Şimdi Ara

PC Optik Sürücüleri Görmüyor .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım ne CD-Romu ne de CD-Writerı görmüyor . Bu olay sanırım virüs girdikten sonra oldu . CD-Rom/Writer olmadan formatta atamıyorum . Bozukluk CD-Romlarda olamaz . CD-Rom bozuk . CD-Writerda mı bozuk ? Neden olabilir ? Biosa baktım görmüyor . Yardım edin format atmam gerekli ama CD çalıştıramıyorum .

Kolay gelsiN ...

• bios görmüyosa cihazları biosu bi sıfırla , sonra tekrar ayarla. ide kanalları kapatılmış olabilir. daha sonra da windows üstünde cd rom ve rw sürücülüerini kaldırıp tekrar yükle.
  • HARDDİSK İNİZ NTFS BİÇİMİNDE DEĞİL İSE DİSKET İLE FORMATLAYIN

FORMATLAMAK SORUN DEĞİL DE

ASIL SORUN SETUP A GİRİP SÜRÜCÜLERİN OTOMATİK TANINMASI AYARLARININ DOĞRU YAPILIP

YAPILAMADIĞI İLE İLGİLİ OLABİLİR

İDE HDD AUTO DETECTİON A GİRİP ARATTIKTAN SONRA SAVE EDİP ÇIKTI İSENİZ YENİ NE TAKARSANIZ

TAKIN TANITAMAZSINIZ.

GÖRMEZ SÜRÜCÜNÜZÜ

BUNUN İÇİN STANDART CMOS SETUP A GİRİP AYARLARI HER İKİ TARAFIDA AUTO YAPMANIZ GEREKMEKTE

EĞER BU DA OLMAZ SA BİR IO KARTI BULUP CDROOMLARI ORADAN TANITMAYI DENEYİN

BOARD IN İDE YOLU DENETLEYİCİLERİ BOZULMUŞ OLABİLİR

GEÇMİŞ OLSUN

KOLAY GELSİN
  • mykrop

Biosu sıfırladım sonuç yok tekrar deneyeyim .

DoktorX

Bilgisayarı 1 ay önce aldım sorun yoktu . Bu olay 1 hafta önce oldu . Bende 1 tane SATA , 1 tane de IDE HDD var . Bunları görüyor . Ama CD-Romu , CD-Writerı görmüyor . Bu arada şimdi disketi denedim disketi takıyorum lütfen disket takın diyor .

Çıldırcam yaaa . Daha 1 aylık PC ye ne oldu ?
  • Doktorx in söyledikleri de olmadıysa. biosunu flaşlaman gerekebilir. kendin yapabilirsin anakart cd si içinde küçük bi program var internetten otomatik olarak bios flaşlar(cd çalışmıyo ama program küçük başka bi bilgisayardan kendine mail atabilirsin.) veya anakart model numarasına göre bin dosyasını bulup elle flaşlayabilirsin . ya da servise götürürsün onlar ne gerekliyse yapar zaten makine 1 aylıkmış. bios flaşlamak biraz tehlikeli bi iştir. dikkat et.
  • Disketten versiyon yüklemek istedim ama disket sürücüde çalışmıyor .
  • tavsiyem ,makinan yeni daha, bi servise götürüp baktırman. farklı disketlerde de denediysen artık bi servise götür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi CD-Writerı tanıdı fakat format atamıyorum açılırken takılıyor .
  • Neyse sorunu hallettim . Ama nasıl anlamadım .
  • anlarsan bizede söyle çok ilginç vir arıza idi.bilgilenelim başımza felan gelir bilelim ne edeceğimizi
  • Tamam anlatırım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.