bence yapma.Bütün parçaları eline almak istiyosan başka yollarda var.Benim bi arkadaşım yaptı ama anakartı falan motor yağının içine koymuştu terleme yapmasın diye.Onda bi de water blok vardı.Su soğutma yani.
arthur baştan sona topiği okudun mu?
kutunun boyu 4-5cm radyatör ün alt kısmı bu su kabının içinde kalacak şekilde radyatör böylece suyuda serin tutabiliyor yanlız bir dezavantajı var radyatörün istenilen soğukluğa ulaşması uzun sürüyor ve iç sıcaklık mesela 0c olması gerekirken +5-7c lerde gezinebiliyor.
hayır.Tahmin etmiştim bazı şeyleri kaçıracağımı.Hayırdır?
Ok Anladım Çok iyi bi fikir.Fakat bu işleme makineyi açmadan 5-10 dakka önce başlamak lazım.Yanlışmıyım?
Buzdolabı mantığıyla çalıştığı için sistem 24 saat açık kalabilir..tabi termostat ekleyerek...Elektrik sarfiyatıda bi ampül kadar anca olur...Neyse şimdi yeni sorularım var:)Aşağıdaki kutuda kompresörümüz ve sıcak gazı soğutan radyatörümüz vee 2 tane 120mm lik fanımız bi kutunun içinde fanların biri önde biri arkada...herşey çok güzel...kompresörümüz şehir elektriğinden besleniyo..fakat bu 2 tane 12cm lik fanın güç beslemesini nerden yapcez?Hadi kasanın içindekileri PSU dan besledik te...yerdeki kutunun içindekiler nasıl olcak?Su soğutmayla beraber olma mantığını da kaptım arbiter walla çok saolasın yaw...bu haftasonu girişcem bu işe...Bu arada burda anlattığın sistem normal buzdolabı sistemi...nofrost ların mantığının farkı nedir bu sistemden?Nofrost sistemi uygulanabilir mi bunun yerine,faydası olurmu?Mesela kasanın içindeki radyatörün üstü buz tutar mı bu sistemde(içerde yalıtım da olsa hava var sonuçta)...nofrostta tutmaz mı?vesaire vesaire...
Yerdeki kutuyla kasa arasındaki kablo uzunluğunun önemi varmı?Aşılmaması gereken önerdiğin maksimum uzunluk falan..gürültü çok olursa kutuyu uzağa koymak açısından?Ya da ne kadar yakın olursa o kadar iyi mi?
Arbiter turkishoverclockers ın forumundaki ice box topicinizde demişsiniz ki "şu an ki versiyon tam planladığım gibi değil.." Sizin planladığınız sistemde ne gibi değişiklikler yenilikler var/olcak?
alttaki fanlar zaten 220v şehir şebekesinden besleniyorlar. üsteki fan durduğu anda buzlanma kaçınılmaz fan döndükçe buzlanma süresi 3-4 saati buluyor iç bölmede 1-2 düzeltme yapılırsa bunun da önüne geçilebilir. zaten borular genelde standart ölçülerde yani alacağın zaman o ölçülerde almış olacaksın yada yaptıracaksın. bendeki sistem prototip 3revizyonda gaz dolaşımlı blok eklemeyi düşünüyorum normalde hepsi hazır ama uğraşacak imkan olmadı sadece kaynak ve yalıtıp işi kaldı. ayrıca şekil şemal için biraz uğraşma + güvenlik için dizayn değişikliğine gitmeyi düşünüyordum.
Buzlanma olcaksa...sistemi kapattığımız zaman o buzlar eriyecek ve nereye dökülcek kim bilir?Hatta daha kötüsü radyatör üstünde kalmış buzlar yarı erimiş vaziyetteyken...fanlar çalışınca boardun üstüne sulu kar yağması içten değil:))Bunun önüne geçmek için ne gibi önlemler almam lazım?tavsiyelerin nelerdir?
fan döndüğünden buzlanma seviyesi yok gibi ama bilgisayar durunca kalan su zaten su kabına akıyordu ayrıca radyatöre 1-2cm uzakta olduğundan fan suyu kesinlikle borard a falan atacak güçte değildi zaten sistem çalışınca su yapma olayı ortadan kalkıyordu kapalı sistem olduğundan terleme ve su olayı no frost gibi devamlı kuru kalıyordu tabi prototip olduğundan sistem böyle dediğim gibi 3revizyonda %100 profesyonel tam kapalıdevre bir versiyon yapmayı planlıyorum.
GABRIEL dostum senin sorunun ne? cpu RAM MainBoard ı cennetlik mi yapacan o parayı werene kadar bir tane aopen kasa almayı denesene ...
ramlerde ısı yayıor ekran kartıda VE ayrıca cpu daki fana bir şey olursa cpu anında 40 c gecer olusacak nem sonunda da buzdolabında intihar demektir...
ayrıca bende aopen kasa var odamada kasa gayet rahat şekilde kasa acıkken uyuyorum ses yok gibi...
Sorun mu?ne sorunu?O/C'yle ciddi uraşan kesimin kaçı "sorunlarından arınmak için" o/c yapıyoki?Bu hobby,zevk gibi bişi...sınırları zorlamak bu işlerle uraşmak zevk verdiği için,3dmarkta 3-5 puan bile olsa nereye kadar gidebilceğini görmek için yapıo..en azından benim için böle...sorunum yok.Bu topiği tamamen okudun mu bilmiorum ama burda yazanları;arbiterın bahsettiği şeyler ve topiğin genel konusuyla ne ilgisi var senin Aopen kasanın onu da anlamadım:)Sen bırak o kasayı masayı bak burda neler neler dönüyo bi oku...
Arbiter PM den mesajınıza cvp yazdım...ayrıyetten yeni bi kaç şey sordum...İnşalla bıkmazsın cvplamaktan:)
bıkmakmı :) sen sor yeterki bildiğim herkonuda yardımcı olurum bilmesem bile fikir alışverişinde bulunarak beyin jimnastiği yaparız :)
şuandaki sistem prototip olduğundan eksiğini vs. biliyorum dolayısı ile senle projeye başlayabilirsek senin sistemi kapalıdevre max yalıtımlı ve daha küçük kesim planları ve daha şık alt kutu dizaynı ile yapabiliriz. tabi biraz zaman alacaktır.maksa birşeylere başlamak hobi babında olduğu zaman 2taraflı problem çıkmaz çünki çıkar kargaşası olmaz dimi yani :)
Hocam Pm de de belirttiim gibi...seni yei çalışmanı yaparken izlemek yardımcı olmak veasire falan çok ist4erim...şimdi bide hafif kafam da güzel inşalla saçmalamıyorumdur...saygılar...
kasayı buzdolabına koyunca oc miktarı normale göre ne kadar artarki??
dostum sen işlemci nin soguk olmasını istemiyormusun .... sonucta ben sana basit bir cozum yolu soyledim su anda 25 c de calısıor işlemci %20 o/c haldeyken bilmem a64 u buzdolabına koyup ucurmak istyorsan o ayrı zaten ben pek sanmıyorum 15-20c senin %50-40 artıs yapacagına oyle olsa mega pclerin hepsi buzdolabında saklanır...
neyse kusura bakma biraz sert cıkıstım galiba
arkadas sessiz pc icin bu olayı denemek istemis ama unuttugu birsey var... hicbir buzdolabı bir pcden daha sessiz calısamaz:)