Şimdi Ara

PC Uyku Modundan Çıkmıyor :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım işletim sistemi Vista 64 bit,anakartım MSI K9A2 CF-F,1 ay önce biosu update etmek için msi'ın sitesine girdim,live update'e tıklayınca işletim sisteminizi desteklemiyor diye bir yazı çıktı ve update işlemi iptal olmasına karşın anakart sapıttı,mouse imlecinde sapıtmalar,takılmalar gibi..Neyse anakart pilinin yanındaki 3 pinli jumper'ın ayaklarını 1-2'ye geitrip biosu sıfırladım ve eski haline getirdim ve sorun çözüldü.Şimdi de pc belirli bir süre çalışıp hiçbir işlem yapmayınca uyku moduna geçiyor,klavyeden bir tuşa bastığımda ya da mouse'u oynattığımda kasa çalışmasına rağmen görüntü yok.Bu sorunu çözmek için 32 bit işletim sistemi yükleyip biosu güncellemeyi düşünüyorum,bunun dışında yapabileceğim birşey var mı?Bu sorunu çözmek için gereken bios ayarları nedir?Yadımınız için şimdiden teşekkürler...

Şu andaki BIOS Ayarları:

Power Management Setup

ACPI Function [Enabled]
    ACPI Standby State [S1]
    Suspend Time Out(Minute) [Disabled]
    Power Button Function [Power Off]
    Restore On AC Power Loss [Off]
    Wakeup Event Setup

Resume From S3 By USB Device [Disabled]
    Resume From S3 By PS/2 Keyboard [Disabled]
    Resume From S3 By PS/2 Mouse [Disabled]
    Resume By PCI Device(PME#) [Enabled]
    Resume By PCI-E Device [Enabled]
    Resume By RTC Alarm [Disabled]

Sorunu düzeltmek için ACPI Standby State [S1] olan ayarı [S3] olarak değiştirdim ve Resume From S3 By USB Device [Enabled] Resume From S3 By PS/2 Keyboard [Enabled] Resume From S3 By PS/2 Mouse [Enabled] yaptım ama sonuç alamadım...

Bu ayarlar hakkında bilgisi olan varsa lütfen mesaj atsın,bu ayarlar enerji tasarrufu için yapılan ayarlar diye tahmin ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurorgun -- 27 Ocak 2009; 21:31:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.