Şimdi Ara

PC özellikleri iyi ama çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
1
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

WINDOWS 7 HOME PREMIUM İŞLETİM SİSTEMİNİ KULLANIYORUM BİLGİSAYARIMIN ÖZELİKLERİ DE FENA DEĞİL YİNEDE PC ÇOK YAVAŞ NE YAPMALIYIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ .
    ŞİMDİDEN TEŞEKÜR EDERİM
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• sistemi uzun süredir kullanıyorsanız atıklardan dolayı yavaşlamış olabilir
    Çok fazla başlangıç programı çalışıyorsa boş ram miktarı azdır yavaşalr
    bunlar yazılımsal olanlar diğer bir şık ise donanımdan
    sabit diskin eskidi ise yavaşlar çok dolu ise yavaşlar.

yani bir çok sebebi olabilir

virüs vb gibi binlerce sebeb bulabliriz ama en önemlileri bunlar.
  • YOK PC Yİ YENİ ALDIM ÖZELİKLERİ :
    ANAKART: asus sabertooth 990fx
    İŞLEMCİ : AMD 8 ÇEKİRDEKLİ
    EKRAN KARTI: 2 GB 256 BİT
    RAM: 16 GB 1866 MHZ
    HDD: 3 TB
    YENİ ALDIM AMA ÇOK AĞIR AÇILIYOR VE YAVAŞ ÇALIŞIYOR BİLDİĞİM YÖNTEMLERİ DENEDİM PEK BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ
  • boşta ram kullanımına bakıp buraya yazarmısın

ctrl+alt+del performans sekmesinden bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jawenk -- 6 Nisan 2014; 12:17:11 >
  • jawenk kullanıcısına yanıt
    2,6 GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenan21450

2,6 GB

dll.host hatasından şüphelenmiştim ama ram kullanımın normal gözüküyor. pc temizleyici yardımcı programlar dene bide istersen cclenar ve combofix yardımcı olabilir
    COMBOFİX
    CCLEANER
    advanced system care
    BUNLARI DENEDİM HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YOK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok güzel bir laptop
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BİLGİSAYAR 2 - 3 DK DA AÇILIYOR .
    BİR ŞEY KOPYALAMAYA ÇALIŞIR KEN 5GB TAN SONRA İŞKENCE OLUYO .
    BEN BİOSTA REM MHZ Sİ 1333 TU AYARLADIM ONU 1866 YAPINCA PC AÇILMADI SONRA 1600 YAPTIM AÇILDI MHZ Yİ AYARLADIM BİOSTA ÇOK AZ Bİ DÜZELME OLDU. ONUN DIŞINDA NE YAPA BİLİRİM FİKRİ OLAN
  • sistemin yavaş olmasının bir çok nedeni olabilir. aklıma gelen son olarak driverları güncellemen ekran kartı ve anakart driverlarını güncelle istersen bide.güncelleme yaparken bileşen markalarının kendi sitesinden güncellemeye dikkat et en yenisini ordan bulabilirsin.
    görev yöneticisinden kaynak izleyicisine baktımda hiç bir program çalışmadığı halde disc etkinliği yüzde 90 civarında bu normal mi ?
  • quote:

görev yöneticisinden kaynak izleyicisine baktımda hiç bir program çalışmadığı halde disc etkinliği yüzde 90 civarında bu normal mi ?

Boştayken normal değil hocam. Şöyle yap sen. Cihazdaki bilgilerini al. Daha sonra formatla. Hemen ASC ve Antivirüs kur.
  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    2 gün önce format attım discleri ozaman komple silmiştim tekrar bölümlendirdim . ondan öncede öyleydi . microsoft securty esntials yüklü combofix kulandım virüsle ilgili hiç bir şey yok bilgisayarda. microsoft kötü amaçlı yazılımdan temizle programınıda kullandım hiç virüs yok . hocam bende anlamadım niye böyle oluyor ki .
  • quote:

COMBOFİX
    CCLEANER
    advanced system care
    BUNLARI DENEDİM HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Malware Spyware taramasi yaptinmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2 gün önce format attım discleri ozaman komple silmiştim tekrar bölümlendirdim . ondan öncede öyleydi . microsoft securty esntials yüklü combofix kulandım virüsle ilgili hiç bir şey yok bilgisayarda. microsoft kötü amaçlı yazılımdan temizle programınıda kullandım hiç virüs yok . hocam bende anlamadım niye böyle oluyor ki .

Hocam kullandığınız CD'leri nereden temin ettiniz?
  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    hepsi orjinal cd ler
  • quote:

hepsi orjinal cd ler

Hocam forumda bu sorunu yaşayan 3 yada 4. kişisiniz. Bunu fark ettim. Sonuç bulmaya çalışıyoruz.
  • kenan21450 kullanıcısına yanıt
    win 7 home premiom orjinal pc ile birlikte satın aldım pc toplama her parçanın driver cd si de üstündeydi zaten hocam bi çare ya .
    spyware İÇİN Adware Away ANTİ SPYWARE KULANDIM DÜN GECE
  • ÇOK TEŞEKÜR EDERİM HOCAM
  • kenan21450 kullanıcısına yanıt
    HİÇBİRPROGRAM ÇALIŞMADIĞI HALDE OYLEYSE BU NORMAL BİŞEY DEĞİL BİLGİSAYARININ YAVAŞ AÇILMASI DA HARDİSK İN DEN DOLAYIDIR. HARDDİSKİNDE BİR ARIZA OLABİLİR. VEYA FAZLA DOLUDUR.
  • Tüm yorumlarını okudum, sebebi(bence) donanımdan kaynaklı. Uyumsuz gelmiş olabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.