imajı yüklediğinizde kurulum yapmadan sistem direk açılacak sonradan yapmamız gereken EFI ile ilgili birkaç ayrıntı var dosya eklememiz gereken (boot cd siz açılması için) o kadar. ondan sonra problemsiz kullanabilirsiniz
önce 1 adet boot cd si var onunla başlatıyoruz bilgisayarı karşılama ekranı gelince kurulum dvd sini takarak haddiskimizi formatlıyoruz mac os journaled (HFS) olarak böylece EFI partisyon oluşacak
mac os olarak formatlamazsak EFI oluşmaz. formatlamadan imajı kurarsak da EFI oluşmaz. EFI yoksa mac os açılmayabilir. bu yüzden önce HFS formatlıyoruz. o EFI partisyonu otomatik oluşturuyo
sonra paragon drive back up ile hardiske benim yollacağım imajı yükleticez. bunu dvd den direk görerek yüklermi denemedim ama ben USB harici diske atarak ordan kurulum yapmıştım.
imajı yükledikten sonra bilgisayarı yine boot cd si ile başlatıyoruz karşılama ekranı gelince yüklediğimiz harddisten başlat komutu veriyoruz ve mac os açılıyor.
masaüstü geldikten sonra, boot cd kullanmadan açılışı sağlayacak bir iki dosya eklememiz gerekiyor.
* chameleon programını kuruyoruz * EFI partition mount programı ile EFI partisyonu görünür hali getiriyoruz ve içine birkaç dosya atıyoruz
bundan sonra işlem tamamıyla bitmiş oluyor. yeniden başlattığımız zaman mac os direk açılıyo.
bu aşamaları bende anlatabilirim ister msn den ister telefon ile ancak dediğim gibi sadece benim sistemin aynısını toplarsanız yardımcı olabilirim. benim sistemi çalışır hale getirmek için 1 haftamızı verdik. inanılmayacak kadar çok sorun çıktı. ekran kartını görmez, yok etherneti görmez, yok sesi çıkmaz . yani çok uğraştırdı. en son 20 tl verip bi ethernet kartı aldım ayrı slota taktık. oda EDIMAX marka olmak zorunda. en son yaptık ve direk harddiskin imajını aldık.
sonra deneme amaçlı yukarıda yazdığım işlemi tekrarladık sanki sıfırdan bir harddiske kurarmış gibi problemsiz açıldı.
bu şekilde imaj alma yöntemiyle baştan sona kurulumla uğraşmıyoruz. ilerde bir gün mac os problem mi verdi. dosyalarını yedekle yükle imajı 10 dkda sistem ilk kurduğun gün gibi olsun.
şimdi çatır çatır kullanıyorum. hala canavar gibi.
@tayfun1510 sanırım yeni sistem kuracaksın SL için. Şu sistemi öneririm kesinlikle.. eski soketlere yatırım yapmak; boşa para kaybı. Core i5-760 / Gigabyte GA-H55M-UD2H / GeForce GT 240 / 4GB DDR3 RAM %100 uyum garanti eğer işlemci fazla gelir, daha basit işlerle uğraşıyorum derseniz; i3 540 öneririm
quote:
Orijinalden alıntı: ArdilesS
@tayfun1510 sanırım yeni sistem kuracaksın SL için. Şu sistemi öneririm kesinlikle.. eski soketlere yatırım yapmak; boşa para kaybı. Core i5-760 / Gigabyte GA-H55M-UD2H / GeForce GT 240 / 4GB DDR3 RAM %100 uyum garanti eğer işlemci fazla gelir, daha basit işlerle uğraşıyorum derseniz; i3 540 öneririm
açıkçası grafik tasarımcısıyım grafik tasarımda sorun çıkamıcak bi osx86 istiyorum.
bu arada Geforce GT 240 DDR5 mi DDR3 mü ? araştırdımda 2 çeşit var.
YARDIMLARIN İÇİNDE AYRIYETTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
he bide unutmadan bu sistem hangi sürümü çalıştırır ?
Hocam benim sistem hackintosh kurmaya elverişli mi? Bir çok yerden sitelerden baktım, bir türlü cevap alamadım. Bayağı araştırmalarıma rağmen elde ettiğim tek sonuç wi-fi kartımın sorun çıkartacağı yönünde. Onun dışında nasıl kuracağımı bile öğrenemedim. Ancak bu başlıktaki anlatım açıklayıcı olmuş. Sistemimi değerlendirir ve kurabilmek için bir kaynak gösterirseniz çok memnun olurum. Eğer driver hatası alırsam, onları nasıl temin edebileceğimi, nasıl çözebileceğimi açıklayan kaynak.
