Şimdi Ara

PC ilk açılışta ekran donması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım PC yi ilk açtığımda(özellikle makine bir süre çalışmamışsa genellikle oluyor;sık aralıklarla açıp kapadığımda ya da makine sıcak olduğunda olmuyor) windows ekranı açılıp masaüstü oluştuğunda mouse kum saati durumunda kalıp öylece bekliyor.Aldığım yer her türlü testi yapmasına rağmen soruna ulaşamadı;ram den şüphelenip farklı ram taktık ama yine aynı sorun oluştu.Anakart veya ekran kartından şüpheleniyorum ama sorun sürekli tekrarlanmadığından ve kaynağını net bulamadıkları için hangi parçanın değişmesi gerektiğine karar veremediler ve her seferinde sorunun tekrarlanmasını bekliyoruz.Sorun hakkında fikirlerinizi rica ediyorum.

p4 3.0 gigabyte 915pl chipset

nvidia geforce 6000

1 gb ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haloda -- 8 Mart 2006; 11:01:57 >

• Bu cevap belki amatörce gelecek ama olaya bir de şu yönden bak...

Yeni bir bilgisayar alıyorsun ve sık sık arızalanıyor ve sen memnun değilsin...Derim ki tüm ürünü faturası ile birlikte aldığın firmaya geri ver.. Bu konuda tüketici kanunları senden yana ... belli bir dönem içinde aynı tip arızayı gösteren her türlü ürün yenisi ile değiştirilebiliyor... İstersen ısrarcı olup hakkını korursan paranı bile iade alabilirsin.. Ben olsam böyle yapardım... Vakit geçirirsen geri almazlar...birde her tamire gidişinde mutlaka servis-arıza formu doldurtmuşsundur umarım...

Gelelim teknik konuya :
    1-Kasalarda ATX-AT board vidalarından biri unutulmuş ve kısa devre yapıyor olabilir.

2-Herçeşit Powersupply arızası.. (Ayrıca sistemdeki tüm fanların çalışıp çalışmadığını kontrol et..

3-Board üzerindeki elektronik komponentlerdeki fiziksel sorunlar...

Bu tip arızaların ya çok basit bir sebebi vardır...yada ürün tamamen değiştirilmelidir. Ben senin yerinde olsam (istersen aynı firmadan) ama başka YENİ BİR PC ile değişim yap

Geri alma/değiştirme sırasında sakın kutularını atmasaydınız falan denmesine kanma.. Tüketici Hakem Heyeti senden yana...

• slm arkadaşım,
    öncelikle soruna iyi bir şekilde yardıma lamak için konfigürasyonunu tam olarak yazmalısın.
    sadece işlemci anakart ve ekran kartını yazmakla olmaz.
    neyse
    böyle bir sorun öncelikle ekran kartından kaynaklanıyor olabilir.
    bi ekran kartını başka bir makinada dene senin makinada da başka bir ekran kartı dene.
    ikinci sebebi ise PSU olabilir.
    eğer psu dandik bişeyse ilk açılışlarda genellikle soğuk olduğu zaman yeterli güç üretemez ve PC de takılmalar olabilir.

• ekran kartından olabilir nvidianın bazı modellerinde çalışma sıcaklıkları yüksek oluyo sürücü ve bıos güncellemesi yapabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.