Şimdi Ara

Pc ye baska hdd baglayabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler masaustu pc mde 250 gb lik hdd var ama yetmiyor artik,fazladan hdd alip takabilir miyim yani 2 hdd li olarak kullanabilir miyim pcyi ? Kullanabilirsem ne yapmam gerek ? Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanabilirsiniz sorun olmaz.
  • Iete ve sata olmak uzere 2 türü varmis galiba hdd lerin. Benim sunanki iede sanirim,yeni alacagim sata olsa skinti olur mu ? Ve yeni alacagim hdd yi direk kasaya baglayip kullanmaya baslayabilir miyim,nereye baglamam gerekir ?

• İde deniyor hocam onlara. Ve kullanabilirsiniz ancak SATA-IDE dönüştürücü kablolar gerekir. Benim tavsiyem IDE almanız aksiyona gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernandao

Iete ve sata olmak uzere 2 türü varmis galiba hdd lerin. Benim sunanki iede sanirim,yeni alacagim sata olsa skinti olur mu ? Ve yeni alacagim hdd yi direk kasaya baglayip kullanmaya baslayabilir miyim,nereye baglamam gerekir ?

Anakartta sata girişi varsa kullanabilirsin. IDE oldukça eski bir arabirim. Resimde kırmızı kutu içine aldığım sarı girişler sata oluyor yani buraya takacaksın. Onun altındaki yeşil girişlerde IDE.

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Bu ide yada sata durumu anakartin destegine gore mi degisiyor ? Benim anakart sata destekliyor ama hdd ide sanirim suan,durum boyle olunca sata mi alayim ide mi

Ve anakarttan bu yeni hdd icin kendinden kablo var midir yoksa disardan ayriyetten mi almam gerekir ?

• Cok saol hocam. Anakartta sata destegi vardir daha gecen sene yeniledim anakarti. Msi a68hm p33

Hdd lerin biri sata biri ide olsa sorun olur mu ?

Ve gerekli kabloyu disardan mi almam gerekir,yeni gelen hdd nin icinden cikar mi ?

Son.olarak direk anakarta baglayip hdd yi kullanmaya baslayabilir miyim ? Bu konularda pek bilgim yok ondan bu kadar detayli soruyorum k.bakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernandao -- 10 Ağustos 2017; 11:47:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    6 yıl önce açıldı
    ssd mi hdd mi benim icin ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu ide yada sata durumu anakartin destegine gore mi degisiyor ? Benim anakart sata destekliyor ama hdd ide sanirim suan,durum boyle olunca sata mi alayim ide mi

Ve anakarttan bu yeni hdd icin kendinden kablo var midir yoksa disardan ayriyetten mi almam gerekir ?

En iyisi kasayı açıp HDD'nin bağlandığı yere bakın. Aşağıdaki resimde gösteriliyor hangisi IDE hangisi SATA.

Veya her ikisi de bulunabilir. Şunun gibi.

Teoride, sıkıntı olmaması gerek. Ancak ben olsaydım SATA diske sistemi kurardım. IDE olanı da depolama için kullanırdım. Bu arada, 2 farklı tip HDD bir arada kullanınca sıkıntı yaşayanlar varmış. Bence ya büyük boyutlu 1 adet SATA HDD alın ve IDE olanı çıkartın. Ya da yine IDE olan bir HDD alın. En sağlıklısı bu.

Ve kablolar demişken, en fazla molex (güç) kablosu içinde olur. SATA veya IDE kablolarını sizin almanız gerekiyor.

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler hocam 👍

• quote:

Cok saol hocam. Anakartta sata destegi vardir daha gecen sene yeniledim anakarti. Msi a68hm p33

Hdd lerin biri sata biri ide olsa sorun olur mu ?

Ve gerekli kabloyu disardan mi almam gerekir,yeni gelen hdd nin icinden cikar mi ?

Son.olarak direk anakarta baglayip hdd yi kullanmaya baslayabilir miyim ? Bu konularda pek bilgim yok ondan bu kadar detayli soruyorum k.bakmayin.

1-Biri sata biri ide olursa sorun olmaz ama anakartında ide girişi yok yani ide kullanamazsın zaten.
    2-Sata kablosunu dışarıdan temin etmen gerekir.
    3-Anakarta bağlayarak direk kullanabilirsin sorun olmaz.
  • Cok saol hocam 👍

• Aynen hocam sizde IDE soketi yok. Sata alın takın sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.