Merhaba arkadaşlar. Sistem ısınıyordu ben de kasayı söktüm, tozları aldım, soğutucuyu çıkardım. İşlemci soğutucuyla birlikte geldi. Fiziksel hasar yoktu pin yamulması vs. Termal macunu da yeniledikten sonra kapattım ve kasayı açtım. Bilgisayarım acayip yavaşlamıştı bir de ısınıyor. Nedenini anlayamadım. Bir çözümü yok mu bu sorunun? |
PC temizliği sonrası sistem ısınıyor

-
-
Hasar olduğunu sanmiyorum bence montajdadir macun surdukten sonra hiç geri cikarip taktiniz mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemci nasıl soğutucu ile birlikte geldi?
Soğutucu vida yada dübelleri söküldükten sonra çıkar. İşlemcinin kilit kapağı açılır ve işlemci öyle çıkarılır...
Hem işlemci hem de soğutucu yüzeydeki eski termal macun tamamen temizlenir. İşlemcinin orta kısmına termal macun akıtılır ve itinayla bir film tabakası şeklinde yüzeye yayılır. (Ben bundan sonra bir de soğutucunun tam ortasına bir damla termal macun sürerim.)
Akabinde soğutucu işlemci üzerine fazla sağ sol yaptırılmadan düzgün şekilde oturtur ve çapraz dübel tırnaklarını kilitlerim.
Laptoplarda soğutucu tespiti vida ile yapılır ve vidaların sıkma sırası vardır.
Rasgele takılmaz. 1-2-3 şeklinde işareti vardır o sıraya göre yapılır.
İşlemciyi taktıktan sonra fan çalışmasında problem olup olmadığını kontrol et, düşük ihtimalde olsa soketini takmamış olabilirsin...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X