Arkadaşlar bilgisayarımda başlıkta yazdığım gibi bir sorun var. Sorunu bilgisayarın power'ında diye tahmin etmiştim, değiştirdim ve aynı sorun devam ediyor. Başlangıç olarak şöyle bir acaiplik var. Bilgisayarı normal bir şekilde kapattıktan sonra bilgisayarın arka üst tarafında bulunan power ın açma kapama düğmesini de kapalı duruma getirmezsem, bi dahaki açışımda bilgisayar açılmıyor. Sürekli açılıp kapanıyor. Marşa basılıpta çalışmayan arabalar gibi oluyor aynen. Arkadaki düğmeyi kapatıp 15-20sn bekledikten sonra açtığımda ise normal olarak açılıyor :S İnternetten video izlediğimde bilgisayar kendiliğinden kapanıp açılıyor.(daha doğrusu açılamıyor marşa basılıp çalışmayan arabalar gibi oluyor aynı şekilde) Geçenlerde sorunun ısınmadan kaynaklandığını düşünüp kasanın kapağı açıp yan yatırdım öyle denedim video izlemeyi. Bu sefer kapanmadı düzgünce izleyebildim videoyu. Ama bu sefer oyun oynamayı denedim(ki oyun warcraft 3 gibi düşük özelliklere sahip bi oyun ve en düşük özelliklerde çalıştır) yine kapandı. 10dk dan sonra kapanıyor direk oyun fazla uzun süreli oynayamıyorum. Isınma olayına baktığımda elektriği kesip bütün parçalara dokundum.(Ram hariç anakart, işlemci, harddisk) Harddisk haricinde diğer parçalarda çok aşırı ısınma olayı yoktu. Acaba sorun harddiskten kaynaklanabilir mi? Onun haricinde son zamanlarda bilgisayara 2 tane daha RAM ekledim. Toplam 4 tane ram oldu. Ama eklediğim RAM'lar eski bir bilgisayardan aldığım RAM'lerdi. Zaten bilgisayar hızında hiçbi değişim yaratmadılar. Acaba sorun onlardan olabilir mi? Bide kasanın fanının dönme devrinde biraz yavaşlama gördüm. Ama kasanın fanı ve çok küçük bir fan onun etkili olacağını zannetmiyorum pek.
Bilgisayarın kendi kendine kapanmasının sorunu nereden kaynaklanıyor? Ayriyetten bilgisayarın açılamaması sorunu nereden kaynaklanıyor?
Teşekkürler..
flsh uygulamalar yada 3d oyunlar sistemi yük altına sokar eğer fanda sorun varsa makine kendi kendini korumaya alır benim tahminim ekran kartının fanında bi sorun olabileceği
bu bilgisayar eskiden böyle değildi. Yani 3D oyunları eskiden rahat bi şekilde çalıştırıyordu saatlerce. Laptop olsa anlayacağım ısınma sorununu ama masaüstünde bu kadar erken olmaması gerekiyor. Ekran kartının fanına baktım çok küçük bir fan ve çalışıyor. Ama eskisi gibi mi değil mi onu bilmiyorum. Harddisk ısınması veya 4 ram(2si belki arızalı olabilir) kullanmam sorunun kaynağı olabilir mi?
harddiskin üzerinde elini tutabilecek kadarsa bi sorun olmaz diğer ramları çıkart bakalım ne olacak ama bence ekran kartından
yani elimi tutamayacak kadar bir sıcak yok. tahmini olarak 50 derece diyebilirim. Belki biraz daha fazla. Ramleri çıkartmayı deneyeyim bi. Oda olmazsa ekran kartının üstüne buz torbası koyup deneyeyim. Peki diyelim sorun ekran kartı fanında? Ne yapmam gerek ekran kartını mı değiştirmem gerek yoksa fanı temizlesem fln düzelir mi
quote:
Orijinalden alıntı: :::Pesimist:::
yani elimi tutamayacak kadar bir sıcak yok. tahmini olarak 50 derece diyebilirim. Belki biraz daha fazla. Ramleri çıkartmayı deneyeyim bi. Oda olmazsa ekran kartının üstüne buz torbası koyup deneyeyim. Peki diyelim sorun ekran kartı fanında? Ne yapmam gerek ekran kartını mı değiştirmem gerek yoksa fanı temizlesem fln düzelir mi
ekran kartını yazarsan daha detaylı bilgi verebilirim ancak ekran kartının üstüne bence buz torbası koyma hava yoğunlaşıp içerisindeki su buharı suya dönüşür ekran kartın şase yapabilir ama kartının üstünde metal soğutucu varsa onun üstüne koyabilirsin diyelimki sorun fanında: fanı değişdirebilirsin 5-10 liraya satılır yada mevct fanı sökersin fanın altında bi bant ile kapatılmış bi delik vardır içine makine yağı dökersin çalışır umarım fandadır sorun fan masraf çıkarmaz pek fazla
Aynı sorun benim pcmdede vardı ilk aldığım 2 ay boyunca format attım herşeyi yaptım yine düzelmedi en sonunda teknik servise yolladım psu degiştirip içinden bir kaç tane usb slotunu iptal etmişler dahada öyle bir sorunla karşılaşmadım