Şimdi Ara

PC'me birseyler oldu lutfen yardim ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese , 2-3 gun once bilgisayarima format atmistim. Hersey duzgun gidiyordu fakat hersey dun basladi. İnternette dolasirken yandex durduk yere yanit vermiyor diyor, 10sn sonra pc kitleniyor sadece mouse hareket ediyor , daha sonra mouse'da kitleniyor bende reset atiyorum. Sadece bu kadar da değil, pc'yi actigimda starting windows yazisinda kaliyor(windows ingilizce), 2-3 kere resetleyince aciliyor pc. Ve ayriyetten kapanmiyorda 10dk gecse bile kapanmiyor shutdown'da kaliyor bende arkadan powerin dumesinden kapatiyorum.hdd biraz eski(5yil) ve bozuk , buyuk ihtimal bundan kaynaklaniyor olabilir ve HDD asiri isiniyor bundan da kaynaklanabilir olacagini dusunuyorum. Sizce neden boyle oluyor bilgisayarim ? tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragneel.99 -- 24 Temmuz 2014; 21:23:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz sorunu tespit etmişsiniz hdtune ile diskleri kontrol edin kasa içi havalandırma ne durumda diğer bileşenlerin ısı sorunu varmı varsa temizlik ve termal macun yenilemesi yapın sadece hdd ısınıyorsa ekstra bir fan takın hdd üzerine veya müsait bir alana.

@Dragneel.99
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim. HDtune ile daha oncede bakmistim win yuklu hdd bozuktu health kisminda. Diger parcalarinda etken olacagini sanmiyorum cpu tas caylasa 55-60 derece oluyor , ekran karti da ani sekilde tas catlasa 45derece oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragneel.99

Cok tesekkur ederim. HDtune ile daha oncede bakmistim win yuklu hdd bozuktu health kisminda. Diger parcalarinda etken olacagini sanmiyorum cpu tas caylasa 55-60 derece oluyor , ekran karti da ani sekilde tas catlasa 45derece oluyor.

Hdd bozuk ise bilgilrinizi yedekleyip yeni bir hdd alıp öyle devam edin,geçmiş olsun.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    cok saolun. Win yuklu olandan baska 450gblik bir hdd'm var. Win yuklu olanda isletim sistemi driver filan var zaten at gitsin 60 gb ssd almayi dusunuyorum. İcinde sadece windows driver'lar taryici filan olacak yeterli mi sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragneel.99 kullanıcısına yanıt
    60 gb alana windows driverler rahat sığar. hatta office chrome falan gibi programları da kurarsın.
  • Yetip yetmemesi size kalmış,ancak ssd kesinlikle öneririm,arkadaşın dediği gibi 60 gb windows vs. için gayet yeterli oyun,film gibi büyük boyutlu programlar için (meraklıysanız) alırsınız gayet iyi olur.

@Dragneel.99
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dragneel.99 kullanıcısına yanıt
    Alacaksanız kesinlikle en az 120 GB kapasiteye sahip bir SSD alın bence. Sadece Windows'u SSD'ye kurup, kullandığınız uygulamaları HDD'den çalıştırmakla tam performans alamazsınız. Ayrıca 60 GB kapasite sorunu da çıkartacaktır bence.
  • ssdyi 120 gb alın cidden lazım oluyor 1 sene format atmaya gerek kalmıyor :D ve pc açılıyorsa bi hdtune resmini yollayın belki kurtarabiliriz
  • 120gb olanından almayı istiyorum fakat malesef gücm yetmiyor :( HDtune'da durum şu şekilde windows 7 yüklü olan HDD'de...
  • quote:

120gb olanından almayı istiyorum fakat malesef gücm yetmiyor :( HDtune'da durum şu şekilde windows 7 yüklü olan HDD'de...

çok büyük ihtimal bad sector var kurtarabiliriz belki. error scana girin. quick scanın tikini kaldırın. testi yapın resmi çekin atın

• birde smart kafayı yiyip 1258145 saat hdd açık kalmış yazıyor. yaklaşık 145 yıl?
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum bozuk olduğundan galiba
  • önemli bilgilerini acil yedekle bu hdd gidik. değiştirme zamanı gelmiş. ama hdd'de hava sirkülasyonunda yada ara bağlantılarında sıkıntı olabilir. eğer imkanın varsa bi temizlemeni öneririm. küçük de olsa bi ihtimal işe yarayabilir.
  • 7gün25saat kullanıcısına yanıt
    Önemli bilgilerim yok zaten içinde dah 3 gün önce format atmıştım Temizlemeyi nasıl yapacağım ?
  • quote:

Bilmiyorum bozuk olduğundan galiba

error scanı yapıyormusunuz. bu arada verileri yedekleyin gidici olabilir her an. ama kurtaralım yinede :D
  • bilgisayarın masaüstü olduğunu varsayarak söylüyorum kare içine aldığım yerde hdd olması lazım. bağlantıları çıkarıp biraz üfle varsa fiber bezle bi sil ama ıslak yada manyetik bişey yaklaştırma daha beter olur.

• oguz298 kullanıcısına yanıt
    evet şuan yapıyorum..
    Durum:
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

bilgisayarın masaüstü olduğunu varsayarak söylüyorum kare içine aldığım yerde hdd olması lazım. bağlantıları çıkarıp biraz üfle varsa fiber bezle bi sil ama ıslak yada manyetik bişey yaklaştırma daha beter olur.

badsectorde silerek temizlenirdi emin ol

biraz daha çıkarsa elleme hiç. bölerek kurtaramazsın. belki hdd remove yapabilirsin maxblast ile

• 7gün25saat kullanıcısına yanıt
    Peki saolun yapacağım fakat resim koynamıza gerek yoktu biliyorum zaten yerini
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.