Şimdi Ara

Pc yanacak bi yardım edin .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: axiadam

quote:

Orjinalden alıntı: ilker971
    bilgisayardan ve donanımsal sorunlara çözümden anlamayanlar ancak böyle cevap verir evet prescott bende aşağıdaki değerlerde itirazın mı var tabi senin için böyle bi çözüm hayal

benim hakkimda bilip bilmeden gereksiz zırvalamazsan sevinirim
    itirazimda var senin dedigin gibi ancak rüyada 29derece olur presscott

sen AMD ile uğraş bilmediğin işler hakkında yorum yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 17 Ocak 2006 22:43:15 >
  • quote:

sen AMD ile uğraş bilmediğin işler hakkında yorum yapma

yazik
  • bir daha ispatı kardeş

Pc yanacak bi yardım edin ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 17 Ocak 2006 22:55:05 >
  • yaw intelciler yapmayın kabul edin ki AMD intelden üstün ki buda olayı anlatıyo benim AMD sempron64 2800+ ve işlemci 23 derece kendi fanı ile ve özel sürdüğüm bi macun yok kendi macunu...

FOREVER AMD
  • Intel&Amd tartışmasına katılmamak için cevap yazmak istemedim ancak fanatik biçimde Intel'i savununlar var. Her işlemci, bırakın işlemciyi istenirse soba bile soğutulur verin üstüne sıvı helyumu bakın anında donar. Önemli olan bu mu yani? Stok fan ile işlemcinin kaç derecede çalıştığı çok daha önemli. Ve ayrıca Intel dahi bu mimarinin ısındığı kabul etmiş durumda. Yüksek mhz'lerde bu mimariden yüksek performans alacaklarını düşündüler. Ancak aşırı ısınma ve yüksek güç tüketimi yüzünden vazgeçmek zorunda kaldılar. Artık NetBurst mimarisini görmeyeceğiz. Geç olsa da öğrendiler ki mhz herşey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 18 Ocak 2006 0:17:31 >
  • kardeşler!!!!
    tartışmayın
    1.intel amd den hem pahalı sonra intel alınca yok soğutacam yok oda yanmasın yok patlamasın diye bi çuval para döküyoz amd zaten buz gibi tartışmaya gerek yok herşey ortada
    2.bilmem haberiniz varmı amd intel i vuracak nasıl mı İŞLEMCİ ATAR diye alet yapıp intel e intel işlemcileri fırlatıp intel i yakacakmış
  • arkadaşlar adam cevap bekliyor siz tartışmaya girmişsiniz.
    bırakın artık bu işleri.

yalnız şu körü körüne AMD diyen arkadaşlar :

siz hala ısınma sorununun ne demek olduğunu anlamamışsınız kusura bakmayın.
    sizin için işlemci sıcaksa bu "ısınma sorunu"dur.

oysa sorun ısınan işlemci yanıyor ve sizi marsafa sokuyorsa ortaya çıkar.
    bkz. amd barthon xp .
    bu işlemcilerde gerçekten ısınma sorunu vardı, çünkü ısınınca yanıyordu.

inteller de şu an soba gibi bu doğru.
    ama işlemci yanmıyor ve size yeni işlemci aldırmıyor
    prescotların standart çalışma ısısı zaten 67 derece.
    bu işlemci 100 dereceye dayanıyor, varsın full load da 80 derece olsun benim için önemli değil.
    kaldı ki 100 dereceye gelen bu işlemci pc yi kitler veya reset yapar yanmamak için.
    ben burda bir sorun göremiyorum.
    siz görebiliyor musunuz? (sorun = yukarıda anlattıklarım, bunu görebiliyor musunuz)

siz ilker arkadaşa taş atıyorsunuz ama o konu açan kişiye yardım eden tek kişi.
    siz boşa konuşup durmuşsunuz , ortada yardım mardım yok.
    hiç alınmayın bu lafıma. ama gerçek bu.

ben bi topic açmıştım intel topluycam yardım edin diye
    kimseden ses çıkmadı.
    kızdım,
    bukez dediler ki "biz AMD biliyoz, inteli bilmiyor, bilmediğimiz konuda nasıl yardım edelim"
    iş yardıma gelince hiç biriniz inteli bilmiyor ama iş sataşmaya gelince hepiniz intelin kurdu olup eksi yönlerini sayıyorsunuz.

artık bu forumun tadı da iyice kaçıyor haberiniz ola.

• quote:

Orjinalden alıntı: wolfork

kardeşler!!!!
    tartışmayın
    1.intel amd den hem pahalı sonra intel alınca yok soğutacam yok oda yanmasın yok patlamasın diye bi çuval para döküyoz amd zaten buz gibi tartışmaya gerek yok herşey ortada
    2.bilmem haberiniz varmı amd intel i vuracak nasıl mı İŞLEMCİ ATAR diye alet yapıp intel e intel işlemcileri fırlatıp intel i yakacakmış

intel işlemci yanmaz kitler veya resetler ama Amd için ise durum farklı ısı yükselmesinde ve herhangi bir problemde yanma riski var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 18 Ocak 2006 0:29:45 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wolfork

kardeşler!!!!
    tartışmayın

intel işlemci yanmaz kitler veya resetler ama Amd için ise durum farklı ısı yükselmesinde ve herhangi bir problemde yanma riski var

ama öyle bir problem yok
    hem kim demiş resetlemiyo diyo yanmadan önce resetlenme günümüzde her işlemcide var

• arkadaşalar günümüzdeki amd işlemcilerde de intel işlemcilerde de resetleme özelliği var.Ancak intel yüksek hız kullanıyor ve dolayısıyla intel amd ye bakarak çok daha fazla ısınıyor.Amd de ise durum tam tersi daha yavaş hız daha çok iş.Ayrıca ısınma tam olarak hız konusuna bağlı değil.Intelin "genelde" kullandığı çekirdekler ısınma konusunda çok ustadır.

