Şimdi Ara

PC kitleniyor Ekran tek renk oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayarda takılırken birden ekran resimdeki gibi oldu  PC kitleniyor Ekran tek renk oluyor
    ardından pc reset attım açılmadı kasadaki herşey sorunsuz çalışıyor ısılar üst düzeyde değil fanlar düzgün çalışıyor ekran kartını iptal ettim anakarta bağladım ekranı görüntü geldi bende bi bilgisayarcı arkadaşa götürdüm kasayı farklı güç kaynağı deneyerek pc ekran kartı ile beraber çalıştırdı o günden beri sorun yoktu ta ki düne kadar dün aynısı oldu fakat pc reset attığımda ekran düzeldi ama bu sorunu kökten çözmek istiyorum sorun nerede ekran kartında mı güç kaynağında mı tam bilmem gerek

SİSTEM

Anakart : P8Z77-V LX intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400Mhz (O.C) Sata 3.0 Usb 3.0 HDMI
    Ekran kartı : Sapphire HD7870xt 2GB 128bit Dual-X
    Kasa & Güç kaynağı : Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX DARK
    İşlemci : İntel Core i5 3570K Soket 1155 3.4GHZ 6mb Cache 22nm
    Ram : GSKILL 8GB (2x4GB) RipJawsX DDR3 1600Mhz CL9 1.5V Dual Kit
    Hdd : 3.5 500GB Caviar Blue 16MB Cache Sata 3.0 7200Rpm

NOT: Bölgemizde sık sık elektrik kesintileri oluyor

• b0h3m kullanıcısına yanıt
    Pek teknik bilgim yok ama ekran kartı elektrik dalgalanmalarından hasar görmüş olabilir, ya da güç kaynağında bir sorun olabilir
  • Selamlar,

Geçmiş olsun öncelikle. Bu sorun bir sorun olmayabilir. AMD bazen windows tabanlı bir güncelleme alıp kurduğunda ekran gidiyor gelmesi gerekirken gelmiyor pc açıp kapatınca geliyor. Bunun gibi bir şey olmuş olabilir. Eğer başka bir sorun olduğunu düşünüyorsanız o psu pcniz için yeterli hatta fazla bile.. Driver dan değil ve eğer böyle birşey yapıyorsa muhtemeln çok fazla ısındığı için gpu kapatıyor fanın çalışması ısınmadığı anlamına gelmez fan ile arasındaki termal macunda herhangi bir bozulma ekran kartını kitlicek duruma getirebilir. Isı değerlerini kontrol etmekte yarar var..

Kolay Gelsin..
  • Ne tesadüf ki banada dün aynı şekilde ekranda çizgiler çıkıp tek renk oldu sonrada tekrar düzeltemedim şuan driver bile yükleyemiyorum ekran kartım R9 270x, senin şuan ne durumda ? buna benzer bir kaç konu daha gördüm bugün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 27 Şubat 2016; 19:58:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Ne tesadüf ki banada dün aynı şekilde ekranda çizgiler çıkıp tek renk oldu sonrada tekrar düzeltemedim şuan driver bile yükleyemiyorum ekran kartım R9 270x, senin şuan ne durumda ? buna benzer bir kaç konu daha gördüm bugün.

Anakartiniz ne marka ben bios güncellemesinden şüpheleniyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Msi 970A-G45 son sürüm bios var fakat benim anakart arızalı

• quote:

Msi 970A-G45 son sürüm bios var fakat benim anakart arızalı

Benimde msi 970 gaming bios guncellemeden sonra oldu sanki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadCatShero

quote:

Eğer bios güncelledikten sonra alıyorsanız bir önceki sürüme dönüp deneyebilirsiniz, diğer konunuzda 52 derece olunca yapıyor yazmışsınız kuzey köprüsü sıcaklıklarınada bakın bence HWmonitor ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 28 Şubat 2016; 0:48:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BadCatShero

quote:

Eğer bios güncelledikten sonra alıyorsanız bir önceki sürüme dönüp deneyebilirsiniz, diğer konunuzda 52 derece olunca yapıyor yazmışsınız kuzey köprüsü sıcaklıklarınada bakın bence HWmonitor ile.

