınız. Şaka biyana günlük kullanıcaksan pek mantıklı fikir olmayabilir çünkü maliyeti düşünmek lazım çünkü kompresör sürekli çalışmak zorunda kalacak buda fazladan elektirik demek ayrıca sürekli kullanımda bozulabilir.
Bide blokla ilgili olan sorularım vardı...yukarda..ya artık o kadar sordum ki...ayıp etmiyorum dimi?
Sürekli kullanımda bozulmaz...senin buzdolabın yıllarca çalışıo da bozuluo mu?Termostat olucak elbetteki ara sıra durdursun kompresörü...durduğunda da radyatör üzerinde eriyen buzların akıcağı bi su kabı olcak....Hatta bu su kabı kafana göre...su soğutmada kullandığın kabın yerine geçerk sistemde kullandığın suyu da soğutucak vesaire...Ama benim merak ettiğim arbiterın yeni çalışması olucak olan gaz soğutma..
Bir başka soru daha...Küçükken bizim eski buzdolabının arkasındaki radyatörlere her dokunduğumda çarpılırdım (yaramaz çocuk) hatta misafirliğe gittiğimiz başka buzdolapları da çarpar dı beni :) (gülmeyin)....Bu radyatörler de elektrik olucak mı??
buzdolabı sürekli çalışmıyor ayrıca senin sisteminin vericeği sıcaklık yüzünden kompresör sürekli çalışmak zorunda kalıcak.
makinayı buzdalabına koydunmu bence patlar hemen olmasa bile 1 hafta bile gitmez
buzdolabı sürekli açık ve tabiki kısa sürelerle duruyo termostatı sayesinde...buzdolabını en düşük seviyesine getirirsen durmuş haliyle..getirdiğin an çalışmaya başladığını ve daha uzun sürelerde daha kısa aralıklarla durduğunu görüceksin ben evdekini bayaa bi gözlemledim.Kompresörüde...güzelce soğuttuğun sürece...çalışmasında bi sorun çıkmayacaktır..Tabii benimkisi de arbiter ınki..gibi deneysel bişi olucak...Olup olmayacağını hep beraber görcez..
Kompresörün bilgisayarın verdiği ısıya yetişebilmesi için kompresörün bar basıncını artırıyosun...daha verimli çalışıyor..ama daha çok ısınıyor bunu da fanlarla hallediyosun okuyun şu topiği...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme