Şimdi Ara

Pc Tema Konusu Gruplandırılarak Üst Konu Yapılması Hakkında... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam öyleyse işletim sistemleri için üç alt forum daha açtırabiliriz.

Tema ana forumu için daha güzel açıklama metnine ihtiyaç var aslında. Benimki biraz basit gibi durdu.

Keşşaf Cin Ruhu
  • Masaüstü resimlerinde kullanıcılar şuanda kullandıkları masa üstlerinin resmini yayınlıyorlar ve o hale nasıl getirdiklerini anlatıyorlar, yani şu temayı kullandım şu programı kulandım gibi.

Orijinalden alıntı: mewluth

Tamam öyleyse işletim sistemleri için üç alt forum daha açtırabiliriz.

Tema ana forumu için daha güzel açıklama metnine ihtiyaç var aslında. Benimki biraz basit gibi durdu.

Bilgisayarınızın masüstü görünümü ve masaüstünü özelleştirmek için gerekli temel programlar.

bu tarz bir yazı olabilir sanki.

Orijinalden alıntı: mewluth
    Yazılım Ana bölümü altına Tema forumu açılacak. Alt forumlarını da şöyle düşündük.

Tema (Theme) (Ana konu) (Açıklama olarak da; Bilgisayarınızın ekran görüntüsünü ve daha bir çok şeyini kişiselleştirebileceğiniz yazılımlar.) (Açıklamayı daha güzelleştirebilirseniz çok sevinirim)
    - İşletim Sistemi Temaları (OS Themes) (Alt forumlara ayırmadık şimdilik. Önce bir böyle görelim)
    - Simge, Png Simge, Fare İşaretçileri
    - Duvar Kağıtları (Wallpaper)
    - Ekran Koruyucular (Screensaver)
    - Diğer Programlar İçin Temalar

Böylece 5 alt forum oluştu. Masaüstü ile duvar kağıdı bana aynıymış gibi geldi ve o yüzden birleştirdim. Ayrı olması mutlaka gerekir mi?

Yazılım Ana Bölüm
    -İşletim Sistemi Kişiselleştirme (alt forumlar)
    Alt Bölüm: -----Windows------------Linux---------------- ve Mac
    -------------Xp, Vista, Win7----- Ubuntu, Pardus, Mint vs linuxun en çok kullanılan dağıtımları sıralanabilir 3. alt forum'da mac için aynısı yapılabilir
    -------------Bunların Altına-----Bunların Altına-------------Bunların Altına
    -------------Simge, Png Simge-----Simge, Png Simge
    --------Sistem Teması, Fare İş---- Fare İş. Compiz, Gnome, Kde vs.

bu şekilde ve örnekler çoğaltılarak olabilir mi mewluth hocam

• X-Devi| çok karışık seninki ya işletim sistemlerinede ayırırsak ohooo
  • ben düzenli, planlı bir liste çıkardım siz karışık demişsiniz o zaman neden bu başlık açıldı linux ve windows + mac işletim sistemlerinin tüm görselleştirme dosyaları, yazılımları tek konu altında verilsin?

Adam işletim sistemleri bölümüne girdimi kendi işletim sistemine tıklayacak, onun altında ikonsa ikon sistem temasıysa sistem temasına tıklayıp istediğini hemen bulucak.. ve buna karışık diyorsunuz..

çekiliyorum

Hem agresif olup neden bu başlık açıldı gibi tavır almaya gerek yok, xpde kullanılan bir simge win7dede kullanılabilir ozaman nolacak yada win7de kullanılan bir png macostada kullanılabilir aynı şeyden 3-5 yerde paylaşım yapılacak ozaman...

Ben xpde kullandığım fare işaretçilerini win7de kullanıorum şuan...

birde öyle düşün

mesela duvar kağıtları bir ana konu yani üst konu olsa daha iyi yani işletim sistemleri forumu altındaki windows işletim sistemleri gibi bir alt forum olursa yine kötü olur, ama tema ana forumu içinde duvar kağıtları gibi bir ana konu yai üst olucak aynı şey masa üstü resimleri içinde geçerli, masa üstü resimleri ana konu yani üst konu olarak altındada yukarıda bahsettiğim 3 şık olacak altına başkası konu açamıyacak.

