Şimdi Ara

PC'ye Mac işletim sistemi kurdurmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
16.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de evdeki bilgisayarlardan birine mac işletim sistemi kurmak istiyorum. Fakat bir türlü beceremedim. Ya bilgi yetersizliğinden yada donanım yetersizliğinden ya da en doğrusu her ikisi birden olduğu için beceremedim. İş icabı yeterli zaman da bulamıyorum. Ben de bu işi profesyonel anlamda yapan birilerini arıyorum. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar arsa mail atabilirler. İstanbul Kadıköy yakasında oturan olursa daha iyi olur. Gelsin benim misafirim olsun, çay, kahve, pasta, börek ikramımızdır :)
    Bir ajansta grafik tasarımcısı olarak çalışıyorum. Bu nedenle mac bilgisayarlarını aktif olarak kullanıyorum. Yaptıracağım PC'yi de aktif olarak kullanmak istiyorum.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Mail adresim : ferhat@graphstone.com

Saygılarımla

Herkese iyi forumlar...

Leptopun özellikleri

İşlemci : INTEL® CORE™ I5 480M 2.66 GHZ
    Bellek : 4 GB DDR3
    Sabit Disk : 320 GB
    Ekran : 15. 6 INC 1366 X 768 LED HD
    Ekran Kartı : NVIDIA GEFORCE 315M 1 GB
    Kablosuz (Wirelless) iletişim : 802.11BG/N
    Optik Sürücü : DVD RW
    Entegre Kamera : Var
    Bluetooth : 3.0 YÜKSEK HIZ
    Klavye : NUMERIK TR Q KLAVYE
    Kart Okuyucu : 4-IN-1 (SD, SDHC, SDXC, MMC)
    Bağlantı Noktaları : GIGABIT LAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepee -- 1 Şubat 2012; 14:29:48 >

• İyi fiyatmış :))
  • adam fiyatı vermiş ama her makineye öyle çat diye kurulmuyorki bu meret, neyine güvenmiş anlamadım :D Masaüstünde bile birçok sorun yaşanırken laptop falan zor iş :D
  • emin ol kendin yapınca ve başarıya ulaşınca mac os x ten daha çok zevk alıyorsun
  • hiç uğraşma al bi apple olsun bitsin
  • Cift ekran kartli optimuslu
    laptoplarda basarim orani oldukca dusuk.
    Nvidia yi tanisa bile Islemleri Intel Hd Graphics gpu yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adam gerçekden iyi fiyat çekmiş ben 3 yıldır 50 tl ye kuruyorum ama bu güne kadar 2.000 tl para almışımdır kurulumlardan 50 tl ye hertürlü sisteme kurabilirim zaten win kurmak 35 tl memnuniyet garanti ne tür makina olursa olsun kurulum garanti isterse sistemde bios hiç olmasın şeytan diyorki istanbulun göbeğine bir pc dükkanı aç kur bir birinden güzel hackintosh sistemleri core 2 duo dan dual xeon sistemleri sat bilkomu bitiririm valla sorun şu ki satış yapabilrmiyim acaba ? millete fahiş fiyattan mac satıyolar millete gidip alıyor şahsen ben zengin biri olsamda kesinlikle mac almam gene haçkintosh sistem toplarım bir mac e göre avantajları çok fazla owerclock yapabilme win linux os x üçlü boot yapılması kolayca donanım gücelleme daha iyi soğutma vs vs aptal bir imac a 7.000 tl verenler var hayret ediyorum hem mac pro ve hemde hackintosh kullanmış biri olarak (kullandığım mac pro 8.500 tl idi ) benim sistemin yarısı kadar performansı yokdu kesinlikle iyi kurulmuş bir haçkintosh sistemin bir macden farkı yok

• merhaba arkadaslar.

i7 930 islemci
    X58A-UD3R anakart
    6870 Atı ekran kartı
    6GB RAM
    500 GB Segate
    v.s bir sisteme sahibim.

