Şimdi Ara

PC Power Tuşuna Bastığımda Elektrik Gitmiş Gibi Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son 1 aydır laptopda bu sorunla uğraşıyorum. Bilgisayar kapalıyken power tuşuna basıyorum üretici logosu gözüküyor (HP) sonra birden kapanıyor. Şöyle bir 10-15 kere aynısını tekrarladıktan sonra açılıyor. Dün harddiskte (TOSHIBA MK8037GSX - 80 GB) bad sector taraması yapmıştım yaklaşık 135 tane bad sector bulmuştu, bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Lütfen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werewolf_007 -- 1 Mart 2015; 12:52:00 >

• power tuşuna bastığın, power kartından kaynaklanır,
  • -marvel- - kullanıcısına yanıt
    Peki bunu düzeltmek için ne yapmam gerekir, power tuşu yerine BIOS'dan başka bir tuş atasam işe yarar mı?
  • o küçücük bir kart, değişmeli ya da tamir edilmeli,
  • -marvel- - kullanıcısına yanıt
    Zaten bilgisayarı 1 ay daha kullanıp sonra yenisini alacağım. 1 ay için de gerek olduğunu düşünmüyorum. Teşekkürler
  • Eğer, düğmeye bastıktan yaklaşık 5 sn sonra kapanıyorsa, düğme basık kalıyor olabilir. Üst kapaktaki açma/kapama düğmesi, aslında kendisi yalnızca altındaki kartın üzerindeki düğmeye basmakta kullandığımız plastik bir parçadır. Bu parçada olan bir sıkışma ve devamlı olarak basılı kalması, doğal olarak sistemin açıldıktan kısa bir süre sonra kapanmasına sebep olacaktır.

İlk olarak, garantisi varsa garantiye gönderin, probleme kendiniz müdahele edip bilgisayarınızı garanti dışı bırakmayın.

Eğer garantisi yoksa, kendiniz müdahele etmek istiyorsanız, önce bilgisayarınızın açma kapama düğmesinin olduğu kapağı çıkarmanız gerekecek. Kapağı çıkardıktan sonra, kapakta olan düğmenin görünen kısmına bakınız; herhangi bir sıkışma sebebiyle, altında dokunduğu düğmeye devamlı bir baskı oluşturuyor olabilir, 5 sn den daha uzun süre basılı kalınca sistem doğal olarak kapanıyordur. Daha sonra, düğmeye bakabilirsiniz. Eğer, alttaki düğme basmayı deneyin, tek seferde açılıyorsa, bir şekilde bir sıkışmadan dolayı basılı kalmasından oluyordur. Diğer türlü, güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürmeniz gerekecek gibi görünüyor.

Ayrıca, bilgisayarınız açılışı sırasında herhangi bir şekilde "dıt" sesi/sesleri çıkarıyor mu? Belki başka bir yerde sıkıntı olabilir.

Hayırlı günler.

• meraklı_gözlük kullanıcısına yanıt
    Hayır herhangi ses gelmiyor. Eğer düğmede bir sıkışma olsaydı hiç açılmazdı diye düşünüyorum. İşin tuhaf yanı ise bilgisayarı kapatıp fişini çekip gittikten 2-3 dakika sonra açarsam bu sefer tek seferde açılıyor. Biraz tuhaf bir durum. Maalesef garantisi de doldu ama power düğmesini söküp bir bakacağım. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.