Şimdi Ara

Pc Kendi kendine kapanıp açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Haziran ayından beri pc ara sıra kendi kendine reset atıyor ama bunu haftada 1 falan yaptığı için çok önemsemedim ve bu reset atma olayı iyice sık olmaya başladı.Bu hafta çok sık yapmaya başladı oyun oynarken,boştayken,pc açılırken ama genelde oyuna girip çıkınca yapıyor,bazen saatlerce yapmıyor.Her türlü teste soktum pc yi ama herhangi bir hata bulamadım.Prime95 cpu testine soktum yine hata bulamadım.İlk başta UPS den şüphelenmiştim ama onu çıkarıp normal elektriğe bağlayınca da aynı sorunu gösterdi.Pc de ısınma sorunu yoktur hepsi normal derecelerde çalışıyor.Her hangi bir mavi ekranda vermiyor sadece pc kapanıp 3 saniye sonra geri açılıyor kendi kendine.Bios update yaptım yine fayda etmedi,Hatta bios update yapınca sorun daha çok baş göstermeye başladı. Ram leri söküp başka slota taktım yine fayda etmedi.Bende psu dan şüphelenerek garantiye gönderdim ama orada da test ettiler bir sorun bulamadılar.Kafayı yiyecem bir türlü tespit edemiyorum sorunun hangi parçadan kaynaklandığını. Bu hata ile elimde tek ip ucu ekran görüntüsünde olan kernel hatası ve olay 19 whea hatası.Sıkıntının hangi parçada olduğunu tespit edemedim bir türlü.Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.Teşekkürler.

    Pc Kendi kendine kapanıp açılıyor


    Pc Kendi kendine kapanıp açılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 11 Mart 2021; 19:25:6 >







  • PSU dahil sistem özellikleriniz nedir ? Haziran ayında yaptığınız bir değişiklik hatırlıyor musunuz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NotImportant -- 11 Mart 2021; 15:58:38 >
  • uzay montajı yapıp parçaları tek tek deneyin her pc kapanma genelde işlemci ısısndan yada ramlardan yapar ama sizinkisi kapanıp 3 sn sonra geri çalışıyor dediniz acaba tam kasa tam olarak gücü kesiyor mu yoksa uyku modu gibi yada sadece ekran kartının gücü kesmesi gibi ekran kartı veya anakartta arıza var gibi duruyor

  • @NotImportant Herhangi bir değişiklik yapmadım.Birden bire bu sorun belirdi. Sistem özellikleri aşağıdaki gibidir.


    ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) AMD X570 | AMD Ryzen 7 3700X | NZXT Kraken x62 (280mm) AIO Liquid CPU Cooler | G.SKILL Trident Z Neo RGB DDR4-3600Mhz C16 32GB (2x16GB) DUAL | MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO | Samsung 970 EVO 1 TB SSD M.2 | COOLER MASTER MASTERBOX MB520 RGB | FSP HYDRO G PRO 850W


    @armagan_60 Kapanmadan kastım sistem tamamen gücü kesiyor fanlar falan hepsi duruyor sonra tekrardan geri açılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 11 Mart 2021; 17:45:34 >
  • Genelde bu sorunlar psu yada anakarta işaret eder. Nadirende işlemciden yapabilir. Diğer donanım sorunları aniden güç kesmek yerine mavi ekrana atar.


    Bahsettiklerimde en zor test edilebilecek parçalar. Bekli şebeke geriliminin dengesiz olmasından da kaynaklanıyor olabilir, sanırım en kolay test edilebilir olan bu şuan için.


    Siz yinede öncelikle kasaya farklı bir prizden elektrik alın, uzatma kablosu kullanabilirsiniz. Ev hattında da sorun olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NotImportant -- 11 Mart 2021; 21:4:46 >
  • NotImportant N kullanıcısına yanıt

    Malesef farklı prizden,farklı uzatma kablolarındanda denemiştim ama fayda etmedi.Hatta ups bile vardı ilk başta ondan şüphelenmiştim onu çıkardım normal prize bağladım ama olmadı.Sanırım kasayı topladığım yere gönderecem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 11 Mart 2021; 22:38:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.