2yıla yakın zamandır. pc ımde hakıntosh kurulu.grafik isleriyle ugrastıgım icin benim vazgecilmezim :D
    formdan bir arkadasın yardımıyla kurmayı basarmıstım saolsun.
    X58A-UD3R anakarta sahıbım. snow leopard 10.6.3 u 4870 Ati kartla sorunsuz kullanıyorum. empire efi boot cd ile kurup-camelon ile boot yapınca guzellikle kuruluyordu sistem.taki ekran kartnı degistirene kardar:((

saphire 6870 ekran kartı aldım.ancak onunla bir turlu sistemi kuramıdım. 6870 i takınca Snow Leopard da karsılastıgım sorunları sizlerle paylasmak istiyorum.
    EFİ BOOT ile bisey yapamadım kuruluma gecmedi.
    Kakewalk 3.0 ile kuruluma gecmedi.

iboot ile kurulum yapabildim... sonunda.ekran kartını tanımıyor halıyle. multibeast-kakewalk-yontenlerini kurdugumda reset atınca hata ekranında kalıyorum.

usbden Lion kurmayı denedim..Kakewalk ve unibeast ile . ikisindede tam kurulum ekranına gelince goruntu gidiyor.monitor kapanıyor.. (bu arada 4870 ile Lion Kakewalk ile sorunsuz calısıyor.)
    tum ugraslarıma ragmen beceremedim..10gundur arastıyorum nerdeyse.youtube-form falan.yok..kuramadım.. yazılık ve kext olaylarınıda pek anlayamadım dogrusu..

elimde snow leopard versiyon 10.6 cd si ile insall mac OS X lion.app dosyası mevcut.
    Lion yada snow leopard farketmez..yeterki sistemi kurabiliyim bir sekilde.

bunun icin soyle kafama vura vura bana su olayı anlata bilirseniz cok cok sevinirim..yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kernelpanic34

adam gerçekden iyi fiyat çekmiş ben 3 yıldır 50 tl ye kuruyorum ama bu güne kadar 2.000 tl para almışımdır kurulumlardan 50 tl ye hertürlü sisteme kurabilirim zaten win kurmak 35 tl memnuniyet garanti ne tür makina olursa olsun kurulum garanti isterse sistemde bios hiç olmasın şeytan diyorki istanbulun göbeğine bir pc dükkanı aç kur bir birinden güzel hackintosh sistemleri core 2 duo dan dual xeon sistemleri sat bilkomu bitiririm valla sorun şu ki satış yapabilrmiyim acaba ? millete fahiş fiyattan mac satıyolar millete gidip alıyor şahsen ben zengin biri olsamda kesinlikle mac almam gene haçkintosh sistem toplarım bir mac e göre avantajları çok fazla owerclock yapabilme win linux os x üçlü boot yapılması kolayca donanım gücelleme daha iyi soğutma vs vs aptal bir imac a 7.000 tl verenler var hayret ediyorum hem mac pro ve hemde hackintosh kullanmış biri olarak (kullandığım mac pro 8.500 tl idi ) benim sistemin yarısı kadar performansı yokdu kesinlikle iyi kurulmuş bir haçkintosh sistemin bir macden farkı yok

yapma yaaa.
    zekana hayranlik duydum .
    biri bana murat 124 kasasi getirsin .
    bide ferrari motoru bulun bana .
    icine koyacam ferrari motorunu vuracam kirbaci

burda ferrari motoru mac os x olsun .
    hackintosh sistemde 124 kasasi .

veriyorsun gazi sagindan solundan civatalar sallaniyor .
    fanlar amerikan fighter jetleri gibi ses cikariyor ijyyyyyyyttttt

ve sen bu sistemle bilkomu bitiriyorsun .
    vallahi buyuksun .
    apple zaten yakinda hackintosh yuzunden iflas edecekmis .

senin sistemin isterse 10 kati hizli olsun bu arada . orumcek agi gibi kablolar .
    bana orjinal applein zevkini verir mi ?
    masamda imac gibi durur mu ?

dedim ya bo$ is .
    ihtiyacim olmayan performansi napayim ?
    jet fighter gibi pc alip os x yada windows un acilmasini 15 sn bekleyecegime
    ayni paraya adam gibi mac alir 40 sn beklerim .

isim gucum surekli esek yukuyle performans mi gerektiriyor sanki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 26 Haziran 2012; 23:18:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HACl

quote:

adam gerçekden iyi fiyat çekmiş ben 3 yıldır 50 tl ye kuruyorum ama bu güne kadar 2.000 tl para almışımdır kurulumlardan 50 tl ye hertürlü sisteme kurabilirim zaten win kurmak 35 tl memnuniyet garanti ne tür makina olursa olsun kurulum garanti isterse sistemde bios hiç olmasın şeytan diyorki istanbulun göbeğine bir pc dükkanı aç kur bir birinden güzel hackintosh sistemleri core 2 duo dan dual xeon sistemleri sat bilkomu bitiririm valla sorun şu ki satış yapabilrmiyim acaba ? millete fahiş fiyattan mac satıyolar millete gidip alıyor şahsen ben zengin biri olsamda kesinlikle mac almam gene haçkintosh sistem toplarım bir mac e göre avantajları çok fazla owerclock yapabilme win linux os x üçlü boot yapılması kolayca donanım gücelleme daha iyi soğutma vs vs aptal bir imac a 7.000 tl verenler var hayret ediyorum hem mac pro ve hemde hackintosh kullanmış biri olarak (kullandığım mac pro 8.500 tl idi ) benim sistemin yarısı kadar performansı yokdu kesinlikle iyi kurulmuş bir haçkintosh sistemin bir macden farkı yok

yapma yaaa.
    zekana hayranlik duydum .
    biri bana murat 124 kasasi getirsin .
    bide ferrari motoru bulun bana .
    icine koyacam ferrari motorunu vuracam kirbaci

burda ferrari motoru mac os x olsun .
    hackintosh sistemde 124 kasasi .

veriyorsun gazi sagindan solundan civatalar sallaniyor .
    fanlar amerikan fighter jetleri gibi ses cikariyor ijyyyyyyyttttt

ve sen bu sistemle bilkomu bitiriyorsun .
    vallahi buyuksun .
    apple zaten yakinda hackintosh yuzunden iflas edecekmis .

senin sistemin isterse 10 kati hizli olsun bu arada . orumcek agi gibi kablolar .
    bana orjinal applein zevkini verir mi ?
    masamda imac gibi durur mu ?

dedim ya bo$ is .
    ihtiyacim olmayan performansi napayim ?
    jet fighter gibi pc alip os x yada windows un acilmasini 15 sn bekleyecegime
    ayni paraya adam gibi mac alir 40 sn beklerim .

isim gucum surekli esek yukuyle performans mi gerektiriyor sanki ?

Tamam şampiyon sen 3000 küsür verdiğin iMac'inle mutlu mesut yaşa.

Neden siz Apple kullananlarda bu kadar ego var? Merak ediyorum cidden.

Fan sesi

Piyasada 2000 çeşit fan var, sen hep sesli olanlara denk gelmişsin ya da 500 TL'lik hurda PC'lere

Sağından solundan civatalar fışkırıyor

Koltuğuna yaslan fanboy sakin ol. İnan sana öyle PC'ler gösterir öyle monitörlere baktırırımki, bir daha forumda yazmaya yüzün olmaz. O yüzden azıcık bilgilen, oku öğren ondan sonra konuş. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Senin gibiler yüzünden Bilkom denen sahtekar, fahiş fiyatlardan satıyor o bilgisayarları, telefonları.

Bu nasıl bir düşünme mantığı hakikaten anlamıyorum. İnsan bu kadar pazarlama kurbanı, bu kadar her gördüğüne duyduğuna inanan kafa yapısı sahip olur mu? Oluyormuş.

Ama tabii sen hala PC platformunu Windows 98'deki gibi düşündüğün için ya da 90'ların kafasıyla yaşadığın için böyle konuşman normal. Kal sağlıcakla ve çok oku olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitri Karamazov -- 27 Haziran 2012; 1:52:07 >

• quote:

Dostum sende cevap verme şuna boşver. Bırak yaşasın o kendi dar ve sığ dünyasında.
  • ah kerdeşim ah işte böyle gidip core i5 cpu lu mac e 7000 tl verisen böyle apışıp kalırsın depresyona girersin neden araştırmadın sağ sola sorsan sana yardım ederdik kafan basmıyorsa bir bilene sorsaydın ya performan konusunda haklısın sen ne yapacaksın performansı dediğin gibi msn ye girse yeter insanları 2 kadameye ayırıyorum parlak alemenium a 5000 tl verenler ve vermeyenler şimdi bilkoma 30 ay taksit ödersin
  • quote:

ah kerdeşim ah işte böyle gidip core i5 cpu lu mac e 7000 tl verisen böyle apışıp kalırsın depresyona girersin neden araştırmadın sağ sola sorsan sana yardım ederdik kafan basmıyorsa bir bilene sorsaydın ya performan konusunda haklısın sen ne yapacaksın performansı dediğin gibi msn ye girse yeter insanları 2 kadameye ayırıyorum parlak alemenium a 5000 tl verenler ve vermeyenler şimdi bilkoma 30 ay taksit ödersin

he yaa keske sana sorsaydim birader .

inan cok pismanim .

toplardin bana bi pc 50 lirada helalinden atardim kurardin bi mac os x .

o cakkidi cukkudu oten fanlari sessizlerle degistirirdik .

bide harddisk kasayi titretmesin diye karton kagit tepistirirdik 3.5 yuvaya .

hani sessiz pc yapiyoruz ya

sey bide o spider manin bile oremedigi orumcek agi gibi kablolar .

masaya bi delik acip kelepcelerle toplayip masa altindan dolastirirdik .

sende potansiyel goruyorum bence sen gelecegin steve jobsu olabilirsin .

bence hedefini buyut bilkomu degil direkt apple'i gozune kestir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 27 Haziran 2012; 23:41:26 >

• ne diyo bu ya takmış fana len ben su soğutma kullanıyorum fan deil ya sözün bittiği yerdesin söyleyecek savunacaqk başka bir şey olmayınca tabi verdiğin parada midene oturduğu için böyle tatmin oluyorsun senin gibiler olmasa bilkom ne yaprdı iyiki varsınız bak bu listeye belki kafan çakar
    core i7 2600k 500 tl
    hd 5870 270 tl
    8 gb ram 100 tl
    gigabyte p57 ud4 250 tl
    24 inc monitör 300 tl
    60 gb sata 3 ssd 140 tl
    toplam 1500 tl ediyor
    ve bilkomdaki mac pro 19.000 tl helal olsun
    fan diyo ya neymiş fan dönüp ses yaparmıs vs vs alırsın bir su soğutma kullanırsın extreme olarak adama fena koymuş bilkomdan yediği kazık
    YAŞASIN HACKİNTOSH

• halbuki o kadar para vereceğine alsaydın bir beyaz sony vaio full hd i7 cpu olan (1200 tl ye aldım formdan) gelseydin bana abi yükle deseydin hem yüklemeyi yapar hemde senden parasını alırdım canım ya neyse olan olmuş gitmiş bilkoma yükletmissin ya sonra da gelmiş burda fan gibi çeşitli şeyleri ağzına alıyorsun kendini kandırıyorsun canım ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernelpanic34 -- 28 Haziran 2012; 3:52:42 >

•  PC'ye Mac işletim sistemi kurdurmak istiyorum
    imac fiyat 8000 tl
    benim hackintosh fiyat 2000 tl
    ve open gl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernelpanic34 -- 28 Haziran 2012; 4:05:49 >

