Şimdi Ara

Pc iyi olmasına rağmen kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar pc'min özellikleri iyi olmasına rağmen genel olarak bir kasma var oyunlarda olsun açılışta olsun hafiften bir takılma yapıyor. sanki birşeyler engel oluyor ama bir türlü çözemedim. sizlerden yardım bekliyorum ilgilenenlar için şimdiden teşekkür ederim.

bilgisayarımın özellikler şöyle

Anakart:Asus p7h55-m usb3 2000mhz
    Ekran kartı:geforce nividia gts 450 1gb 128 bit
    İşlmci:İntel i5 650 3.2ghz
    Ram:team xtreem 2x2 gb ddr3 2000mhz dual kit
    PSU:High Power Element Bronze 600W 12cm Fanlı, 80Plus Bronze Power Supply
    Seagate 500GB 7200RPM 16MB Sata Sabit Disk ST9500420AS

monitörümde acer s232hlabid 23 2ms analog+dvi+hdmi full hd wide screen led monitör

arkadaşlar sorun nerede oldugunu bulamadım yardımlarınızı bekliyorum

• 35 kere konu açınca daha çabuk cevap alacağını mı sanıyorsun ?Biraz sabırlı ol.
    Bilgisayarın da virüs falan olmadığına emin misin?
  • Bilgisayarınızın bileşenlerinin iyi olması sisteminizin tıkır tıkır çalışması anlamına gelmez ekran kartı ram işlemci vs. gibi parçalar ile anakartın uyumu önemlidir.Bazen farklı bir ram kullanarak farklı sonuçlar alabilirsiniz. Sisteminizde sorun yoksa virüs trojen gibi
    donanımlarınızı çıkarıp denemeyi deneyin herhangi bir donanımda bu sonuçları verebilir.Arkadaşın dediği gibi ilk önce virüs programı ile bir taratmayı deneyin olmadı combofix ile taratın daha sonra sonuç alamazsanız donanımınızı test edin.
  • parçaları dağıttım yeniden topladım format attım ramleri memteste soktum başka bir ekran kartı ile çalıştırdım ama arkadaşlar hala bir değişme yok değişik antivirüs programları ile tarattım virüs falan bulamadı.
  • Sisteminizin kurulu olduğu hdd yi kontrol ettiniz mi bad sector falan olabilir!
  • kontrol ettim usta bad sertor bulunmadı
  • İşletim sisteminiz nedir?
    Hız aşırtma yapıyormusunuz. Yapıyorsanız Bios ayarını default ayarlarınıza döndürün
    Kurulu olan herhangi bir virüs programı var mı?
    Sistemi Sadece kurunca denediniz mi herhangi bir başka program kurmadan yine aynı sıkıntıyı yapıyor mu?
    Xp kutuyorsanız windows 7 deneyin - Windows 7 ise xp ile kurulum yapın

Sistem stabiletisini test edin
    Hot CPU Tester Pro programı ile sonuçları ne kadar güvenli emin değilim denemedim ama denemekte fayda var kullananlar memnun kalmışlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işletim sistemim Win 7
    hız aşırtma birkaç kez denedim şuan bios ayarları default
    avast ve eset nod 32 kullandım ve tarattım tabi ayrı ayrı yükleyerek
    hiç bir program kurmadan bilgisayarımı denedim yine aynısı
    xp kurma geregi görmedim parçalarımın verim göstermeyecegini düşündüm

hot cpu tester pro programınıda şimdi deniyecegim

ve birşey daha eklemek istiyorum
    Bios ayarlarında dikkatimi cekti ram lerim 2000 mhz ama 1333mhz olarak gösteriyor biosun özel o.c secenekleri var mesela cpu yükseltince ram değerleride yükseliyor. sadece ramlere o.c asıl 2000mhz olan değeri veremedim. verdiğimde otomatik olarak cpu' da yükseliyor. tabi cpu yükselincede güzel bir soğutucu lazım pc otomatik olrak kendini kapatıyor.
    ram'lerin asıl kendi gücünde çalışmaması bu sorunu yaratabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: flashkurt

İşletim sisteminiz nedir?
    Hız aşırtma yapıyormusunuz. Yapıyorsanız Bios ayarını default ayarlarınıza döndürün
    Kurulu olan herhangi bir virüs programı var mı?
    Sistemi Sadece kurunca denediniz mi herhangi bir başka program kurmadan yine aynı sıkıntıyı yapıyor mu?
    Xp kutuyorsanız windows 7 deneyin - Windows 7 ise xp ile kurulum yapın

Sistem stabiletisini test edin
    Hot CPU Tester Pro programı ile sonuçları ne kadar güvenli emin değilim denemedim ama denemekte fayda var kullananlar memnun kalmışlar.

işletim sistemim Win 7
    hız aşırtma birkaç kez denedim şuan bios ayarları default
    avast ve eset nod 32 kullandım ve tarattım tabi ayrı ayrı yükleyerek
    hiç bir program kurmadan bilgisayarımı denedim yine aynısı
    xp kurma geregi görmedim parçalarımın verim göstermeyecegini düşündüm

hot cpu tester pro programınıda şimdi deniyecegim

ve birşey daha eklemek istiyorum
    Bios ayarlarında dikkatimi cekti ram lerim 2000 mhz ama 1333mhz olarak gösteriyor biosun özel o.c secenekleri var mesela cpu yükseltince ram değerleride yükseliyor. sadece ramlere o.c asıl 2000mhz olan değeri veremedim. verdiğimde otomatik olarak cpu' da yükseliyor. tabi cpu yükselincede güzel bir soğutucu lazım pc otomatik olrak kendini kapatıyor.
    ram'lerin asıl kendi gücünde çalışmaması bu sorunu yaratabilirmi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.