Bunun nedeni bütün duvar kağıtları bir konuda paylaşılırsa güzel olur ancak duvar kağıtları alt forum olurda altına forumcular konu açarak duvar kağıdı paylaşırsa kötü olur bir çok konu olur ve bir forumcu mesaja girip bakıp mesajdan çıkıp başkasına girmesi onu sıkar...

Yani yukarıdaki tavsiye ettiğim şeyi düzelterek anlatırsam aşağıdaki gibi bir stilde olacak. Windows 7 için bir x temasını forumcu bir konu açarak değil Tema konusu altındaki işletim sistemi üst konusu altındaki windows temaları konusunda bir mesaj atarak tanıtıcak...

Yazılım Forumu
    Tema Konusu (Ana Forum)
    |_İşletim Sistemi Temaları (Üst Konu Olarak Gruplanacak ve Altına Kimse Konu Açamayacak)
    __|_Windows işletim sistemleri temaları (Kullanıcılar temaları mesaj atarak bu konuda tanıtıcak)
    __|_Osx işletim sistemleri temaları (Kullanıcılar temaları mesaj atarak bu konuda tanıtıcak)
    __|_Linux v.b. işletim sistemleri temaları (Kullanıcılar temaları mesaj atarak bu konuda tanıtıcak).
    |_Simge,Png Simge,Fare İşaretçileri (Üst Konu)
    |_Duvar Kağıtlar (Üst Konu)
    |_Ekran Koruyucular (Üst Konu)
    |_Masa üstü resimleri (Üst Konu Olarak Gruplanacak ve Altına Kimse Konu Açamayacak)
    __|_Windows işletim sistemleri (Kullanıcılar masa üstü resimleri mesaj atarak bu konuda tanıtıcak)
    __|_Osx işletim sistemleri (Kullanıcılar masa üstü resimleri mesaj atarak bu konuda tanıtıcak)
    __|_Linux v.b. işletim sistemleri (Kullanıcılar masa üstü resimleri mesaj atarak bu konuda tanıtıcak)

Bir ton tema ve benzeri şekilde işletim sistemlerine ek görsel özellik katan programlar bunların tanıtımları veya winamp winzip benzeri programların temalarını forumcu yazılım forumu altındaki tema konusu ana forumunda konu açarak tanıtıcak örneğin "winamp temaları buraya" diyerek bir konu açıcak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 30 Ocak 2010; 18:32:47 >

• @soulcubee seninki biraz abartıya kaçmış gibi yani okadar bölüm açılamaz gibi geldi!

Ufak bir fikir belirtmek istersem;

Ya işletim sistemlerine göre bir alt tema bölümü açılabilir.

win7 alt forumunda mesala üst başlıklarda bilgilendirici başlıklar ve programlar konularıda (siyah beyaz Visual style tema) - (siyah beyaz windows blinds tema) sı gibi olabilir. Hem tema konularına mesajlar atılabilir. Hemde işletim sistemlerine uygun olarak gruplanmış olur.

Bir başka fikrim ise Visual style - window blinds - icons - wallpapers gibi sıralanabilir ve örneğin wallpaper bölümün herkes wallpaperlarını sergilenip Yarışmalar düzenlenebilir vs...

Sorularınız ve daha fazla açıklama isterseniz elbetteki yardımcı olabilirim. Biliyorsunuzki zamanında sırf bunun üzerine sitemiz ve forumumuz vardı!

• EstrEmO sizin site ve diğer forumlarda da işleyiş böyle değilmiydi peki X-Devi| de senin dediğini dedi tmm işletim sistemlerine göre alt bölümler uysun çok basit bir soru ben icon paylaşcam hangi windowsun her işletim sisteminemi paylaşcam veya bir png paylaşcam hem windowslara hemde macleremi paylaşcam.

Her windows her mac her linux için ayr bölüm açılmalı ozaman kargaşa daha çok olur, yanlışmıyım...

sırf tema olarak bakmamak gerek çok derin ve geniş bir konu ve sırf bu konu için birton site forum var benimkisi en geniş kapsamlı şekilde gruplamaydı

ben fikrimi anlattım zaten konuşuldu bu konular baya, yazılım genel gibi tema genel forumu olacak altındada bahsettiklerim üst konu olacak ama yazılım genel forumu gibi herkes kendi konusunu açabilecek en son böyle konuşuldu bilmiyorum ama ne karar alındı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 31 Ocak 2010; 12:46:10 >
  • Bende soul'a katılıyorum,ancak başlıkları abartı şekilde artırırsanız tema forumundan farkı kalmıcak,bu durumda biri bi wall bakacak, sonra tutacak buna uygun ikon bakayım dicek bide tema ayrı başlıkta olursa iyice sapıtıyorsun, oraya tıkla buraya tıkla abartıya kaçırılmadan başlık sayısı minimum da tutularak yapılacaksa çok iyi olur,çünkü altına gelecek yorumları ve açıklamaları da düşünürsek bayağı bir artış,post sayısında artış olucaktır...