• quote:

ne diyo bu ya takmış fana len ben su soğutma kullanıyorum fan deil ya sözün bittiği yerdesin söyleyecek savunacaqk başka bir şey olmayınca tabi verdiğin parada midene oturduğu için böyle tatmin oluyorsun senin gibiler olmasa bilkom ne yaprdı iyiki varsınız bak bu listeye belki kafan çakar
    core i7 2600k 500 tl
    hd 5870 270 tl
    8 gb ram 100 tl
    gigabyte p57 ud4 250 tl
    24 inc monitör 300 tl
    60 gb sata 3 ssd 140 tl
    toplam 1500 tl ediyor
    ve bilkomdaki mac pro 19.000 tl helal olsun
    fan diyo ya neymiş fan dönüp ses yaparmıs vs vs alırsın bir su soğutma kullanırsın extreme olarak adama fena koymuş bilkomdan yediği kazık
    YAŞASIN HACKİNTOSH

sana dehset guluyorum ya .

sen kendi zihniyetindeki carpikligi tarafsiz gorecek durumda olsaydin , eminim sende kendi yazilarina gulerdin .

zaten ilerde aklin basina gelince yonetime mesaj atacaksin .

"abi su yazilari nolur silin utaniyorum yeaaa " diyeceksin

bak bu yazismalar forumdan kayboluyor , 1-2 ay sonra kimse goremiyor sanma .

google aramalarinda hep cikar bunlar .

meraklisina ulasir yani .

hala performansi yuksek ve ucuz diye , cakmasi orjinalinden iyidir diyorsun .
    sony vaio ne alaka ya . sen ne ictin haci bende aynisindan istiyorum .

kablo sorununu laptop kullanarak mi cozuyorsun ?

ve

bu arada forumda bu yazilari okuyan digerleri icin yaziyorum ben hackintosh sistemlere karsi degilim .

benim dikkatimi ceken sey , senin iddiali konusman , hatta olayi apple alan "kerizdir" olayina yonlendirmendi .
    hala bu argumani savunuyorsun .
    biz orjinalini kullananlar , bilkomu zengin eden kerizlermisiz .

boyle dusunuyor olabilirsin boyle dusunmek bile sacma olsa dahi suc degil .
    ama agzindan zevk salyalari akitarak bilkomu bitirecem , hackintosh varken mac alinmaz diye forumlara yazdigina gore (kendini tatmin ettigine gore) orjinal apple sahibi olamamak sana koyuyor .
    bende bu durumu hissettim sadece .

halbuki su toplama teneke parcalarina yada legen plastigi laptoplara , sirf icinde bilmemne cpu, bilmemne gpu var diye parani harcamasaydin , yapacagin ise uygun bir apple makine alsaydin , paran yetmiyorsa biriktirseydin , omrun kiskanmakla gecmezdi .

sonucta bilgisayarda ne yapiyorsun , isin ne bilmiyorum yazmamissin ama cok onemli seyler yaptigini hic zannetmiyorum .

yazdigin seylerden amatorluk fiskiriyor cunku .

o yuzden mac pro 19.000 TL geyigine dondurme isi yemezler .

• Hakan sen MAC alanlar aptaldır diye ayıp ediyorsun bir kere bunu bil. Kimsenin ekmeğini sen vermediğine göre kimsenin harcadığı para veya zevki yüzünden de salak yerine koymak sana düşmez. Kusura bakma bu konuda haksızsın.

Şimdi sana bir teklif yapsalar, örneğin yukarda verdiğin iMac'ı mı verelim yoksa pc mi deseler, sen pc yi mi seçeceksin. Yeme bizi Hakan :))

Birde şunu unutma, Apple ilerde yeter bu kadar izin verdiğimiz dediği anda Hackintosh olayı bitecek. Apple MS e pek benzemez çünkü. Bunun olacağını adım gibi biliyorum.
  • len ne kaplo sorunu artık herşey kaplosuz pc de tıpkı mac lerdeki gibi bir güç girişi birde vga bağlantısı var biri şu adama bir şeyler anlatsın şimdide kaployu ağzına alıyor fan olayını bitirdi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.