Bios güncellemeden sonra oldu ama oyun detaylarini dusurunce daha gec hata veriyor

• arkadaşlar dün cs go oynarken ekran birden gitti donuk mat bir görüntü geldi ve pc kilitlendi bende doğal olarak pc ye res attım ama daha sonra başlangıç görüntüsüde dahil ekranda kalın yeşil çizgiler belirdi ve masa üstü bir türü açılmadı.bende güvenli mod da açarak bilgisayarı ekran kartı driverını sildim.ama bios ekranı da dahil yeşil kalın bazende pembe oluyor çizgiler gitmedi.ve ekran kartı driverını kuramıyorum.kaynak paket yükleme hatası verip duruyor.ekran kartını çıkarıp tekrar taktım farklı bir hdmi kablo ile denedim nafile.sorunu bir türlü çözemedim.eğer bu soruna yardımcı olabilecek arkadaş varsa acil yardımlarını bekliyorum.şimdiden teşekkürler.ekran kartım saphire hd 7850.

YUKARIDA DÜN YAŞADIĞIM SORUNU ANLATTIM.BEN ANA KARTA JUMPER RESET ATTIM YİNE OLMADI YANİ BİOS GÜNCELLEMESİ İLE ALAKASI YOK.SORUN EKRAN KARTININ ÇİPSETİNDE İMİŞ.ARADIĞIM TEKNİK SERVİS ÖYLE DEDİ.

• Burdaki konuda aynı bu sorundan muzdaripler çoğalıyor bende de aynı şekilde yatay çizgiler çıktı öncesinde tek renk oluyordu.

Buda benim ekran yatay çizgiler bazı renklerde görünüyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 28 Şubat 2016; 20:21:40 >
  • Gerçekten çok can sıkıcı bir durum
    Yaşanan elektrik kesintileri benim sistemi bu hale getirdi kullandığım prizleri değiştirdim kablolarıda değiştirdim ama sonuç aynı arada bir karşılaşıyorum bu sorunla bu kendinden gücü ayarlayan prizler var sizce onlar çare olabilir mi
  • quote:

Burdaki konuda aynı bu sorundan muzdaripler çoğalıyor bende de aynı şekilde yatay çizgiler çıktı öncesinde tek renk oluyordu.

Buda benim ekran yatay çizgiler bazı renklerde görünüyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

Seninki monitörden kaynaklı gibi başka monitör denedin mi ?

• quote:

Ne tesadüf ki banada dün aynı şekilde ekranda çizgiler çıkıp tek renk oldu sonrada tekrar düzeltemedim şuan driver bile yükleyemiyorum ekran kartım R9 270x, senin şuan ne durumda ? buna benzer bir kaç konu daha gördüm bugün.

Ben bu sorunu farklı PSU takarak çözdüm ama hala nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok PSU bozuk olsa gine çalışmaz diycem ama çalışıyor tıkır tıkır
  • Monitörden değil malesef televizyon açıp izliyorum, yani psu dan kaynaklandığınıda düşünmüyorum çünkü bios ekranında bile var bu çizgiler muhtemelen ekran kartı bozuldu servisi aradım onlarda sıfır ekran kartı kadar masrafı çıkar dediler.
  • quote:

Monitörden değil malesef televizyon açıp izliyorum, yani psu dan kaynaklandığınıda düşünmüyorum çünkü bios ekranında bile var bu çizgiler muhtemelen ekran kartı bozuldu servisi aradım onlarda sıfır ekran kartı kadar masrafı çıkar dediler.

Kartınızı farklı bilgisayarda da deneyin derim. ihtimalleri denemeden gözden çıkarmayın az para değil o kart
  • Evet tertemiz kart ama son olarak başka pc de deneyeceğim son çare olarakta fırınlama yapacağım
  • Arkadaşlar ekran kartımı farklı bilgisayarda da denedim aynıydı son olarak ekran kartı fırınlama yı yaptım şuan için düzeldi umarım böyle kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 29 Şubat 2016; 18:18:47 >
  • quote:

Arkadaşlar ekran kartımı farklı bilgisayarda da denedim aynıydı son olarak ekran kartı fırınlama yı yaptım şuan için düzeldi umarım böyle kalır

Gayet iyi gözüküyor gözün aydın

• Sağolun nekadar gideceği belli olmazmış işte gittiği yere kadar kullanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.