Şimdi Ara

PC kendi kendine reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-2 saatte bir yapıyor bazen 5 6 saniyelik bir cızırtı geliyor harddiskten sonra res atıyor arkafanda çalışmıyor ama o fanın bu kadar etki edeceğini sanmıyorum sorun nedir sizce?

• bildiğim kadarıyla bunun birçok nedeni var.

1)Fanların aşırı tozlanması.
    2)İşlemci fanının yeterli soğutamaması.

bunlardan bir kaçı.
  • Arkadaşın da dediği gibi birçok sebebi var.PSU nun gücü yetersiz geliyor olabilir.Herhangi bir donanımında arıza söz konusu olabilir.Cızırtı geldiğine göre PSU nda bir problem olabilir diye düşünüyorum.
  • HDtune u size de onereyim. diskinizi error scande quick OLMADAN tarayin... taradiktan sonra bir resmi buraya upload edebilirsiniz
  • Şuan taratıyorum inş. reset atmadan biter bu arada sesin harddiskten geldiğinde pek emin değilim sonucu post atarım buraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4BlueWolf

Şuan taratıyorum inş. reset atmadan biter bu arada sesin harddiskten geldiğinde pek emin değilim sonucu post atarım buraya

Kulağınızı dayayın bakalım,tam olarak nerden geliyor.Belki de bu problemle hiçbir ilgisi yoktur sesin.Bu ihtimalde var.

PC lerin en çok ses çıkaran parçası hdd dir ama hdd nin sesi bellidir,farklı farklı sesler çıkarmıyorlar.Zaten öbür türlü hissedilir.
  • İşlemcin arızalı olabilir.
    Fanlar tozlanıyor olabilir.

işlemci ısındığında makinen oto res atar.işlemci fanı çalışmıyor ve soğumuyorsa olabilir.işlemci fanınıda kontrol et.
    bilgisayar eskiyse termal macun sür işlemcine.sürme olayı forumda var arayarak bulabilirsin. fanları temizle.

sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer sorun fanlardaysa çok dikkat etmelisin.Havalar günden güne ısınıyor.Ve iyi soğutmayan bir fan haziran temmuz aylarında başınızı ağrıtabilir.Örnek geçen sene powerım patlamıştı. C4 kalıbından farkı yok :) o yüzden kontrol ettirmenizi öneririm
  • @GoldPunch

İşlemciden geliyor ses bir tavsiyen var mı?

@PimpMyRide

İşlemci fanı çalışıyor dostum PSU nun altındaki fan çalışmıyor bu reset sorununun ısınmadan olduğunu sanmıyorum dediğim uzun bir cızırtıdan sonra atıyor
  • HDD olabilirmi acaba. Hdd ni başka bir makinede denedin mi? Veya yeni bir hdd kendi makinende denedin mi? Ama sorun işlemcide olabilir.
  • Buradan sorunu çözemeyeceğiz anlaşılan arka fanı değiştireyim olmadı işlemci fanına flnda bir bakım yaparım ondan sonra bakarım artık duruma göre

Oturduğumuz yerden hallolacak bir şey değil belli :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.