Alın size açıklama...

YETER ARTIK BIKTIM AMD INTEL KARŞILAŞTIRMALARINDAN...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

arkadaşlar adam cevap bekliyor siz tartışmaya girmişsiniz.
    bırakın artık bu işleri.

bkz. amd barthon xp .

bu işlemci 100 dereceye dayanıyor, varsın full load da 80 derece olsun benim için önemli değil.
    kaldı ki 100 dereceye gelen bu işlemci pc yi kitler veya reset yapar yanmamak için.
    siz görebiliyor musunuz? (sorun = yukarıda anlattıklarım, bunu görebiliyor musunuz)

kimseden ses çıkmadı.
    kızdım,
    bukez dediler ki "biz AMD biliyoz, inteli bilmiyor, bilmediğimiz konuda nasıl yardım edelim"
    iş yardıma gelince hiç biriniz inteli bilmiyor ama iş sataşmaya gelince hepiniz intelin kurdu olup eksi yönlerini sayıyorsunuz.

teşekkürler arkadaşım söylediklerinin hepsine harfiyen katılıyorum yardım etmeye çalışıyorum ama işleri güçleri AMD İntel

• AMD 'nin eski modellerinde ısı sorunu vardı. Duron vs. Ancak athlon xp serisi Throubred'den sonra sorun giderildi. O yüzden AMD 'nin adı overclock canavarına çıktı.
    İntel'de ise tam tersi Northwood' lar az ısınırken 90 nm teknolojisine geçince prescott'larda ısınma sorunu başgösterdi.

Ben throbred xp kullanıyorum ve neredeyse kapasitesinin sonunda maximum o/c'ta heatsink ile arasında macun vs. kullanmıyorum ve ısının en ağır uygulamada 50 'yi geçtiğini görmedim. AN7 ile kullanırken 42 dereceyi geçmiyordu. bilginize..

ayrıca kasada 1 tane bile fan yok gürültü olmasın diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 18 Ocak 2006 0:42:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

arkadaşlar adam cevap bekliyor siz tartışmaya girmişsiniz.
    bırakın artık bu işleri.

bkz. amd barthon xp .

kimseden ses çıkmadı.
    kızdım,

Belki biliyorsunuz ancak ben yine de hatırlatayım sen işlemciyi 80 derecede tam yükte kullanamazsın. Bırak 80'i 70 derecede de tam kapasitede kullanamazsın. İşlemci bu sıcaklıklarda Thermal Throttling yapar. Senin haberin olmadan performansını düşürüp kendini soğutmaya çalışır. Yoksa ısınsın bir önemi yok tabi ki

Bu arada haklısın konu sahibine de yardımcı olalım. Zalman Cnps 7700Cu iyi bir soğutucudur. Fakat kasa içi hava dolaşımı da önemli kasanda kaç tane fan var ve boyutları nedir? Ayrıca kasanın bulunuduğu yerde bir ısı kaynağı var mı? Karar vermen açısından şuna da bakabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_5189775/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 18 Ocak 2006 0:52:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

hayir intel gercekten isiniyor bunu neden kabul etmiyosunuz
    amd'nin sizden üstün oldugunu etmediniz bari eskiden amd
    icin dediginizi simdi siz kabul edin

Pc yanacak bi yardım edin ..

eminmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EECFCE0DC -- 18 Ocak 2006 9:15:06 >

• 1.63v 20 derece ve anakart cpudan daha sıcak

vay bee

ayrıca athlon xp patlıyor diyen arkadaşa

ben de o lafı geçen işlemciden kullanıyorum

yanması için

o sıcaklıklara gelecek dee ( 29 dereceden 80 derecelere gelecek )
    ondan sonra da tam o anda da thermal throlling yapmayacak
    hee ondan sonra bi de 80 lere gelince anakart koruması devre dışı kalacak bozulacak da...

belki o zaman cpum patlar
  • arkadaşalar günümüzdeki amd işlemcilerde de intel işlemcilerde de resetleme özelliği var.Ancak intel yüksek hız kullanıyor ve dolayısıyla intel amd ye bakarak çok daha fazla ısınıyor.Amd de ise durum tam tersi daha yavaş hız daha çok iş.Ayrıca ısınma tam olarak hız konusuna bağlı değil.Intelin "genelde" kullandığı çekirdekler ısınma konusunda çok ustadır.

DOĞRU SÖLÜYOOO
  • VALLAHİ İNSAN BU YORUMLARI OKUYUNCA SİNİRLENİYOR.

İSTEYEN İSTEDİGİNİ KULLANIR KİM KARISIR.

YALANDAN FANATİKLİK YARATIP İNSANIN SİNİRLERİNİ BOZMAYIN...

HERKESİN SİSTEMİ KENDİNE GÖRE İYİDİR...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.