Şimdiden hayırlısı neyse o olsun ne diyelim,,, bu arada tema olaylarına fazla sıcak değilim bu aralar, askerlik malum... fırsat buldukça nete giriyorum,ankkara'da da neti kapadık gidiyoruz diye,1 aydır ankaradayım, net olmayınca kös kös oturuyoruz ewde, hastalandık ewe yolladılar, rapor bugün bitiyor, fırsat buldum, topic'i okudum,yazıyorum... Yani eğer oylama yapılacaksa benden +++ oy geliyor demek istiyorum... Girdiğimde de 2-3 yorum yapıyorum zaten... bu yüzden kişisel mesajlara heran yazamıyorum,tema vs. ile ilgili pm atarsanız cwp gelmesse alınmayın "neden bu adam cevap vermiyor bana" diye ....

• @soulcubee okadar alt bölümün açılmayacağını düşündüm sadece...

O zaman ikinci fikrim daha makul gibi...

Konularda Mesala Visual Styles bölümünde örnek olarak söyle olabilir ki anlaşılır olur.

Siyah beyaz Visual style tema Win7 (xp) gibi...
  • ozamanda tema forumlarındaki kargaşa burdada olur, yani bir kullanıcı bir tema için konu açar, ufak çaplı forumlarda bu sorun olmayabilir ama donanım haberin üyesi çok fazla ve böyle bir bölüm açıldığında yüzlerce belki binlerce sadece bir tek tema için konu açılcak bir kişi bir tema aramak istediğinde bir konuya girecek beğenmicek çıkacak diğer konuya girecek mesaj atacak arada reklamlarla uğraşacak buda üyeyi çok sıkar ve çok çabuk terketmesine neden olur...

ama tema konusundaki belli başlı başlıkları üst konu olarak atarsak ki bahsettiğim şekilde, bir kişi tema aradığında tema üst konusuna girer bakar resimlere çıkar, wall aradığında o konuya girer. bir üye bir soru sormak için veya bir program tanıtmak için örneğin webshots tanıtmak için konu açar, böylesi daha uygun değilmi...

benim istediğim ama olmayacak tek şey işletim sistemlerine göre bölüm olmayacak gibi bir sonuç ortaya çıktı dün konuşulanlarda ama oda çok problem çıkarmaz sanırım...

yani şunu demek istiorum tema genel bölümüne girdimi kullanıcı 5 üst konu görecek bunlar; İşletim Sistemi Temalar, Simge,Png Simge,Fare İşaretçileri, Duvar Kağıtlar, Ekran Koruyucular, Masa üstü resimleri olacak ilgilendiği konuda gezecek ayrıca aynı yazılım geneldeki gibi altındada üyelerin açtığı konuları görecek yani program tanıtımları sorulan sorular gibi...

EDİT :

tabi bölüm kurallarıda üst konu olacak onu sölemeyi unuttum, birde bilmiyorum kabul edilirmi, eskilere saygıdan dolayı yazılım geneldeki tema konusuda kilitlenip üst konu yapılsa iyi olur bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 31 Ocak 2010; 18:22:53 >

• tüm yorumları iyi bir şekilde tamamlamış bu cümle..
    burasının tema forumu olmadığı gerçeğinide kabul etmek gerekiyor.. bu sebeple başlıklar basit ve yüzeysel olmalı,
    her işletim sistemi için ayrı forum değilde tıpkı oyun bölümündeki oraya ayrı girişler yapılabilir..Call of duty oyunları denipte girildiğinde ayrı bir alanla karşılaşılması gibi..Veya renklerle işletim sistemleri işaretlenebilir, misal mavi renkle başlayan başlıklar xpyi temsil eder kırmızı w7 gibi)

İşletim sistemi Temaları, (ilave kısımlar, moding, xp, w7, vista, linux, mac gibi)
    Skinler,
    Wallpaper,
    Simge - işaretçiler,
    Ekran koruyucular,

quote:

