Şimdi Ara

Pc Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba benim laptop'ım arada sırada kapanıyor bu çok ısındığı içinmidir yoksa o an oynadığım oynu kaldırmadığı için mi ama oyunu 1-2 saat rahat oynuyorum ve pc çok sıcak oluyor kendime soğutucu alıcam ama emin olmak istedim belki gerek kalmaz pc'im kaldırmıyordur oyunda kasma yada donmada yaşamıyorum

Oyun : Paladins
    PC: Lenovo İdeapda 110

Saygı ve Sevgilerle
    EvinDelisi"

"Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez" M. Kemal ATATÜRK
  • Ayarları düşürüp oynamaya çalış
  • Merhaba İç temizlik ve termal macun yenilenmesi gerekli olabilir, kapanma sorunu donanım arızası da olabilmektedir. Kontrollerinin yapılmasını en kısa sürelerde sağlamalısınız..
  • Bir kaç oyunda, oyun içindeyken sıcaklık değerlerine bakıp buraya yazın. Özellikle bilgisayarınızı zorladığını düşündüğünüz oyunların sıcaklık değerlerine bakın. Msi after Burner yazılımını yükleyip programın içinden işlemci ekran kartı için sıcaklık değerlerini açın. Oyuna girince program açık olsun. Oyun içinde sol üst köşede açıtığınız değerler gözükür. Özellikle oyunu oynarken bu sıcaklık değerlerini kontrol edin. Oyunu durdurup sıcaklık değerlerine baktınız mı oyuna ve oyun içindeki grafiklere göre sıcaklık 5-10 derece daha düşük gözükür oyun durmuşken.

Ek olarak da hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında sağ tarafta diskinizin performans ve sağlık değerlerini gösterir. O sayfanın resmini çekip buraya yükleyin. Diskinizden kaynaklı bir sorun varsa görmüş oluruz.

Şimdilik kolay gelsin.

• Sayın; Maxpayne53 öncelikle beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim dediklerini yapıp ekran görüntüsünü atıcam merka ettiği bu sıcaklık kasma yapalmı ve bu sıcaklıklar fps drop da oluşturulmu ? çok fazla fps drop yaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvinDelisiTR -- 25 Haziran 2019; 17:0:57 >
    5 yıl önce açıldı
    Laptop donma problemi ...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EvinDelisiTR kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık tabiki de fps drop oluşturur. Bilgisayarınız ısındı mı kendini koruma adına özellikle işlemcinizin hızını düşürür daha az güç çektiği için sıcaklık düşmeye başlar. Sıcaklık azalır ama hız düştüğü için performans kaybı dolayısıyla oyunda da fps kaybı yaşarsınız. Fps kaybından önce de bilgisayarınız yavaş yavaş kasmaya başlar. Tabi o sırada oyun içinde çok detaylı anlamazsınız bunu. Taki fps düşüşü yaşayana kadar.

Kolay gelsin.
  • Cihazinizi sokecek bilgiye sahip iseniz sokup fan temizligi yapip termal macun yenilemelisiniz. Bilgi sahibi degilseniz anakartiniza zarar verebilirsiniz. Bir bilgisayar servisine verip oraya yaptirabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxpayne53 normal olarak pc ısını ölçtüm 40-50 derece işlemciyi yolan oyunlarda 70-85 arası oluyor internette küçük bir araştırma yaptım 90-80 arası sonrası kapanıyormuş zaten ama şöyle bişi gördüm doğrumudur lütfen yazın güç seçeneklerinden işlemci yüzdesini %100 yerine %80 yaparsan kapanmaz yazıyordu bunun zararı varmıdır ve bu bir çözümmüdür.
    arescom dün akşam dediklerinizi yaptım internetten tek tek bakarak malzemelri satın aldım ama yukarda yazdığım gibi sıcaklık 70-85 arası çıkıyor zorlanınca
    Güç seçeneklerinden işlemcinizi %80-90'a çeksen bir zararı yok. İşlemcin tam performans çalışmaz o kadar. Belki bir nebze olsun sorununuza çözüm olabilir. İşlemci tam performans çalışmayacağı için aşırı ısınma olmaz. Böylece kapanma sorununu az yada hiç yaşamazsınız. Tabi bu ayarlar yüzünden ufak tefek fps kayıpları yaşayabilirsiniz. Oyunda yavaşlama da olabilir. Ona kesin bir şey diyemem denemeden.

Sıcaklık olarak ise 80-90 arası çoğu leptop kapanmaz. Yapıları itibariyle zaten aşırı ısınan makinalar. Yenileri için konuşuyorum tabiki. Sizin leptopunuz belki o sıcaklık aralığında kapanıyor olabilir. Genelde 90 ve üzeri için ısınmalarda kapanıyorlar. Bazıları 100 üzerine bile ayarlanmışlardır. Tabi sürekli çalışmaya değil. 100 üzerine çıkınca aniden kapanıyorlar.

Eğer başka bir sıkıntı yok ise sizin bu noktada yapabileceğiniz genel olarak leptop temizliği, özellikle fan temizliği, işlemci termal macun yenileme ve yapılabiliyorsa ekran kartı termal macun yenileme işlemi. Ve ek olarak da leptop altı bir soğutucu alınabilir.

Bunların dışında ilk mesajımda dediğim gibi hard disk sentinel ile diskinizin kontrolünü de bir yapıp, performans ve sağlık bilgilerinin olduğu sayfanın görüntüsünü çekip buraya bir atın.

Kolay gelsin.

• Arkadaşım soğutucu alın banu ben internetten 30 TL almıştım çok işe yarıyor çift falanli araştır tam modelini bilmiyorum kutusunu attim
    hakan abibeyoutube
    Leptop-notebook sogutucu
    https://youtu.be/TAtcdilrMgw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.