Bilgisayar: Bilgisayar Türü ACPI x64-based PC (Mobile) İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Home Premium OS Servis Paketi - Internet Explorer 8.0.7600.16385 DirectX DirectX 11.0 Bilgisayar Adı MTDSCOMPUTER Kullanıcı Adı talha Oturum Etki Alanı mtdscomputer Tarih / Saat 2011-03-25 / 22:04
Anakart: CPU Türü Mobile DualCore Intel Core 2 Duo P8700, 2666 MHz (10 x 267) Anakart Adı Lenovo KIWB1 Anakart Çipseti Intel Cantiga GM45 Sistem Belleği 4090 MB (DDR3-1066 DDR3 SDRAM) BIOS Türü Phoenix (03/15/10)
Görüntü Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce GT 240M (1024 MB) Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce GT 240M (1024 MB) 3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce GT 240M Monitör Genel PnP Monitör [NoDB]
Çokluortam: Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC272 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3] Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC272 @ nVIDIA GT216 - High Definition Audio Controller
Depolama : IDE denetleyici Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller Disk Sürücüsü WDC WD5000BEVT-22ZAT0 (465 GB, IDE) Optik Sürücü Optiarc DVD RW AD-7580S SMART Sabit Disk Durumu OK
Giriş: Klavye HID Klavye Aygıtı Klavye Microsoft eHome MCIR 109 Klavye Klavye Microsoft eHome MCIR Klavye Klavye Microsoft eHome Uzaktan Kumanda Klavye tuşları Klavye Standart PS/2 Klavye Fare HID uyumlu fare Fare HID uyumlu fare Fare Synaptics PS/2 Port TouchPad
Ağ: Birincil IP Adresi 144.122.80.181 Birincil MAC Adresi 00-1E-65-D0-1A-C8 Ağ Bağdaştırıcısı Bluetooth Device (Personal Area Network) Ağ Bağdaştırıcısı Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet Ağ Bağdaştırıcısı Intel(R) WiFi Link 5100 AGN (144.122.80.181) Ağ Bağdaştırıcısı Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #2 Ağ Bağdaştırıcısı Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter Modem Bluetooth bağlantısı üzerinde Standart Modem
Çevre Birimleri: Yazıcı Fax Yazıcı Microsoft XPS Document Writer USB1 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3] USB1 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3] USB1 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3] USB1 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3] USB1 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3] USB1 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3] USB2 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller [A-3] USB2 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller [A-3] USB-Aygıt BCM2046 Bluetooth Module USB-Aygıt Lenovo EasyCamera USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt USB-Aygıt USB Giriş Aygıtı USB-Aygıt USB Giriş Aygıtı Akü Microsoft AC Bağdaştırıcısı Akü Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili Akü Microsoft Bileşik Pil
DMI: DMI BIOS Sağlayıcısı LENOVO DMI BIOS Sürümü 15CN35WW(V2.08) DMI Sistem Üreticisi LENOVO DMI Sistem Ürün Adı 20017 DMI Sistem Sürümü Lenovo IdeaPad Y550 DMI Sistem Seri Numarası 2236927901694 DMI Sistem UUID BB2E8576-B84F11DE-82E70026-22CF8229 DMI Anakart Üreticisi LENOVO DMI Anakart Ürün Adı KIWB1 DMI Anakart Sürümü REFERENCE DMI Anakart Seri Numarası CBG1111653 DMI Kasa Üretiçisi No Enclosure DMI Kasa Sürümü N/A DMI Kasa Seri Numarası None DMI Kasa Fiyat Etiketi No Asset Tag DMI Kasa Türü Notebook
Gforce 9800 gt ekran kartı kextini nasıl yükledin bendede aynı ekran kartı var yardımcı olabilrimisiniz????
tekrar merhaba arkadaşlar
3 yıl önce kurduğum bu sistemimi hala tek bir kusuru olmadan kullanıyorum (Allaha şükür)
hatta işyerinde mac pro (2,8 ghz çift işlemci, 8 gb ram) bilgisayarımla kafa kafaya performans aldığımı bildirmek isterim, hatta ondan daha hızlı ve daha verimli desem hiç şaşırmayın.
şimdi ise işyerimde kullandığım mac pro bilgisayarımın yerine bu şekilde hackintosh bir bilgisayar toplamaya karar verdik patronumla
toplayacağım parçalarla 10 numara bil bilgisayar yapmayi düşünüyorum hatta çalıştığından tam emin olduktan sonra yine bu parçaları alacak arkadaşlarla imaj dosyasini paylaşabilirim
CORSAIR 120GB FORCE 3 GT SERISI SATA 3.0 SSD (555MB OKUMA / 515MB YAZMA)
snow leopard sistem düşünüyorum ve sistem 120 gb ssd hdd üzerinde olacak inşallah
bayramdan sonra performansı, uyumluluğu ve verimi hakkında tekrar yazarım,
şimdiden herkese iyi bayramlar..
hocam merhabalar bende bu işe girdiğimde ilk zamanlar acemiydim sizdeki sisteme benzer sistem kurmuştum, bu en son attığınız mesajı konulara bakarken gördüm şuan os x mountain lion 10.8 sürümü bu sisteme sorunsuz kurulur. hemde o ssd hdd ile var ya çok deli verim alırsınız :) normal hdd'lere oranla ssd'ler daha verimli anakartın gigabyte, işlemcinin intel ve ekran kartının nvidia olması uyumluğu %90'a kadar sağlamakta isterseniz özelden pm atın size bir site tavsiye edeyim snowleopard yerine os x mountain lion kurarsınız..
Hocam bende Lenovo Ideapad Y560 var. i7 işlemci 4 GB Ram 1 GB ATI 5730 ekran kartım var. Bu sisteme Mac os kurmak istiyorum. Bununla ilgili olarak nasıl kuracağımla ilgili bir makale varmıdır?
quote:
Orijinalden alıntı: chronicmaniac
Hocam bende Lenovo Ideapad Y560 var. i7 işlemci 4 GB Ram 1 GB ATI 5730 ekran kartım var. Bu sisteme Mac os kurmak istiyorum. Bununla ilgili olarak nasıl kuracağımla ilgili bir makale varmıdır?
pm attım kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: tayfun1510
quote:
Orijinalden alıntı: chronicmaniac
pm attım kolay gelsin
PM için teşekkürler
umarım işine yarar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme