Şimdi Ara

PC Kilitleniyor resmen, yardım edin bilen varsa lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allah'ın selamı üzerinize olsun arkadaşlar, ben 2 - 3 gündür uğraşıyorum bu sıkıntıyla daha önce böyle bir virüse rastlamadım yemin ederim çok can sıkıcı valla, ilk seferde bir flash disk takdım virüslüydü ( biliyordumda ) orda kısayol vardı tıkladım fark etmedim meğer kısayol virüsmüş, biraz araştırınca kısayol parametre üzerinden virüs bulaştırıyor bilgisayara, sonra tuhaf bir şekilde pc'im kilitlenmeye başladı hiç anlam veremedim ( ekran, klavye vs. ) pc'im tüm donanımlarını devre dışı bırakıyor, tamam dedim format atarım geçer kurtulurum düşüncesiyle ( zaten atmam gerekiyordu iş çıkmışdı ) attım yine olmadı bu sefer yine donmaya başladı ( pc'imde 2 disk var C: ve D: ) ben C: yi formatlıyorum sadece ama, bu sefer taskmanager ( görev yöneticisi ) den açık olan exe uygulamaları araştırmaya başladım pek çok şey öğrendim ki sistem dosyaları üzerine bulaşıp virüsler onların üstünden çalışıyormuş, ama hangisinde olduğunu tam bilmiyorum, ama şöyle bir durum var 2 tane uygulama var csrss.exe ve winlogon.exe bunlar kullanıcı adı kımı boş diğerlerinde isim yazıyor onlarda yazmıyor, bu beni biraz şüphelendirdi.

Lütfen yardım edin akadaşlar... Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Not: Virüs taramsı olarak avast ve avg'nin ücretsiz sürümlerini denedim işe yaramadı, birde eğer o dosyalara bulaşmışsa diye kontrol ettim, windows da ki kurulu olan sistemde olan ile diskde ki ( install.wim içerisinde dir tüm kurulum dosyaları 7z vb. programlarla açılabilir bir tür arşivdir. ) ile karşılaştırdım baytına kadar dosya boyutları aynı, eğer dosyaya bulaşmış olsa boyutu değişirdi mutlaka o yönden düşündüm....
     PC Kilitleniyor resmen, yardım edin bilen varsa lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi livan3li -- 2 Haziran 2013; 1:39:31 >

• Bahsettiğin dosyalar windows'un olmaz sa olmaz proses leri. Virüs değiller.

Eğer sisteme reset atmadan kurtaramıyorsan muhtemelen ISI sorunun ya da hatalı bir sürücü sorunun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Bahsettiğin dosyalar windows'un olmaz sa olmaz proses leri. Virüs değiller.

Eğer sisteme reset atmadan kurtaramıyorsan muhtemelen ISI sorunun ya da hatalı bir sürücü sorunun vardır.

hatalı sürücü olma ihtimali düşük, daha önce pek çok kez format atardım pc'ime ama öyle bir durum olmadı bu kısayol virüs'üne tıkaldıkdan sonra bişeyler olmaya başladı işte anlayamadım, birde acaba D:/ sürücüsünde dosyalarım var orayı silmeden C:/ ye format atıyorum ordan virüs bulaşır mı bilmiyorum ki bulamadım bir türlü çözümünü :D
  • Bence dosyalarınızı yedekleyip her iki diskede format atmanız tavsiyemdir. Dün illet win32 runonce trj virüsü yüzünden tüm exe tabanlı dosyalar felç oldu ve mecburen format çekmek zorunda kaldım. D yede bulaşmış olması muhtemel her iki diskede format tavsiyemdir.
  • ISINMADAN
  • ersinerol34 E kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatıyorumda epey zamandır siteye giriş yapmamışdım girince cevap yazıldığını gördüm.

Sorunu o günden sonra çözdüm, eğer bu konuyu bulan olursa sorunu sorununa yardımcı olmak için cevap yazıyorum...

Sorun sizin dediğiniz gibiymiş ısınma sorunu varmış meğer... Zannettim donanımda sorun var, Dell markaydı servisi aradım geldi bakdı adamlar Laptop pc'im içini açdılar fanda bir şey görünmüyor onuda çıkarınca inanmazsınız 1 avuç içinden toz çıkdı o kadar fazlaymış ki fanın önünü kapatmış hiç hava alamadığın için tık kapanıyordu..

Şimdi o sorun yok artık...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.