Orijinalden alıntı: KeShhh®

Bende soul'a katılıyorum,ancak başlıkları abartı şekilde artırırsanız tema forumundan farkı kalmıcak,

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-

• ben bir çok tema forumunda karşılaştığım kötü sonucu görmek istemiyorum sadece tek amacım bu. Bu kötü sonuçta nedir söyleyeyim ; adam çok beğendiği bir tema için bir konu açıyor, arından başka biri de bir konu açıyor bir tema için onlarca konu oluyor gir çık öbürüne gir arada reklamlarla boğuş işte bu insanı çok sıkar oysaki tema konusu başlı başına çok eğlenceli ve renkli bir konu...

gruplandırma istememin tek nedeni bu idi ama forum imkanları buna izin vermediği için ayrı alt bölümlerde açmak bahsettiğim kargaşaya yol açacağı için sadece yukarıda bahsettiğim 5 ana başlık + kurallar + eski konu üst konu olarak sabit kalmasını istedim. böylelikle bir kişi tema paylaşmak istediğinde tema üst konusuna, wall paylaşmak istediğinde wall üst konusuna, ico paylaşmak istediğinde ico üst konusuna mesaj atarak paylaşımını yapacak. Eğer ki bir sorunu var yada birşey öğrenmek istiyor yada tema ile ilgili bir 3. parti yazılım dediğimiz bir program tanıtıcak bunun içinde konu açıcak.

ben böyle olmasını isterim bana göre çok güzel olur böyle ve bu düşüncemide ilettim ama karşılık gelmedi henüz...

sanırım çalışıyorlar...

• Önerin ve düşüncen için teşekkürler soulcubee, Tema başlığı misyonunu tamamladı artık ama eskilerde paylaşılanların, deneyimlerin okunması için bencede üst konu tutulmalı..Her şey bir yana ne muhabbetler döndü orada yav. arada girer bakarım ilk gün gibi hatırlarım o konuşmaları..Ne heyecandı xpye tema yüklemek, şahsen ben artık vakit bulamıyorum iş koşuşturmacasına atıldığımız için ama bunları okumak bile keyif veriyor gerçektende..

keshh bu arada geçmiş olsun, hayırlı teskereler..

quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee
    tabi bölüm kurallarıda üst konu olacak onu sölemeyi unuttum, birde bilmiyorum kabul edilirmi, eskilere saygıdan dolayı yazılım geneldeki tema konusuda kilitlenip üst konu yapılsa iyi olur bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 3 Şubat 2010; 23:33:59 >

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-
  • bu arada bahsettiğin o yönlendirmeyi geçen akşam mewluth denedi msnde o yönlendirmeyi detaylı konuşmuştuk ama olmadı...
  • Üst konu olmasını istediğim İşletim Sistemi Temaları (Alt bölümler açılamayacak) Simge,Png Simge,Fare İşaretçileri Duvar Kağıtlar Ekran Koruyucular Masa üstü resimleri (Alt bölümler açılamayacak), konularından dahada detaya inilirse çok başlık çıkar örneğin vista win7 için yapılan xp için ise bikaç ayardan sonra kullanılabilen gadget ismi ile anılan araçlar, 3. parti yazılım ile kullanılan yani webshots, litestep gibi programlarla kullanılan işletim sistemleri temaları gibi.

Ancak bunlar diğer konular gibi rağbet gören şeyler olmadıkları için bu konuların adını söylemedim. Bir üyenin mesela shadowz61 'in litestep çok hoşuna gitmişti kendi "LITESTEP PROGRAMI VE TEMALARI" şeklinde bir konu açar ve herkes oraya yönlenir veya başka biri "KENAR ÇUBUĞU ARAÇLARI" diye konu açar ve bu araçlar burada paylaşılır.

Kurallardan bahsetmek gerekirse forumun ana kuralı illegal paylaşım yasak bu zaten geçerli bir kural olacak benim özellikle istediğim bir kural ise büyük devasa boyutlarda resim atılmaması üyelerin ufak boyutlu ön izlemeli şekilde resim atması veya onları [simage][/simage] düğmesi yerine [simage][/simage] düğmesine yönlendirecek bir kural olmalı uymayan uyarı cezası almalı bence...

Başka aklına kural olarak gelen bir şey var mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.