Şimdi Ara

PC, siyah ekranda neden donuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarımı, açma tuşuna basmam ile siyah ekranda takılı kalıyor. Bios setup bile açılmıyor. CD, DVD, floppy v.s. ile boot'da olmuyor.
    Bir kaç aydır bununla uğraşıyorum. Her seferinde kasanın içinde ki her şeyi teker teker söküp tekrar bağlıyorum. Her neden ise sorun birden düzeliyor ve açma tuşuna basınca normal her zaman ki gibi pc açılıyor; hızla windows çalışıyor.

PC sorunsuz açıldıktan sonra da Registry Mechanic, norton2009 ve avast ve Hiren's BootCD 9.9 ile inceleme sonrasında sorun olmadığını görüyordum. Test yazılımları tüm donanımımı inceleyip, sorunsuz olduğunu geçen sefer pc açılabildiğinde öğrenmiştim. Ayrıca, ram'lerin hepsini söktükten sonra pc'yi açınca uyarı sesi geldiğinden, Motherboard'da sorun olmadığı düşünüyorum.

Geçen gün yine aynı sorun oldu fakat bu sefer pc'yi çalıştıramadım. Kasa içindeki tüm enerji kablolarını teker teker söktüm ve yeniden taktım; durum değişmedi. Ramleri teker teker yer değiştirerek taktım ki durum aynı. Başka ekran kartı taktım ardından onboard ekran kartını denedim yine de siyah ekran da kaldı. Bios setup'ı bile açılmadığından zaten güvenli kipi'e fonksiyon tuşlarıyla da girilmiyor. Hard diski tamamen söktüm ki disk olmadan da pc'nin bios setup'ının açılması hem de siyah ekran da hızla konfigrasyonu listeleyip sonunda disk bulunamadı demesi gerekiyordu; ama yine pc açılmayarak dondu. Her seferinde yukarı da ki resimde de görebileceğiniz gibi pc donuyor.

Siyah ekranda "Main Processor: Intel Pentium(R) 4 3.00GHz(200x15.0)" yazıp, donuyor. Halbuki donmasa; main processor sonrasında 1,5 GB'lik Memory'yi yazacak arkasından ide'ye bağlı disk ve optik sürücüleri listeleyip hızla ayrıntıları gösterecek ve windows açılacaktı.

Bunun nedeni ne olabilir? Bu sorunun çözümünde yardımcı olabilecek değerli pc dostlarına şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerscape -- 17 Temmuz 2009; 20:13:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc açılırken beyaz ekran!!!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.